Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Centrale bankiers dus

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Alle schijnwerpers staan weer eens op de centrale banken. Om 09:00 uur speecht ECB-president Mario Draghi, die ook vrijdag om 21:00 uur op de agenda staat tijdens het centrale bankiers weekendje weg in Jackson Hole, VS. Er wordt gehoopt dat hij hints geeft hoe de ECB denkt haar verruimingspolitiek denkt af te bouwen.

Als hij daar inderdaad iets over gaat zeggen, kunnen euro en rentes gaan zwieberen en daamee de hele beurs. Vooruitblikken te over - hier Bloomberg - en we zien en horen het wel. Vrijdag speecht trouwens ook Fed-voorzitter Janet Yellen om 16:00 uur. Hoe denkt zij de balans af te bouwen? Wellicht roept ook zij iets.

Intussen doen de koersen het weer... en daar is meteen alles mee gezegd. Het is weer helemaal niks. Hongkong is dicht, want daar houdt een orkaan huis. 

 

 

Inkoopmanagersindices

Liefst twee hele berichtjes, het bedrijfsnieuws wil nog niet zo vlotten. Er zijn geen KW2-cijfers vandaag. Wel is er goed nieuws voor ASR en Air France-KLM en AkzoNobel moet voor een mooi prijsje van haar chemie af zien te komen.

  • De chemietak van AkzoNobel is in het vizier van vijf geïnteresseerden. Het zou gaan om een trio, CVC, KKR en Apollo. De overige namen zijn Axalta, Blackstone en Advent. De chemietak behaalde vorig jaar een omzet van 4,8 miljard euro en zou zo'n 10 miljard moeten opbrengen
  • De aandelen van verzekeraar ASR en luchtvaartconcern Air France-KLM maken per 18 september deel uit van de Stoxx Europe 600 Index.

Intussen bij D'n Bels, beroerde cijfers en.. Agfa en Gevaert dan maar? Hier meer

 

 

Twee adviezen nog maar, maar kijk aan. ING verhoogt Arcadis.

  • Arcadis: naar 21 van 20 euro - ING
  • Philips: naar 36 van 34 euro - Credit Suisse

De agenda dan. Zometeen Supermario en let op de eerste schattingen van de inkoopmanagersindices over deze maand. Houdt het economisch momentum aan? China zit er niet meer bij. Maandag 24 augustus 2015 was die voor het laatst. De AEX ging toen intradag bijna 10% onderuit, om met -5,2% te sluiten.

  • 08:00 Agfa-Gevaert KW2-cijfers
  • 09:00 Frankrijk flash manufacturing PMI aug 54,5
  • 09:00 Frankrijk flash services PMI aug 55,7
  • 09:00 Speech ECB-president Mario Draghi
  • 09:30 Duitsland flash manufacturing PMI aug 57,8
  • 09:30 Duitsland flash services PMI aug 53,3
  • 10:00 EU flash manufacturing PMI aug 56,3
  • 10:00 EU flash services PMI aug 55,4
  • 15:45 VS flash manufacturing PMI aug 53,4
  • 15:45 VS flash services PMI aug 54,9
  • 16:00 VS verkopen nieuwe woningen jul 613K
  • 16:30 VS weekrapport olievoorraden
  • 22:00 Hewlett-Packard KW2-cijfers

 

En dan nog even dit

Liefst +7,3% op jaarbasis:

 

 

Nog snel een vooruitblik, om 09:00 speecht hij en vrijdag om 21:00 uur in Jackson Hole:

 

 

Wal-Mart en Google versus Amazon:

 

 

Da's veul:

 

 

Piggy bank klinkt toch leuker dan het Noorse oliefonds, dat 1 biljoen dollar waard is:

 

 

Iedere keer kan het toch weer beter en sneller:

 

 

Intrigerende kop:

 

 

De SNB is een beleggingsfonds, tjokvol aandelen:

 

 

Nog eentje dan, sjongejongejonge:

 

 

 

Veel succes vandaag.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 23 augustus 2017 09:37
    En ook vanochtend A'dam weer onderaan, er moet bij ons nou eenmaal geshort worden, dus Shell lager, PostNL maar weer lager...

    Zou toch interessant zijn als IEX eens wat schreef over wat er op de beurs in A'dam zo al gedaan wordt; simpel plaatje met de koers van Olie en van Shell deze zomer zegt al alles, Olie op en neer, Shell lager lager lager...
  2. forum rang 7 ffff 23 augustus 2017 11:13
    Toch best een hele mooie speech van Mario Draghi. We hebben het gezien de omstandigheden best goed gedaan de afgelopen 10 jaar en.... we moeten vooral heel veel financieel-economische studies maken zodat we onderbouwd en beredeneerd met de allernieuwste cijfers en ontwikkelingen kunnen bijsturen.

    Het is dus ook niet zo, " dat ze maar wat doen...." Er worden daar wel degelijk veel economische studies opgestart en bestudeerd en daaraan het beleid aangepast.

    Mag ook wel eens hardop gezegd worden.

    Zie berichtgeving, hier en daar n.a.v. speech aan het Bodemsee in Zwitserland. Er zijn beroerdere plkejes....

    Peter
  3. [verwijderd] 23 augustus 2017 15:55
    Rayman: die spread is me tot daar aan toe, maar soms moet je bij olie echt ingrijpen en in kunnen grijpen. Dat is lastig als de hefboom te hoog is (en soms loopt de spread dan ook ineens op ja, wat het nog lastiger maakt). Ik plaats ze dus zo ver als mogelijk weg, zodat ik behalve kan hedgen, ook nog een deel kan switchen als het moet. En oppassen in de eerste 5 minuten, vaak zie je dan een schijnbeweging (heb je bij valuta ook vaak). Die heb ik (helaas) al iets te vaak meegemaakt, dus tegenwoordig doe ik het iets voorzichtiger aan.

    Als je het overweegt, hedge dan op tijd of liquideer (deels) desnoods, maar wat je vooral niet moet doen is tegen de beweging in blijven zitten en niks doen want dan kan je flink nat gaan. Daar gaat dit spul regelmatig veel te hard voor.

    En garantie tot aan de voordeur, maar dat begrijp je.
  4. [verwijderd] 23 augustus 2017 17:25
    Nee het ligt te dicht op de schattingen. Vandaar weinig beweging denk ik. Ik doe wel aan daytrading, op zowat alles. Als er maar beweging is. Het enige waar ik geen trek in heb is crypto want dat wordt vroeg of laat een tranentrekker vermoed ik. Voor de rest, alles wat enigszins een bandbreedte heeft, daar kijk ik wel naar.

    Maar ik zit al wel long op de Brent inmiddels. Wel met grote ogen en ik neem qua daytraden ook zeer vaak genoegen met een paar tientjes. Kwestie van geloven dat het nog verder oploopt of wegwezen. Zorgt er ook voor dat de verliezen beperkt blijven als het gebeurt.

    Normaal geen tijd voor, maar nu ff een weekje vrij en dan scharrel ik wat bij elkaar. Ik hoor in de verte iemand zeggen dat het niets met beleggen te maken heeft :D Kemmenie bommen :D
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links