Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cashen voor het goede doel

Cashen voor het goede doel

 

Ja, wat is het nou? Ik weet het nu ook niet meer...

 

 

Volgens Tony is dit dus humor... om te lachen...

 

 

 

 

Misschien is het maar goed ook dat ze niet naar de beurs gaan, want met rekenen en cijfers hadden ze daar toch al grote moeite...

 

 

Tony Chocolonely wil naar de beurs. De maker van eerlijke chocoladerepen wil verder uitbreiden en heeft daarvoor kapitaal nodig zo staat in het persbericht:

Henk Jan Beltman, Chief Chocolate Officer van Tony's Chocolonely licht toe: “We zijn sinds de start van Tony's Chocolonely succesvol met het veroveren van de consumentenharten met hoge kwaliteit chocolade waarmee we laten zien dat chocolade maken anders kan, door direct samen te werken met cacaoboeren. Daar zijn we trots op, maar het brengt ons nog niet dicht genoeg bij ons uiteindelijke doel; het slaafvrij maken van de cacao-industrie."

Tony's Chocolonely heeft met een groei van meer dan 50% per jaar een indrukwekkend track record opgebouwd als geloofwaardig merk met een groot potentieel. "Daarop willen wij nu kapitaliseren. Zonder ook maar één concessie te willen doen aan waar Tony's Chocolonely voor staat, ben ik ervan overtuigd dat we de kapitaalmarkt kunnen gebruiken om de volgende stap te zetten op weg naar het realiseren van onze missie.”
 

De vraag is natuurlijk heel simpel. Worden bestaande aandelen naar de beurs gebracht – aandeelhouders cashen – of worden er nieuwe aandelen uitgegeven en daarmee kapitaal opgehaald voor het bedrijf. Helaas hebben we op deze vraag nog geen antwoord gekregen. 

Cashen, maar voor het goede doel natuurlijk. Dat is een klein ezelsbruggetje naar... 

Facebook

Mark Zuckerberg, oprichter en CEO van Facebook, gaat een behoorlijk deel van zijn belang in Facebook verkopen. Volgens de topman gaat de verkoop overigens zo'n anderhalf jaar duren. Ruim 12 miljard dollar aan aandelen gooi je ook niet bestens het boek in, zeg maar...

 

 

Het aandeel Facebook ging gisteren met 4,5% onderuit. Logisch ook, want als de oprichter, CEO en grootaandeelhouder verkoopt... Wie gaat er dan nog kopen?

Zuckerberg gaat dus het filantropische pad bewandelen. Nou ja, hij schenkt zijn vermogen aan zijn eigen stichting. Moet u voorstellen dat er had gestaan Nick Bakker schenkt zijn vermogen aan de Nick Bakker Foundation. Puur belastingtechnische prietpraat met een filantropisch sausje of ben ik weer eens veel te cynisch?

 


Disclaimer: Nick Bakker heeft een shortpositie in Facebook


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 innicksname 26 september 2017 14:52
    Positief bekeken: als de FB CEO het geld zo voor een goed doel inzet, dan kan hij van het bedrag wel de maximale hoeveelheid voor het goede doel inzetten.
    Minder positief bekeken: de overheid betaalt (en zodoende ook de belastingbetaler) een deel mee aan het goede doel omdat het inkomsten misloopt.
    Résumé: als Zuckerberg doet wat hij zegt te doen wordt hij er zelf niet zozeer beter van, maar doet hij iets goeds met het geld.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links