Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Golfers behalen beste beursprestaties

Golfers behalen beste beursprestaties

Beleggers die golfen blijken de slimste beleggers. Zij laten onder andere voetballende en tennissende beleggers ver achter zich qua prestaties op de beurs. Dat blijkt uit de maandelijkse tussenstand van de Turbocompetitie. 

Golfende beleggers staan voor dit jaar gemiddeld op een rendement van 2,1%, waar voetballers het op de tweede plaats moeten doen met een plusje van 0,04%. 

Tennissende beleggers zijn met -0,5% goed voor de derde plaats en beleggers die helemaal niet sporten, staan met -0,7% op een vierde plaats in het sportklassement. 

Hockeyers onderaan

Zeilende of surfende beleggers of beleggers die hockeyen, doen het in de competitie het slechtst, met respectievelijke rendementen van -2,3% en -3,4%. 

Opvallend is dat vrouwelijke beleggers geen beste septembermaand achter de rug hebben. Waar we tijdens de vorige tussenstand enthousiast opmerkten dat vrouwen hun verliezen hadden weggepoetst tot -1,6%, is dat verlies inmiddels weer flink opgelopen. Gemiddeld staan vrouwen nu 3,7% in de min. Mannen doen het met -0,9% nog altijd beter dan vrouwen, al liep ook hun verlies op ten opzichte van vorige maand (-0,6%). 

Maandwinnaar 

De beste belegger van afgelopen maand was deelnemer Verslagenbelegger. Hoewel hij over het hele jaar gemeten in de rode cijfers staat, wist hij in september de waarde van zijn portefeuille met maar liefst 60,5% op te krikken. Met die prestatie sleept hij de maandprijs in de wacht: een iPad. Van harte! 

Doet u nog niet mee met de Turbocompetitie? Klik dan hier om u aan te melden voor de beurscompetitie. Dan maakt u iedere maand kans op een iPad! 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links