Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slotcall: Biertje?

Slotcall: Biertje?


Het was een rustig dagje op de beurs vandaag, meer kunnen we er niet van maken. Prinsjesdag inderdaad, in Den Haag, maar daar wordt al sinds mensenheugenis niet meer naar gekeken door beleggers. Helemaal nu we dit jaar een demissionair kabinet hebben. 

 

 

Moeilijk om de aandacht erbij te houden dus. Niettemin is er altijd wel ergens wat te beleven, en vandaag was dat bij Heineken. De Mexicaanse grootaandeelhouder Femsa loosde een deel van haar belang en dat werd keurig opgevangen een paar eurootjes onder de beurskoers. 

 

 

Heineken zelf werd geplaatst op 84,50 euro, en Heineken Holding op 78 euro. Beide fondsen moesten vandaag even terug richting dat niveau. Als er teveel in één keer door de draaideur willen, wordt het dringen. Even een (tijdelijke) setback dus. Maar: ook op 84 euro nog geen goedkoop aandeel natuurlijk. 

Intertrust stoelendans

Beleggers verliezen steeds meer vertrouwen in Intertrust. Nadat CEO David de Buck eerder al aankondigde zijn biezen te pakken, kiest nu ook CFO Maarten de Vries het hazepad. Hij vond emplooi bij AkzoNobel, waar toevalligerwijs ook CEO en CFO onlangs (wegens ziekte, dat wel) afzwaaiden. En dan heb je inderdaad een paar verhuisboxen nodig...

 

 

Staalprijzen onder druk

De staalprijzen, of eigenlijk, ijzerertsprijzen, liggen flink onder druk. Financieel persbureau Bloomberg publiceerde een artikel waarin uitgelekte notulen van de Australische centrale bank als katalysator werken voor de afstort van het goedje.  

 

 

Volgens de Aussie bankers hebben de Chinezen zo langzamerhand minder staal nodig. Australie exporteert nogal wat ijzererts waardoor de Aussie, de Australische dollar, flink meebeweegt met de prijs van ijzererts.  

Altice en BasicFit 

Deze twee passeren elkaar vandaag rond de 18 euro. Altice krijgt een uppercut, wellicht in aanloop naar de Fed-beslissing morgen. De telecommer is met enige regelmaat in het nieuws de laatste tijd en geeft gemengde signalen af.

Geruchten over een exorbitante overname in de VS werden afgewisseld met een aandeleninkoopprogramma van een miljard euro en een flink cashende CFO. Probeer daar maar eens soep van te maken. Dan wordt er vandaag ook nog eens gesproken over een megafusie tussen Sprint en T-Mobile. Die zijn in de VS nummer drie en vier wat betreft mobiel bellen.

Nee, dan BasicFit. BasicFit heeft het beter voor elkaar. Ik weet niet waardoor het komt, maar wellicht dat de roadshows van de afgelopen weken in Londen en Parijs hun vruchten afwerpen. 

 

 

Het aandeel klimt naar een nieuwe all time high vandaag. Sinds de IPO vorig jaar juni is het sportaandeel nu 20% gestegen. 

Marktoverzicht

De meeste indices blijven dicht bij huis. Olie zakt toch weer wat weg, terwijl de eurodollar tegen de 1,20 aan blijft schurken. Goud verliest zijn glans en de volatiliteit zakt naar nieuwe dieptepunten. De Amerikaanse Vix noteert momenteel 10% en dat is, zo vlak voor een Fed-meeting, laten we zeggen, enigszins extraordinair.

Kijken we even naar wat stijgers en dalers vandaag. Eerst naar de AEX-aandelen:

  • Galapagos, ASML en Randstad wisselen stuivertje aan de kop vandaag. Opmerkelijke stijgers zijn er niet vandaag, of het moet zijn dat Royal Dutch Shell vandaag hoger sluit ondanks het feit dat de olieprijs onveranderd is. Een goedmakertje voor de Brievenbus, zullen we maar denken. 
  • Heineken en Altice dragen de rode lantaarn vandaag. Zie hierboven. 

 

AMX-aandelen:

  • Hier valt zoals wel vaker, meer te beleven. Besi koopt nog steeds vrij agressief eigen aandelen in en beukt tegen de 60 euro aan, ook een nieuwe all time high. 
  • Intertrust krijgt een flinke trap na en bivakkeert inmiddels op all time lows. Een nieuw management moet hier de stal maar eens flink aanvegen. 

 

AscX-aandelen:

  • Relatief bescheiden uitslagen, SIF komt wat af nadat het de afgelopen week flink de wind in de zeilen had en Probiodrug lijkt nog steeds bezig met een zoektocht naar vers geld.

Lokaal:

  • Het voormalig Russische aandeel VEON krijgt opnieuw klappen. Gisteren meldde het telecombedrijf dat door de devaluatie in Oezbekistan de inkomsten uit dat land zwaar onder druk kwamen te staan. U leest hier meer. Vandaag levert het illiquide fonds 6% in. 

 

   

U kunt uw favoriete aandelen opzoeken op onze IEXONE monitor. Kijk ook eens aan de linkerkant, waar u de dag, week en jaarpercentages kunt zien. U kunt er ook de koersen van de Nederlandse aandelen in de avondhandel in New York vinden. Een fijne avond en morgen is er weer een dag. 

 

<


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 september 2017 21:26
    ik sluit mijn battletnet account nog geeneens af voor de paar rot centen die uitgedeeld worden. vind die middeleeuwse polonaise wel aardig om naar te kijken. maar goed, daar ga ik niet helemaal voor uit de battleground en met een zakkie chip voor de buis zitten.

    laten we eerlijk zijn, je hebt toch het schaamrood op de kaken staan als je in een simpele bistro die paar centen tipt aan een ober.

    dat minimale fooitje wat verspreid wordt daar loopt niemand warm voor. komt niemand de deur uit, en gaat al helemaal niemand voor de buis hangen.

    ik ga even serieuze dingen doen. film kijken.
  2. [verwijderd] 19 september 2017 21:31
    volgens mij ontpopt de heer trump zich als een waardige amerikaanse president. mag ook wel, na pak hem beet 200 dagen.

    goed ik houd ook niet zijn twitter account in de gaten. en kijk door de contradictore uitspraken heen.

    gisteren vind die de chineze leider een goede peer. en nu gaat de hele meut weer lekker in de aanval. prachtige politiek/diplomatie.
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links