Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rood Randstad

Rood Randstad

Is het die omzetdaling in de  VS, tegenvallende Nederlandse groei, of dat ombouwen van overname Monster Worldwide bakken met geld kost? Hoe dan ook, op papier zijn de cijfers van Randstad niet gek, maar het aandeel doet een halve dip in één dag: -5%. En het blijft al zo achter dit jaar: +1% versus +13% voor de index. 

Prijst de beurs voor het vroegcyclische Randstad alweer minder economisch momentum in? Laten we eens kijken.

 

 

Hier de koersgrafiek uit het filmpje, die u met een simpele klik flink kun opblazen.

 

 

Rest nog die BBP-Randstad grafiek. Ja leuk, maar what the heck, zou Bob Ross zeggen. Wat moet je hier nou mee? 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. briljantje 24 oktober 2017 15:55
    Weer een overname die niet is wat het lijkt en dus niet brengt wat Randstad ervan verwacht heeft. Hoeveel procent van de acquisities zouden per saldo winstgevend zijn?? Waarom gooien al die, toch weldenkende(?) CEO's zoveel geld over de balk. Eerst ernstig bezuinigen in je eigen organisatie en dan een bodemloze put kopen! Lijkt mij een goed wetenschappelijk onderzoek waard.
  2. forum rang 7 ffff 25 oktober 2017 10:36
    What the heck.....?

    Ach, Arend Jan, als je minstens tien jaar of waarschijnlijk nog langer VEDIOR in bezit hebt gehad en tegelijkertijd Randstad.... Als je in 2007 de fusie tussen Vedior en Randstad hebt meegemaakt en in de boeken verwerkt. Als je al zo'n ruim twintig jaar de dividenden opstrijkt....

    Je kunt wel voortdurend gaan traden.... Dan weer dit uitzendbureau en dan weer een ander. Dan weer naar de Zwitsers....( !!!) of naar een Belgische.....

    Op het eind van de rit staat er bij Randstad/ Vedior een mooie vermogensgroei en een aardig dividend al die jaren.

    Natuurlijk is minus 5 procent minder leuk. Maar we hebben ergere zaken meegemaakt.

    Peter
  3. forum rang 6 marique 25 oktober 2017 12:03
    quote:

    briljantje schreef op 24 oktober 2017 15:55:

    Weer een overname die niet is wat het lijkt en dus niet brengt wat Randstad ervan verwacht heeft. Hoeveel procent van de acquisities zouden per saldo winstgevend zijn?? Waarom gooien al die, toch weldenkende(?) CEO's zoveel geld over de balk. Eerst ernstig bezuinigen in je eigen organisatie en dan een bodemloze put kopen! Lijkt mij een goed wetenschappelijk onderzoek waard.
    Met 'goed wetenschappelijk onderzoek' is meer dan eens aangetoond dat grote overnames en fusies bij lange niet de voordelen (synergie e.d.) opleveren die worden voorgespiegeld. Het goede nieuws is dat na enige jaren iedereen dat weer vergeten is. De overnemer sukkelt verder, heel vaak op relatief lagere winstgevendheid dan voorheen.

    De twee jaren voordat Randstad Vedior overnam was de ebitda marge 6 á 6,5%. Sinds de overname is die marge nooit meer gehaald. De laatste jaren plm 4,5%. Weliswaar met een inmiddels verdubbelde omzet, maar ook met zo'n 50% meer aandelen (= verwatering).
    M.a.w. veel rijker zijn aandeelhouders sinds 2007 niet geworden. Los van de jaarlijkse dividenden. Want die leveren gemiddeld 3,5% op.

    Voor wie het vergeten is, slotkoers 2006 was plm 52 euro. Zelfde niveau als nu.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links