Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

De genomineerden voor Beste vermogensbeheerder

De genomineerden voor Beste vermogensbeheerder

Vandaag aandacht voor de Beste vermogensbeheerder 2017. Wie zijn de kanshebbers voor die felbegeerde Gouden Stier en waaraan hebben zij hun nominatie te danken? De beste vermogensbeheerder onderscheidt zich in zijn beleid, communicatie, dienstverlening of productaanbod voor particuliere beleggers.

Alle in Nederland actieve vermogensbeheerders konden meedingen naar de Gouden Stier voor beste vermogensbeheerder. Om tot een top vijf te komen is door kennispartner beleggingsmatch.nl een fictieve casus opgesteld waar vermogensbeheerders een beleggingsvoorstel voor moesten maken.

“Dit jaar is een casus opgesteld voor de familie Janssen. Ruim tien jaar geleden heeft de heer Janssen zijn onderneming verkocht. Destijds hebben ze het geld tegen een goede rente geïnvesteerd in spaardeposito’s, die zijn nu allemaal vrijgevallen. Daarom zijn ze op zoek naar een vermogensbeheerder”, vertelt Bart Spronk van beleggingsmatch.

Beleggingsvoorstel

De beleggingsvoorstellen zijn vervolgens door beleggingsmatch onder de loep genomen met natuurlijk de familie Janssen in gedachten. De voorstellen zijn op 72 punten beoordeeld op het gebied van organisatie, kosten, beleggingsbeleid en risicobeleid.

Verder is door beleggingsmatch een score toegekend op basis van de vragen uit de casus. Ook waren er bonuspunten te verdienen voor specifieke elementen die terugkwamen in het beleggingsvoorstel of in de extra aangeleverde materialen.


Beste vermogensbeheerder 2017

Dit zijn de vijf vermogensbeheerders die op basis van deze selectie het best scoorden:

  • Blu Asset Management Vermogensbeheer
  • Care IS Vermogensbeheer
  • IVM Caring Capital Vermogensbeheer
  • Nobel Vermogensbeheer
  • Van Lieshout & Partners Vermogensbeheer

Wie op 9 november wordt gekroond tot winnaar bepaalt de vakjury. Bekijk hier alle genomineerden voor dit jaar tot nu toe. De komende weken worden nog meer categorieën bekendgemaakt.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links