Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Achterover leunen

Untitled Document Na de renteverlaging van de Federal Reserve dinsdag was het niet moeilijk voor mij om de doorbraak van de AEX boven 532 te voorspellen. Daarvoor liep ik met mijn positieve verhaal nog al eens tegen doemdenkers aan.

Natuurlijk, een keer is het afgelopen met een van de grootste bullmarkets in de geschiedenis. Al vanaf maart 2003 is de lijn bijna recht omhoog met slechts minimale correcties. De vraag is waar dit uiteindelijk gaat stuklopen?

Helaas, daar heb ik geen antwoord op. In plaats van daar het hoofd over te breken, stel ik voor om achterover te leunen om met een goed gevulde portefeuille te genieten van de rit omhoog.

Er is ruimte voor meer. Na de glorieuze overwinning op 532 zijn er nauwelijks nog weerstanden van formaat. De eerste met enige zeggingskracht is het hoogtepunt van dit jaar op 564.

Steun op 532
Dat is ook meteen het minimale koersdoel van deze stijgende trend, die net als iedere andere bestaat uit golfbewegingen. Niets gaat namelijk in een rechte lijn omhoog. Bij een neerwaarts golfje fungeert het voormalige weerstandsniveau op 532 als steun. Een dergelijke terugval biedt kansen voor degene die nog niet volbelegd is.

Chinese bulls
Over bullmarkets gesproken: de tweede grafiek toont de iShares China 25 tracker (full disclosure: ik heb geen positie). Dit product is al lang voorbij het hoogtepunt van juli en weet van geen ophouden. Gisteren werd de tracker weer meer dan 4% duurder. Kritische stemmen beweren dat er sprake is van een luchtbel.

Ik geloof niet in luchtbellen. Wie vertelt mij hoeveel lucht er nog bij kan? Zolang de bel verder wordt opgeblazen is het prima. Dat proces houdt altijd veel langer aan dan gedacht. Een ingezette trend verandert niet zo maar van richting. Daarbij is het een illusie om te denken exact op het hoogtepunt van een luchtbel te kunnen verkopen.

Alsof ergens geschreven staat wanneer die doorgeprikt wordt. Nee, ook hier is mijn motto: geniet ervan!


René van Mourik is partner bij Vlug, Davids & van Mourik, een onafhankelijk beleggingsresearchkantoor dat is aangesloten bij Dutch Securities Institute (DSI). Bij afwezigheid van Van Mourik neemt zijn collega Hendrik Jan Davids zijn honneurs waar. Zij beleggen privé uitsluitend in beleggingsfondsen. De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies, maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren. Klik hier om een reactie aan de auteur te sturen.


René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com.

De informatie in deze column behelst geen individueel beleggingsadvies maar slechts een algemene aanbeveling op basis van Technische/Cyclische Analyse waarop beleggers hun beleggingsbeslissingen mede kunnen baseren.

Analisten van VDVM Research & Investment Consultancy hebben tenzij nader vermeld geen posities in individuele aandelen waarover advies wordt gegeven; ze beleggen alleen in trackers en beleggingsfondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: René van Mourik

René van Mourik René van Mourik is eigenaar van VDVM Research & Investment Consultancy. Eén van de activiteiten is de website hurstfiles.com. Hiervoor was Van Mourik hoofdredacteur van ResearchXL, dat technische analyse-diensten aan professionele partijen levert. Tot 2003 werkte hij bij het Institute for Research and Invest...

Meer over René van Mourik

Recente artikelen van René van Mourik

  1. sep '12 Tijdelijke verstoring 7
  2. aug '12 Huizenmarktbodem begin 2013? 50
  3. mei '12 Tegennatuurlijk beleggen 14

Gerelateerd

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 20 september 2007 10:01
    Of gaps...? Meestal niet zo'n fijn iets op de iets langere termijn, evenmin als all-time highs.

    De kredietcrisis lijkt over te gaan in een dollarcrisis gezien de koers van de dollar. Voor de zeer dollargevoelige AEX voorwaar geen goede zaak.

    Maar nee mensen, gewoon blijven kopen...
  2. [verwijderd] 20 september 2007 10:36
    Klein minpuntje tov 564 is natuurlijk wel de VS die alweer bijna op z'n old timer zit.

    Daar zou je absoluut weerstand verwachten.
    Tenzij ie erdoorheen schiet dan kan het weer een squeeze party worden.

    Ik zie voorlopig echter geen nieuws-event die deze trigger teweeg zou kunnen brengen.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links