Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TKH zwaait Nedap uit

TKH zwaait Nedap uit

Er wordt volop geschoven met belangetjes tegenwoordig. Vanochtend maakte TKH bekend afscheid te hebben genomen van haar belang in Nedap. Beide bedrijven lijken op elkaar, De technologische kennis van Nedap was destijds de reden voor TKH om het belang van 5% van Achmea over te nemen. 

Op 14 oktober betaalde TKH 18,50 euro voor dat belang.

 

 

winkels VS AD
Klik op het plaatje voor een grote versie

 

In dat persbericht meldde TKH meteen dat Nedap geen heil zag in verdere gesprekken over een samengaan (lees: overname) van de beide partijen. Nu, bijna zeven jaar later, neemt TKH dus definitief afscheid.

Het verkoopt haar belang aan een andere grootaandeelhouder, Teslin. Dat heeft al een belang van 5,1% in Nedap, sinds 2006. Teslin maakte onlangs bekend meer te willen investeren in wat grotere bedrijven in Nederland, weg van de echte small caps. Nedap is met een market cap van 265 miljoen euro nog niet echt een hele grote, maar dit buitenkansje zal Teslin zich toch niet laten ontlopen. 

Prijs van 35,65 euro?

Afgaande op de boekwinst van 5,8 miljoen euro die TKH aan het belang toekent zou de totale verkoopprijs rond de 12 miljoen uitkomen, per aandeel ongeveer 35,65 euro. Dat ligt ongeveer 10% onder de beurskoers. 

Een redelijk forse afslag, zelfs gezien de illiquide handel in Nedap. Teslin heeft al een belang van 5,19% en wordt nu met meer dan 10% de grootste aandeelhouder bij de Groenlo-ers. Volgens Alexander van der Lof, CEO bij TKH, ziet TKH het belang niet langer als strategisch van aard, omdat de technologische know-how die men binnen had willen halen via Nedap al via een ander pad is bereikt. 

Mooi bedrijf, dat Nedap. Het zit in heel verschillende deelmarkten, allemaal gebaseerd op een bepaalde technologie die Nedap in huis heeft. Zo te zien is er ruimte voor nog eentje erbij:

 

winkels VS AD
Klik op het plaatje voor een grote versie

  

En binnenkort zal er ook nog wel een grootaandeelhouder (of meerdere) opduiken. NN Group kreeg bij de overname van Delta Lloyd op 7 april van dit jaar ook alle aandelenpakketten van Delta Lloyd in haar mik. Daar zat een 22,6% belang in Nedap bij. 

Twee weken geleden, 6 september, meldde NN Group, nog 16,05% te hebben en daarmee zijn dus 418.000 aandelen, oftewel 6,%, in andere handen overgegaan. Mocht Teslin geinteresseerd zijn in verdere uitbreiding van haar belang, zou een telefoontje richting NN uitkomst kunnen bieden.   


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links