Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Bingo!

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Handig, Bloomberg heeft een bingokaart in haar vooruitblik: 

 

 

 

Wekkers op 16:00 en 21:00 uur als Fed-voorzitter Janet Yellen en ECB-president Mario Draghi een praatje houden op het centrale bankiers weekendje weg in het Amerikaanse Jackson Hole. Vooral van Draghi wordt verwacht dat hij duidelijkheid verschaft over hoe en wanneer de ECB ophoudt met verruimen.

Yellen zegt misschien iets hoe de Fed weer haar balans denkt te verkleinen. Persoonlijk vind ik het te veel drukte. Beide centrale banken gaan (eens) afbouwen, dat staat al vast. De ECB heeft obligaties die vanzelf aflopen, de Fed ook en die heeft ook hypotheekrommel waar vast durfkapitaal in is geïnteresseerd.

Uiteraard kunnen met name EUR/USD en de rentes gaan wapperen als ze echt iets nieuws zeggen met in hun kielzog aandelen. OK, eerst de opening. Is er iemand die iets ziet bewegen? Ja, Shanghai. 

 

 

Druk!

Het nieuws dan, er zijn nog wat KW2-cijfers. Opgelet, de Amerikaanse notering van Ahold Delhaize deed gisteravond -3,5%. Amazon gaat namelijk maandag al haar prijzen in Whole Foods verlagen en daar liepen alle retailers klappen tot wel 8% van op. Lees hier in IEXPremium commentaar en advies over Ahold van onze Nico.

Eerst deze:

 

 

En de rest:

  • De brutowinst van IMCD kwam in het eerste halfjaar 9% hoger uit op 212,2 miljoen euro. Onder de streep resteerde een resultaat van 57,9 miljoen euro. De omzet groeide tot 936,2 miljoen euro. Dat was deels te verklaren door overnames die voor het eerst bijdroegen.
  • Brill denkt over heel 2017 een omzetgroei van meer dan 10% te behalen. De toename wordt voornamelijk gerealiseerd door de overname van Schöningh & Fink. Op eigen kracht mikt het bedrijf op een groei van 2 tot 3%, zo meldde Brill bij de publicatie van de halfjaarcijfers.
  • De totale opbrengsten van Avantium stegen in het eerste halfjaar ten opzichte van de eerste zes maanden van een jaar eerder met 37% tot 5,8 miljoen euro. Avantium maakte geen winstcijfers bekend, maar liet eerder al weten voorlopig geen winst te maken vanwege forse investeringen.
  • Voor het eerst in vijftien jaar gaat Philips euro-obligaties in de markt zetten. Het geld dat het concern daarmee ophaalt wordt gebruikt om de overname van het Amerikaanse Spectranetics te financieren. De betreffende obligaties hebben een looptijd van twee en zes jaar.
  • Met de overname van supermarktketen Whole Foods door Amazon lijkt een verdere prijzenslag in in de Amerikaanse supermarktbranche aanstaande. De webwinkelreus wil vanaf maandag, als de overname wordt afgerond, de prijzen van populaire producten structureel gaan verlagen.

Advies dan, er zijn er maar twee, maar die kunnen we eens impact hebben:

  • AMG: naar 36 van 32 euro - ING
  • Sif: naar 17 van 22 euro - HSBC

Let behalve op die pratende centrale bankiers op de Duitse Ifo Geschäftsklima. Het herziene Duitse BBP-cijfer is al door op de verwachte +0,6% en het Japanse inflatiecijfer op +0,5%. Hiermee hebben we de agenda wel gehad.

  • 00:00 Jackson Hole bijeenkomst
  • 01:30 Japan inflatie (CPI) jul 0,5%
  • 08:00 IMCD KW2-cijfers
  • 08:00 Kiadis Pharma KW2-cijfers
  • 08:00 Avantium KW2-cijfers
  • 08:00 Eurocommercial KW2-cijfers
  • 08:00 Duitsland BBP KW2 2,1%
  • 10:00 Duitsland Ifo Geschäftsklima aug 115,5
  • 14:30 VS orders duurzame goederen jul -5,5%
  • 16:00 Speech Fed-voorzitter Janet Yellen Jackson Hole
  • 21:00 Speech ECB-presidetnt Mario Draghi Jackson Hole

 

En dan nog even dit

Ahold Delhaize dus:

 

 

Nog meer drukte op die markt:

 

 

Toe maar, spionage. Hopelijk geen sneeuwbaleffect:

 

 

HTC staat te koop.

 

 

Jaja:

 

 

Die gaat rechtstreeks op de olie-industrie af en haalt misschien Jackson Hole ook nog wel:

 

 

Ja, kom maar:

 

 

:-)

 

 

Tot slot, kijk handelaar Diede eens shinen met zijn block van Zero Hedge :-) Prestigieus, erg prestigieus, Diede. Wie heeft een nog mooiere block?

 

 

 

Succes vandaag en alvast prettig weekend.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links