Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Zwakjes

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Mrx77 29 augustus 2017 14:07
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef op 29 augustus 2017 13:43:

    Hoi allemaal,

    Vooruit, even wat uitleg. Waarom mogen de koersen van mij even flink dalen? Om bij te kopen, zeker, mag dat misschien? Bovendien lijkt me dat wel zo gezond voor de markt en beleggers.

    Die dip is er al zowat, Eurostoxx 50 -8,3% vanaf de top: www.iex.nl/Column/270026/Eerste-Hulp-...

    Beurs beweegt al ruim een jaar amper en de vola is ultralaag. Uitslagen boven 1% zijn zeldzaam. Da's niet gezond, markt moet af en toe stoom afblazen en uitzweten. Twee stappen vooruit, eentje achteruit. dat idee. Nu is het omhoog schuifelen.

    Er is intussen nieuwe generatie beleggers die nog nooit een bearmarket heeft meegemaakt (en denkt dat ze de beurs snapt en zichzelf misschien wel geweldig vindt). En we weten allemaal dat je dan pas echt leert beleggen en handelen (riskmanagement!!!) én jezelf kennen. Om van een krach maar te zwijgen.

    Vandaar dat er van mij best even een dikke dip mag komen, of een korte, heftige bearmarket. Een keer dikke minnen om je oren werkt louterend, verfrissend en trekt de broek op de enkels van je eigen dikke ego. Na 2000 zagen we wat in feite een krach met een generatie groentjes op de beurs: helemaal uitkleden.

    Dat niet nog eens. Daarom graag hoop ik op een dikke dip of korte bearmarket. Schoont op en iedereen kan lessen leren. Liefst niet te lang, want ik ben ook gewoon een lange termijn bull. Helaas doet de beurs nooit aan verzoekjes.

    Gr
    Arend Jan
    Hoi Arend,
    Ik vind heel erg top van je dat je je stem hebt laten horen. Ik ben er zeker mee eens,maar ik denk dat dat onvrede heerst doordat europese beurzen al wekenlang het beeld laten zien van 1 stap vooruit en twee achteruit en inmiddels zijn we hierdoor 8 procent gecorrigeerd. Hoewel het oogt dat europa het nieuws uit usa of noord korea veel zwaarder weegt dan usa. Zoals vandaag de raketten van noord korea alsof deze op nederland zijn afgevuurd worden koersen hier veel harder getroffen dan elders. Walslstreet staat maar een fractie lager tov Alltimehigh hoewel wij al slechte nieuws over trump orkaans oorlogsdreiging van usa naarnoord korea hierop vele malen harder dalen. Als usa ook evenhard daalde als wijde dan is dat gezonde correctie, maar wij verdisconteren continu tweemaal. Zoals ahold eerst de overname dooren amazon. Hierop is aandeel 20 procent gedaald wegens de vrees van felle concurrentie en.prijsverlaging. nu komt er een prijsverlaging gaat er weer bijna 20 procent af? De dollar heeft m.I. niet zo n invloed om een koersval van 40 proc te motiveren. Tevens blijft rd ongelooflijk achter die maar niet profiteert vd stabiele.olieprijs en vind jammer dat de relatie vd future oliecontracten.die enorm zijn gestegen niet leidt tot veel hogere olieprijs alsgevolg vd orkanen in usa. Zelfs als usa letterlijk onder water is gelopenblijft wallstreet overeind...
  2. Brievenbus 29 augustus 2017 17:51
    Leuk dat je eens reageert Arend, maar, sorry, is dat geen onzin?

    Beleggers vinden het helemaal niet fijn om aandelen bij te kopen op een dag van heftige daling; de aandelen die zij al in bezit hadden zijn dan immers net enige tienduizenden Euro's minder waard geworden?

    En, nee, de waarde van aandelen hoort volgens beleggers helemaal niet met meerdere procenten per dag te variëren, bedrijfswinsten doen dat immers ook niet.
    Ja, gokkertjes, die willen dat.....
    Je gaat misschien met de verkeerde mensen om? :-)

    Afijn, Yanks beetje groen, dus onze daling durfde niet meer zo, en A'dam bij hoge uitzondering niet de aller ergste daler, 2e positie dit keer.

    Ach, als jij toch 's over de beurs schreef, en over beleggen, in plaats van al die onzin over politiek, Euro, Olie etc... :-)
23 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links