Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Voorzichtig opluchting

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Hoort u het ook eens van een ander, niet politiek maar winsten en kredietwaardigheid drijven uiteindelijk de beurzen:

 

 

Gewapper met kernwapens is niet nieuw, maar gebruik wel. Gelukkig was er dit weekend geen verdere escalatie van het Noord-Koreaanse en Amerikaanse conflict – geen nieuws te vinden zelfs – en dat leest u meteen aan de koersen af. Er zijn bescheiden winsten, ofwel er is weer wat risicobereidheid.

Er is wel economisch nieuws. Het Japanse BBP KW2-cijfer komt uit op maar liefst +1,9% op kwartaalbasis, waar +0,6% werd verwacht. De Chinese industriële productie over juli valt wat tegen +6,4% jaar-op-jaar, waar de consensus op 7,2% stond. Prima koersen nu en oh ja, Bitcoin staat boven 4000 dollar.

 

 

Bijna niks te doen

We zijn er snel doorheen vandaag. Er zijn geen KW2-cijfers op het Damrak en er is dit weekend amper bedrijfsnieuws. Het zou wel een stunt zijn als Altice links- of rechtsom Charter weet over te nemen.

  • Altice overweegt steun te vragen van investeerders voor de overname van Charter Communications. Naar verluidt heeft ze het Canadese pensioenfonds CPP Investment Board en investeringsmaatschappij BC Partners gevraagd om mee te doen.
  • DSM wil 1,2 miljoen eigen aandelen inkopen in het kader van optieregelingen voor het management en personeel. Ook koopt het speciaalchemiebedrijf 400.000 eigen aandelen in als dekking voor het stockdividend.
  • Tesla heeft 1,8 miljard dollar opgehaald met het plaatsen van leningen bij investeerders. De fabrikant van elektrische auto's gaat dat geld vooral gebruiken om de productie van de nieuwe, betaalbaardere Model 3 op te voeren.
  • Monte dei Paschi di Siena is in het tweede kwartaal op een verlies uitgekomen van 3,1 miljard euro, vooral vanwege enorme afschrijvingen op leningen waarvan het twijfelachtig is of die ooit terugbetaald zullen worden.
  • Tata Steel heeft een pensioendeal gesloten in Groot-Brittannië. Daarmee neemt het Indiase moederbedrijf van de staalfabriek in IJmuiden een belangrijke horde voor een eventuele fusie van zijn Europese staalactiviteiten met die van ThyssenKrupp.

Er is ook nog maar één luizig adviesje:

  • Coca-Cola European Parners: naar 39 van 38 euro - Jefferies

RWE is ook al door met haar cijfers en zo heben we de agenda voor vandaag al bijna gehad.

  • 01:50 Japan BBP KW2 0,6% QoQ
  • 04:00 China industriële productie jul 7,2%
  • 08:00 RWE KW2-cijfers
  • 11:00 EU industriële productie jun -0,4% MoM
  • 14:00 Sysco KW2-cijfers

Vandaag starten we dan rustig, de rest van de week is er genoeg te doen. Veel cijfers op het Damrak van onder meer NN, Boskalis Westminster en Heijmans en het regent BBP-cijfers. Zie mijn vooruitblik van gisteren met zoals gewoonlijk weer vele extra's, grafieken en data.  

 

En dan nog even dit

Ook goeiemorgen:

 

 

Kijk aan, het economisch momentum houdt aan:

 

 

Dat zat er in, Ahold Delhaize?

 

 

Idem voor ArcelorMittal?

 

 

Zo snel gaat het nou ook weer niet?

 

 

Nog eentje in deze serie:

 

 

In de jaren tachtig was het een zekerheidje dat Japan nummer één werd:

 

 

Tot slot deze, de vaart is er uit?

 

 

Succes vandaag.


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 augustus 2017 10:00
    Je bent nog een belangrijk nieuwtje vergeten.
    Unibail-Rodamco gaat per direct een aandeleninkoopprogramma starten met een waarde tot maximaal €750 miljoen tot 10 oktober.
    Was ook wel een beetje te verwachten omdat er onderwaardering van het aandeel aan het ontstaan is (Koers onder Intrinsieke Waarde).
  2. Mrx77 14 augustus 2017 10:28
    Dax en dow jones zijn afgelopen week nauwelijks gedaald alsgevolg vd noord korea crisis. Koersen in usa mogen gewoonweg niet dalen dus die worden bewust omhoog gedreven. Dax was afgelopen vrijdag niet eens gedaald en vandaag is dax de grootste stijger, hiermee heeft de dax de noord korea schade meteen gecompenseerd. Aex is niet gegund om maar 50 proc vd overdreven daling vd afgelopen vrijdag goed te maken. Inderdaad is RD zeer hard getroffen afgelopen week rekening houdend met ex dividend, hoewel usaoliefondsen nauwelijks gedaald zijn vorige week, hoewel rd juist financieel beter presteert dan exxon, maar qua koersontwikkeling blijkt dit niet uit. Bij rd staat helaas al het kleine slechte nieuws onder een vergrootglas zoals pernis en demonstraties.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links