Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Vrijdagmiddagborrel met trampolinesprongen

TA: Vrijdagmiddagborrel met trampolinesprongen

Op alle markten heerst een soort zomerrust, maar let op voor de spreekwoordelijke stilte voor de storm. Vanmiddag, als u en ik aan de vrijdagmiddagborrel zitten, kunnen de valutamarkten in beweging komen.

Beleggers zullen dan reageren op uitspraken uit de bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. Fed-voorzitter Janet Yellen en ECB-president Mario Draghi kunnen daar een tipje van de sluier oplichten over het komende rentebeleid.

Met de dunne zomerhandel van nu zou dit voor vuurwerk kunnen zorgen.


Euro

De euro doet even helemaal niets, deze maakt de laatste weken pas op de plaats, tussen 117 en 119 (de driehoek in onderstaande grafiek). Maar ook hier zie ik stilte voor de storm: vanaf maart is de euro juist snoeihard opgelopen.

Ergo, er is ook een duidelijke correlatie met aandelen. Vanaf het moment dat de stijgende fase van de euro werd ingezet is de Nederlandse beurs gaan kwakkelen. Met andere woorden: de kracht van de Euro (zwakte voor de dollar) zorgt ontegenzeggelijk voor verkoopdruk op de Europese aandelenmarkten.

Aangezien de stijgende trend van de euro nog intact is, lijkt een hervatting van deze opgaande fase aannemelijk.


Terug naar de vrijdagmiddagborrel. Mochten er uit Jackson Hole uitspraken komen die de valutamarkten kunnen bewegen, dan is het opletten.

Een doorbraak van de euro boven de laatste top rond 119 zal dit bevestigen wat tegelijkertijd weer voor nieuwe verkoopdruk op de Europese beurzen kan zorgen. De euro zou dus nog wel eens de spelbepaler kunnen zijn voor de komende tijd.


Wisselvallig

De aandelenbeurzen zijn in afwachting en laten een wisselvallig koersverloop zien, met zowel uitslagen omhoog als omlaag. Onder de oppervlakte van de markt zie je wel enkele interessante bewegingen.

Hier en daar gaan beleggers op zoek naar koopjes, die na de forse koersdalingen van de afgelopen periode weer opgepakt kunnen worden.  

Nu geopolitieke spanningen wat naar de achtergrond zijn verdrongen, het cijferseizoen nagenoeg voorbij is zou de onzekerheid moeten verdampen, op voorwaarde dat er er geen negatief rentenieuws uit Jackson Hole komt.


T
rampolinespringen boven steun 515,33

De Nederlandse beurs gaat trampolinespringen boven de steun rond 515,33 punten. Hiermee lijkt er nu een bodem te zijn gezet, deze is enkele malen getest en heeft standgehouden.

Technisch zou de index een aanval kunnen inzetten op weerstand 537,84, gevormd door de top van mei. Het koersverloop van de AEX-index blijft erg onrustig wat aan lijkt te geven dat er veel onduidelijkheid is onder beleggers.

Zodra de index opwaarts uit weet te breken, zal er dan waarschijnlijk ook een sterke opwaartse beweging plaatsvinden. Het plaatje wordt dan voor veel beleggers weer duidelijk.

We handhaven daarom nog altijd ons lange termijn koersdoel van 563,98 voor de AEX-index.


Royal Dutch Shell boort potentieel aan

Royal Dutch Shell heeft de afgelopen twee weken behoorlijk wat verkoopdruk moeten incasseren. Overigens is het koersverloop al maandenlang  erg volatiel.

Na de opleving van eind juli is het aandeel weer fors teruggevallen, maar boven steun 22,81 wordt Royal Dutch Shell thans weer opgevangen.Vanaf dit niveau kan er een nieuwe opleving plaatsvinden.

Koersdoel ligt op de top van mei rond 25,66, wat ruim 10% potentieel oplevert. De steungrens en stoploss ligt slechts 2% van de slotkoers van donderdag af, wat een prima risk/reward oplevert.


Aegon verzekert zich van steun

Een ander aandeel dat na de forse koersdalingen van de afgelopen periode weer opgepakt wordt is Aegon. Aegon is in de laatste correctie opgevangen door de voormalige weerstand en top van eind juli.

Technisch blijft ook het stijgende trendkanaal intact. Hiermee blijft het technische beeld positief en is (op basis van de slotstand van donderdag) ruim 9% ruimte voor een stijging richting 5,41 (gevormd op 22 april 2016).

De steun en stoploss vinden we slechts 3% lager op 4,80 (gevormd op 9 augustus), waarmee Aegon zich met beperkt risico verzekert tegen calamiteiten.Op korte termijn is Aegon koopwaardig, tegenover een potentieel van iets minder dan 10% staat een beperkt risico. Er is hierdoor sprake van een positieve risk/reward ratio.

De stijgende trend van de moneyflow (die van de beursomzetten wordt afgeleid) bevestigt dat er sprake is van de instroom van nieuw kapitaal.

 

AMG blinkt tegemoet

AMG weet een potentiële hogere koersbodem te vormen, boven de oude toppen. AMG heeft hiermee ruimte voor een nieuwe stijging. Ons eerste koersdoel  op 41,40 (top van 25 augustus 2008) blinkt ons met bijna 40% potentieel tegemoet.

Zolang de steun op 27,55 (bodem van 3 augustus) intact blijft, handhaven we een positieve visie. Na een doorbraak onder steun 27,55 wordt 25,37 het volgende neerwaartse koersdoel. 

Op korte termijn kan AMG aangehouden worden. De koers lijkt te verbeteren. De ruimte om te stijgen, het opwaarts potentieel, is zeer hoog. Het risico ten opzichte van de stoploss 27,55 bedraagt circa 7%.

Dit levert een gunstige verhouding tussen de mogelijke winst en het maximale risico. Hou de moneyflow in de gaten, die buigt iets af, wat aangeeft dat de instroom van vers kapitaal stagneert.

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Elektrische auto's hebben nog steeds panne 22
  2. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79
  3. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59

Gerelateerd

Reacties

590 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 30 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 augustus 2017 09:12
    quote:

    .thfred schreef op 25 augustus 2017 09:04:

    dorie ahold weer klote, cac in de plus hier weer min.
    misschien..kan..je..volgende..keer..mij..vragen..
    wat..te..doen..met..opties..zodat..het..geen..geld..kost.
    ik..kan..het..niet.meer..aanzien..

    jij..vertelt..mij..jouw..koers..idee..

    en..ik..vertell.welke..redelijk..risicoloze..affaire..je..kan.doen..

    ok?

    for..the..love..of..derivatives
  2. Henk Snaph 25 augustus 2017 09:16
    quote:

    fred optie schreef op 25 augustus 2017 09:12:

    [...]

    misschien..kan..je..volgende..keer..mij..vragen..
    wat..te..doen..met..opties..zodat..het..geen..geld..kost.
    ik..kan..het..niet.meer..aanzien..

    jij..vertelt..mij..jouw..koers..idee..

    en..ik..vertell.welke..redelijk..risicoloze..affaire..je..kan.doen..

    ok?

    for..the..love..of..derivatives
    Moeten we hier met de pet rond gaan voor een nieuw toetsenbord? Gaat je handel echt zo slecht?
590 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 30 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links