Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weekwinnaar Slimste: "Ik pikte de shorts er goed uit"

Weekwinnaar Slimste: "Ik pikte de shorts er goed uit"

De Slimste Belegger is in volle gang en de eerste weekwinnaar is bekend: De heer Van Ruiten uit Oude wetering. Hij behaalde in de eerste week een rendement van 17% en sleept daarmee een iPad in de wacht.

We belden met de nog maar 21-jarige winnaar om te vragen hoe hij dit mooie resultaat behaald heeft.

Gefeliciteerd met je prijs! Welke strategie heb je gevolgd?

“Ik ben vooral op zoek gegaan naar beweging. Welke bedrijven komen met kwartaalcijfers? Wat kan ik daarvan verwachten? Daar ben ik op gaan inspelen en daar zaten soms best grote uitslagen bij. Daar heb ik dan ook de meeste winst gepakt. Verder heb ik geprobeerd om belegd te blijven en niet te veel cash aan te houden.”

Welke positie heeft je het meeste opgeleverd?

“Ik ben niet veel short gegaan, maar de shorts die ik had, waren meteen een schot in de roos. Vooral Altice ging hard naar beneden, op een gegeven moment wel 20%. Ook mijn short op Air France-KLM heeft goed bijgedragen aan het resultaat.”

Zijn er ook beleggingen die je mijdt?

“Ik heb niet zoveel met currencies, daar blijf ik een beetje uit. Ook omdat ik ze niet echt begrijp, en dan kun je er beter niet aan komen.”

Beleg je in het echt ook?

“Ja, maar nog niet zo veel, en meer voor de lange termijn. Ik heb wat dividendaandelen en wat indices. In ieder geval beleg ik met minder risico dan dat ik in het spel neem.”

Waar ga je de komende weken op letten?

“Ik blijf dezelfde strategie volgen, dus ik blijf op zoek naar beweging en houd goed de komende kwartaalcijfers in de gaten.”

Heb je nog een tip voor andere deelnemers?

“Blijf bovenop de markt zitten. Een vriend van mij speelt ook mee; hij deed een week niets en hij stond er heel goed voor. Maar een paar dagen later was het allemaal weer verdwenen. Houd je portefeuille en de markt dus goed in de smiezen.”


Ook u kunt nog drie weken lang kans maken op een iPad. Meld u dus aan en speel vanaf vandaag mee met de Slimste Belegger 2017. Dan: 

  • Leert u alles over het handelen in Turbo's.
  • Ontvangt u dagelijks actuele adviezen van een van de vijf beleggingsexperts.
  • Maakt u wekelijks kans op mooie prijzen.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML de Halculator en nog veel meer 1
  2. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4
  3. 16 apr Consumentenbond daagt Albert Heijn voor rechter om fouten in kassabonnen 5

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. hovenier 8 november 2017 18:25
    Ik speel dit spel onder de spelersnaam Hovenier.
    Stond op het eind van de eerste spelweek, waar van de spelweek volgens de spelregels eindigt op vrijdagavond 0.00 uur vrijwel gelijk met deelnemer CTR ALT ruim voor de overige spelers met een rendement van ruim 20 % zonder bonusscore verkregen door mee spelende vrienden. Heb aan alle voorwaarden van het wedstrijdreglement voldaan. Stel dan toch vraagtekens bij de uiteindelijke weekuitslag. Mogen de overige spelers ook weten onder welke spelersnaam de uiteindelijke winnaar mee speelt. Niet dat ik de winnaar de prijs niet gun, maar de eindscore zo als weer gegeven werd op de site gaf aan het eind van vorige week een heel andere score weer.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links