Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bye ABN, hi Fortis

Vandaag heb ik nog wat ruimte vrijgemaakt door de longs in ABN Amro (privé long) te verkopen. Volgens mijn optie pricer heeft die spread (december 32-37 callspread) bij een afrekenvolatiliteit van 21% een fair value van rond de 3,95 euro.

Op een investering van 2,50 euro zo'n 10 weken geleden maak ik nu 4 euro en dan is het dus toedeledoki en tot nooit meer ziens, ABN Amro. Als beursfonds dan want de bank gaat gewoon verder onder die naam, zo begrijp ik.

De opbrengst gaat linea recta in Fortis (zakelijk en privé long). Door de claimemissie en het grote risico is het Belgenbastion stevig gedaald. De gecombineerde activiteiten moeten 6 tot 8 miljard euro winst per jaar op kunnen gaan leveren.

Bij een terugkeer naar een normale waardering van 10 keer de winst zouden we ons voor volgend jaar op een koers van 28 moeten gaan richten.

Contrair handelen
Dat geeft op dit moment dus een mooi opwaarts potentieel. En nu maar hopen dat er over en weer niet al teveel lijken uit de integratie- en synergiekasten gaan vallen.


Klik op grafiek voor vergroting

De financiële sector heeft nog wel wat terrein terug te winnen, net als de uitzenders en de bouwers (nee, niet Frans Bouwer). Het sentiment in de aandelenmarkten is na de Amerikaanse renteverlagingen inmiddels weer ten goede gekeerd.

Tegen de stroom negatieve berichten, een hoge euro en hoge olieprijs in. Zo zie je maar weer: contrair handelen kan lonend zijn.

Geen vertrouwen
De beweging in de dollar zou wel weer eens ten einde kunnen zijn. Mijn sentimentlampjes knipperen vrolijk groen voor de greenback aangezien deze inmiddels het vertrouwen geniet van de roebel (Rusland) in 1998 of de Mexicaanse peso in 1994. Voor de slechte verstaander: geen dus.

Een stevigere dollar kan een goede voedingsbodem voor verder herstel betekenen. llustratief hiervoor is het gedrag van klanten van Today's brokers. Zij concentreren zich normaal op aandelen gerelateerde producten maar willen opeens allemaal dollars gaan handelen.

Volgens mij - met alle respect - geen goed teken. Voor de Europese aandelenmarkten wel hoop ik dan maar. Volgens de commentator van RTL Z is het trouwens o zo vreemd dat de AEX nog geen nieuwe all time high aantikt en de Dow Jones wel.

Missende rendement
En dat terwijl zij een probleem hebben in de kredietmarkt en wij niet, zo luidt de redenering. Welnu mijn waarde, laat ik je uit de droom helpen, als je de valutabeweging meetelt dan is er helemaal niets vreemds aan en heb je het "missende rendement" van een procent of vijf al heel snel terug gevonden.


Klik op grafiek voor vergroting


Jasper Oeberius Kapteijn is vermogensbeheerder bij Today's Beheer & Brokers en adviseur bij F.F.B. Investment Counsel. Kapteijn schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today’s Beheer is een actieve vermogensbeheerder en is als vergunninghouder geregistreerd bij de AFM en staat als deelnemende instelling ingeschreven bij het DSI. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier om een reactie aan de auteur te sturen.

Jasper Oeberius Kapteijn is vermogensbeheerder bij Today's Beheer & Brokers en adviseur bij F.F.B. Investment Counsel. Kapteijn schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Today’s Beheer is een actieve vermogensbeheerder die als vergunninghouder is geregistreerd bij de AFM en als deelnemende instelling staat ingeschreven bij het DSI. Op basis van‘no cure, no pay wordt een multi strategie beleggingsbeleid gevoerd. Focus daarbij ligt op marktonafhankelijke, absolute rendementen in combinatie met beperkte risico’s. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Jasper Oeberius Kapteijn

Vermogensbeheerder Jasper Oeberius Kapteijn bedient van technische, fundamentele, statistische en sentiments-analyse en belegt in aandelen, maar ook derivaten. Hij is van oorsprong jurist, maar heeft de afgelopen tien jaar altijd in het effectenvak gewerkt. Zo was hij partner bij een hedgefund met kwantitatieve en statist...

Meer over Jasper Oeberius Kapteijn

Recente artikelen van Jasper Oeberius Kapteijn

  1. sep '07 Koopje Air France-KLM 84
  2. jan '07 From Russia with love 7

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 oktober 2007 11:12
    Quote "Een stevigere dollar kan een goede voedingsbodem voor verder herstel betekenen. llustratief hiervoor is het gedrag van klanten van Today's brokers. Zij concentreren zich normaal op aandelen gerelateerde producten maar willen opeens allemaal dollars gaan handelen." Einde Quote......

    Tenzij je het nodig hebt als hedge voor je portefieulle. Als stand alone belegging is het m.i. geen beleggen, maar puur speculatie!!

5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links