Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Kijk nou

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Toe maar! De koers ligt op apegapen, over de olieprijs hoef ik al helemaal niet uit te wijden en Brunel doet gewoon doodleuk een overname. Geen grote, maar toch. Dit getuigt van vertrouwen. ANP

Brunel neemt het Australische SES Labour Solutions over. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het werven van personeel voor de mijnbouw, olie- en gassector en bouw in Australië. Er werd geen overnamesom gemeld.

Het in 2011 opgerichte SES telt circa driehonderd werknemers en draaide in de twaalf maanden tot en met juni 2017 een omzet van 35 miljoen Australische dollar (23,4 miljoen euro).

Geen rare berichten vannacht uit China en Noord-Korea. De VS was dicht gisteren en ook nu is er nog weinig richting. Het zijn weer louter nullen voor de komma.

 

 

Oh ja, bitcoin (-5%) flirt alweer met 4000 dollar. Ja, dal leest u goed als u een dagje niet hebt opgelet: 4000 en niet 5000 dollar. Lange halen, snel thuis hier. Lekkere grafiek ook:

 

 

 

Nieuws, advies en agenda

Het nieuws, hoewel dat op dit uur nog een groot woord is. Zo, wel overweegt Aracadis te desinvesteren en dat is één van de overnames van de weggestuurde topman Neil McArthur. Die andere, dure overname betrof Hyder. Arcadis kocht Callison in 2014 en voegde het samen met het in 2007 gekochte RTKL.

Meer focus, doet wellicht de koers goed? 

  • Arcadis overweegt afscheid te nemen van architectuurtak CallisonRTKL. De strategische opties worden in kaart gebracht. CallisonRTKL heeft 1700 mensen in dienst. Het onderdeel droeg vorig jaar 326 miljoen euro bij aan de omzet en 31 miljoen euro aan het bedrijfsresultaat.
  • De gemiddelde dagelijkse transactiewaarde op de beurzen van Euronext is in augustus met bijna 25% gestegen ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder, tot iets meer dan 6 miljard euro.

 

Deze wappert net voorbij, geen idee nog hoe of wat:

 

 

Advies:

  • OCI: naar 21,30 van 22,30 euro - Deutsche Bank
  • DSM: naar marketperform van underperform - Bernstein
  • ASR: naar 39,20 van 33,80 euro (overweight) - Morgan Stanley


Komt nog eentje bij :-)

 

 

De agenda kent alleen inkoopmanagersindices dienstensectoren augustus. Let op Duitsland en de VS komt morgen door. De Chinese Caixin services PMI is al door op 52,8, waar 51,7 werd verwacht. Japan doet 51,6. Jaarvergaderen over Amerikaanse overname en emissie doet u bij Refresco en HP heeft KW2's.

  • 03:45 China Caixin services PMI aug
  • 09:15 Spanje services PMI aug 56,8
  • 09:45 Italië services PMI aug 55,7
  • 09:50 Frankrijk services PMI aug 55,5
  • 09:55 Duitsland services PMI aug 53,4
  • 10:00 EU services PMI aug 54,9
  • 10:00 Refresco Group BAVA
  • 10:30 VK services PMI aug 53,5
  • 11:00 EU BBP KW2 0,6% QoQ
  • 16:00 VS fabrieksorders jul -3,2%
  • 22:00 Hewlett Packard KW2-cijfers

 

En dan nog even dit

Zomaar overnight Chinese overheidsmaatregelen vind ik zelf een behoorlijk risico voor bitcoin en de rest:

 

 

Voor aandelen is een loongolf weer een groot risico:

 

 

Zo, weer even een flinke overname tussen neus en lippen door:

 

 

Beursgangetje: 

 

 

Zolang het maar een donkere wolk blijft en geen paddestoelwolk:

 

 

Nieuws van de Amsterdamse Zuidas:

 

 

Doe mij die rechter maar met die oplopende grafiek:

 

 

Joepie, spelletje:

 

 

Beren genoeg op de weg:

 

 

Vinger opsteken:

 

 

 

Veel succes.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 september 2017 10:58
    laten we wel wezen, niemand heeft belang bij de controle over het probleem noord-korea te verliezen. vooropgesteld ik wil de media(wereldwijd) geen onpartijdigheid in de schoenen schuiven. noch de sprekers die hier en daar hun zegje komen doen. maar de heer trump wordt afgeschilderd als een onvoorspelbaar persoon, en de heer kim als een rationeel persoon.

    beide heren hebben nog een heel stel mensen om hun heen staan, die over allerlei zaken hun kunnen adviseren en inlichten. het kabinet trump is volgens mij een beetje een bij elkaar geraapt zooitje. maar wel mensen met verstand van zaken, en die hebben heus wel goede inlichtingen.

    het lijkt er een beetje op de eier affaire, gate, debacle, crisis, je moet gewoon heel goed kijken naar de rol die mensen(landen, partijen, personen, instellingen) hebben. hoe kijken mensen naar die partijen eigenlijk? staat de republikeinse partij bijvoorbeeld bekend als oorlogszuchtig? terecht of onterecht, dat kan weleens niet uitmaken.

    ik heb bloomberg artikel over die olie toevoer van china naar noord-korea gelezen en gezien. het is wel verdacht weinig olie, maar goed. het gaat vooral om de noodzaak die olie heeft voor het land.

    we schilderen de heer kim af als rationeel en de heer trump als een kip zonder kop, een bierkaai, die van toeten noch blazen weet, die constant hoog van de toren blaast, maar een hol vat is. noord-korea weet in dit geval waarschijnlijk hoe wij kim afschilderen in onze media. kan een steentje bijdragen aan zijn gemoedstoestand. kat in het nauw maakt rare sprongen.

    een kamikaze piloot is 100% een brokkenpiloot. laten we van een koreaan geen japanner maken.

    noord-korea zit vol met grondstoffen, en edelstenen en dat soort dingetjes. goed handelsoorlogen zijn al overal aan het ontstaan. die wil niet meer met die handelen. bla bla bla.

    las trouwens nog wat op zerohedge over die ico's. veel van die celebrity's verbinden hun naam aan allerlei start-up pogingen van cryptocurrencies. houden daar een snabbel aan over. de markt wordt overspoelt met cryptocurrencies. er is maar een beperkt aantal geld beschrikbaar. kan groeien, maar toch.

    wiet pot. zullen we niet om iemands naam lachen. dat is zeer laag okay.

    overigens heb ik de angry birds film gezien. die was erg leuk. ik zie erg tegen die emoticon film op. ga hem denk ik ook niet kijken.

4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links