Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duikvlucht Air France-KLM

Duikvlucht Air France-KLM

Zijn we weer lekker mee met die Franse aandelen op de Nederlandse beurs. Air France-KLM en Altice allebei -10% vandaag na KW3-cijfers.

Voor Air France-KLM de slechtste handelsdag sinds februari 2010 en voor Altice de slechtste dag sinds april 2016. Oh, Beter Bed doet ook -8% op de KW3's, het zijn dus niet alleen de Fransen die slecht liggen na cijfers.

Air France-KLM

Goed, we gaat het hebben over Air France-KLM, want de airliner maakt een hele opvallende beweging vandaag. Van top tot bodem intraday -15%?! De handel werd even stilgelegd bij -10% door een standaard procedure van de beurs.

Daggrafiek Air France-KLM

 

 

Onze analist Martin Crum geeft op IEX Premium een mogelijke reden van de daling. Een convertible van 500 miljoen euro wordt omgezet in aandelen en dat levert theoretisch een behoorlijke verwatering van bijna 15% op voor de huidige aandeelhouders:

De markt heeft duidelijk moeite met het verwerken van de, an sich prima, cijfers. De negatieve invloed van de verwatering geeft vooralsnog de doorslag.


Short

Nog altijd staat er +147% voor dit jaar op het bord, dus dat het aandeel hard kan bewegen wist u al. Het aantal aandelen dat is uitgeleend aan shorters is ook weer aan het stijgen nadat eerder deze zomer een bodem werd bereikt daarin. Via Shortsell.nl lezen we dat er nu 5,5% is uitgeleend aan shorters:

 

Daggrafiek Air France-KLM

Zijn de shorters weer terug van weggeweest en wordt de daling ingezet of was deze daling een eenmalige forse dip en wordt de rally van dit jaar hervat? Spannend is het in ieder geval wel.

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 gbakl 3 november 2017 21:44
    AF/KLM...omzetting convertible naar aandelen is oud nieuws en toen werd daar totaal niet op gereageerd door de koers !!!

    herstelbeweging vd shorters is grote onzin, al vanaf koerspeil 5 euro is dat shortersvolume skyhigh gebleven, alleen vaak onder de radar, want minder dan 0,5 % vd aandelen per shortclubfiliaal en met meerdere filialen dus onbeperkt ongezien aan de shortkant.

    als jullie het niet weten, zeg dat dan maar en ga niet iets verzinnen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links