Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Altice-CFO casht 37 miljoen euro

Altice-CFO casht 37 miljoen euro

Dennis Okhuijsen, sinds 2012 CFO bij kabelaar Altice, heeft vorige week 2 miljoen aandelen Altice van de hand gedaan. De aandelen zijn verkocht, verspreid over 4 dagen, tegen een prijs tussen de 18 en 19 euro per stuk. Daarmee casht de CFO 60% van zijn belang in Altice voor ruim 37 miljoen euro.

 

 Datum

aantal

koers (€)

opbrengst

5 sept 712.548 18,95 13.502.784
6 sept 279.713 18,68 5.225.039
7 sept 430.275 18,64 8.020.326
8 sept 577.464 18,22 10.521.394
Totaal 2.000.000 18,63 37.269.542

 

De zet van Okhuijsen is opmerkelijk, temeer in het licht van recente ontwikkelingen rond het aandeel. Altice startte onlangs namelijk een aandeleninkoopprogramma en kort daarop meldde persbureau Reuters het bedrijf een megalomane overname van de Amerikaanse branchegenoot Charter Communications zou voorbereiden.

 

 

Een CFO zou als geen ander inzicht moeten hebben in de financiële vooruitzichten van een bedrijf. Wanneer een dergelijke insider meer dan de helft van zijn belang verkoopt, is dit een reden om nog eens naar de ontwikkelingen rond het bedrijf te kijken.

In eerste instantie leek de overname van de baan door de aankondiging van een aandeleninkoopprogramma met een omvang van 1 miljard euro. De berichtgeving vanuit Reuters in combinatie met het feit dat het reeds gestarte aandeleninkoopprogramma te allen tijde stilgezet kan worden geeft daarentegen reden tot voorzichtigheid.  

 

 

Mocht de overname van Charter Communications wel doorgang vinden dan zal het bedrijf geïntegreerd worden in Altice USA. Charter Communications is qua beurswaarde echter meer dan 4 keer zo groot als Altice USA. Het is dan ook niet ondenkbaar dat dit zelfs voor Altice een (te) zware druk op de balans geeft.

Het is geen gegeven dat er koersgevoelige informatie achter aan- en verkopen door bestuursleden zit. Toch is het wel iets om de gaten te houden omdat zij altijd een kennisvoorsprong hebben. Speelt er op dat moment ook nog eens een bepaalde kwestie rond een aandeel, dan kan dit een extra reden zijn om het aandeel te kopen of links te laten liggen.    

Disclaimer: Paul Weeteling heeft geen positie in bovenvermelde aandelen.

 


Paul Weeteling is beleggingsanalist bij IEX.nl. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Paul Weeteling

Paul Weeteling is sinds 1 maart 2020 verbonden aan IEX als onafhankelijk beleggingsanalist. Al vanaf zijn 13e is hij bezig met beleggen en de beurs. Weeteling is met name een langetermijnbelegger met passie voor (bio)technologie, grondstoffen en dividendaandelen. Af en toe handelt hij actief. Weeteling heeft een international...

Meer over Paul Weeteling

Recente artikelen van Paul Weeteling

  1. mrt '23 Amazon versus Alibaba: wie heeft de beste kaarten? 2
  2. mrt '23 ASMI maakt zich op voor nieuwe groeispurt
  3. feb '23 Nvidia: beleggers gaan mee in virtuele wereld

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links