Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Royce Tostrams: Koop vooral de correcties

Royce Tostrams: Koop vooral de correcties

Het leukste beleggingsspel van Nederland is weer begonnen: de Slimste Belegger. Met dit spel ervaart u hoe beleggen met Turbo’s werkt en maakt u ook nog eens kans op de hoofdprijs van 2.500 euro.

Vandaag maken we kennis met de vijfde coach: technisch analist Royce Tostrams.

Tostrams doet graag mee aan de competitie vanwege het educatieve karakter. "Voor iemand die nog nooit met Turbo’s heeft gewerkt, is dit een uitstekende manier om droog te zwemmen. Je mag wat risico’s nemen en kijken hoe dat uitpakt. En voor diegenen die al wat ervaring hebben, is het toch leuk om eens mee te kijken in de keuken van een technisch analist."

Gokje wagen

Waar coach Nico Bakker geen verschil ziet tussen echt geld of speelgeld, durft Tostrams wel een gokje te wagen. "Ik neem in dit spel meer risico dan ik in het echt zou doen. Dat is juist het leuke spelelement van deze competitie. Voor mijn eigen echte portefeuille gebruik ik doorgaans Turbo’s met een hefboom van 3 tot maximaal 5. In het spel schroef ik dat op richting een hefboom van 8 tot soms wel 10. Dan kan het hard gaan, want een stijging van 5% betekent voor jou dan 50%. Andersom kun je natuurlijk net zo hard onderuit gaan."

De expert vindt daarom Turbo’s ook niet geschikt voor iedere belegger. "Absoluut niet zelfs. Het is wel geschikt voor handelaren die van een gokje houden. Je kunt heel veel winnen, onder andere door de hoge hefboom. Maar er is ook een risico dat je verliest, die verliezen zelf kunnen heel snel oplopen."

Beweeg met de trend mee

Wat gaat Tostrams' strategie in het spel worden? "Ik ga richt me o.a. op de indices, waarvan de AEX de belangrijkste zal zijn. Daarnaast kijk naar de Amerikaanse beurzen, zoals de S&P en Dow Jones. Maar ik ga ook de correcties op individuele aandelen niveau kopen."

"Tegen de deelnemers in mijn team zou ik willen zeggen: beweeg vooral met de trend mee. Je kunt wel tegen de stroom in zwemmen, maar je wordt er moe van en je houdt het bovendien niet vol. Profiteer dus zo lang het kan van de positieve trend."

ING interessant

Is er aandeel dat de analist momenteel al in het oog springt? "Ik vind ING er nu interessant bij liggen. Dat aandeel is een beetje achtergebleven en breekt nu (as we speak) uit boven de 16 euro. ING is in meerdere opzichten een belangrijk fonds; het telt zwaar in de AEX maar het is zelf in de markt ook een grote speler. Ik ben van mening dat de koers richting de 20 euro kan stijgen. Ik heb nu in het spel een positie ingenomen met een aardige hefboom van 8."


Meld u nu aan en kies uw eigen beleggingscoach!

Over de Slimste Belegger 2017

In samenwerking met IEX organiseert BNP Paribas Markets de Slimste Belegger: het spannendste beleggingsspel van Nederland. In dit gratis beleggingsspel leert u alles over de verschillende aspecten van beleggen en het handelen in Turbo's.

Kijk voor meer informatie over de coaches, de te winnen prijzen of om u alvast in te schrijven op Slimstebelegger.nl.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 15:30 IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links