Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Aandelenbeurzen ogen wat vermoeid

TA: Aandelenbeurzen ogen wat vermoeid

Tegen mijn verwachting in slaat de vermoeidheid toe op de aandelenbeurzen. De AEX gaf de uitbraak boven 530 terug en Wall Street laat het kopje hangen.

In Europa blijven de meeste indices binnen de correctieve fases, maar de goudprijs steeg weer fors. De euro geeft geen krimp. Is het de economie of zijn het de spanningen rond Noord-Korea?

Feit is dat de onrust zichtbaar wordt in de winstnemingen op de aandelenbeurzen. Mochten zich vandaag nieuwe technische signalen voordoen, dan kom ik daar via Twitterop terug.


Uitbraak AEX geneutraliseerd

De Nederlandse beurs zakt weer terug onder de voormalige weerstand 530,83. De eerdere uitbraak wordt hiermee teruggegeven, waarmee het koopsignaal wordt geneutraliseerd. De AEX moet nu een nieuwe aanloop nemen, voordat de sprong omhoog weer gewaagd wordt.


DAX strandt op weerstand

De Duitse beurs strandde op de weerstand 12.341, tevens de dalende toppenlijn. De index in Frankfurt maakt al een paar weken pas op de plaats, maar nog binnen de dalende trend.

Belangrijk is dat de steun 12.091,33 (gevormd op 21 april) stand houdt, in de afgelopen weken is deze intraday al vier keer getest. Enkel het breken van de dalende trend zou de lucht verder doen opklaren.


Europese aandelen nog in de probleemzone

Het Europese beursgemiddelde (Euro Stoxx 50) maakt al een paar weken pas op de plaats binnen de dalende trend, wat afnemende verkoopdruk aangeeft. Aan de bovenkant komt pas meer ruimte vrij na een doorbraak boven weerstand 3.539,48 (top van 13 juli).

Tot die tijd rekening mag men houden met een consolidatie boven de steun op 3.431,19 (gevormd op 6 juli).


Correctie Wall Street

Op Wall Street maakt de Dow Jones index binnen de stijgende trend een key reversal (binnen de rode cirkel). Dit patroon duidt op een tijdelijke draai in het sentiment. Overigens vindt de correctie plaats binnen het stijgende trendkanaal.


Uitbraak euro

De euro-dollar weet de uitbraak door de bovenkant van het zijwaartse koerspatroon (rond 117,15) goed vast te houden. Weerstand aan de bovenkant zien we rond 121/122, daarna rond 129,96 (gevormd op 16 september 2014). Steun hanteren we op 111,19 (gevormd op 23 juni).


Goud profiteert niet van de spanning

Goud steeg ruim 1,25% op de onrust over Noord-Korea, maar blijft per saldo binnen de horizontale trend, met weerstand op 1.296,20 (top van 6 juni). De uitbraak buiten de neutrale bandbreedte zal meer duidelijkheid verschaffen omtrent het verdere koersverloop.


Wall Street's paniekbarometer loopt weer op

Op het tromgeroffel van Trump liep de VIX index, Wall Street's paniekbarometer, aanvankelijk sterk op. De onrust onder Amerikaanse beleggers nam toe. Uiteindelijk sloot de VIX woensdag slechts 1,36% hoger dan de dag ervoor. De schade valt mee.

Voorlopig lijkt de onrust onder beleggers weer wat toe te nemen. Echt dramatisch is de verzwakking niet, maar wel reden om even de vinger aan de pols te houden. Via Twitter volg ik de ontwikkelingen op de voet.


Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DAX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Euro Stoxx 50

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
405 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Formule1-Fan
0
veel laat prijs eruit bij bnp longs. men moet long duur koop doen en dan gam gam vanmiddag. Of uit paniek dumpen en zul je zien dat het om 0900 niet gam doet en up blijft gaan, dan baaaaaaaaaaaaaaaaaaalllllll je.
Dead cat bounce
0
quote:

turbolong schreef op 11 aug 2017 om 08:25:


we gaan rood het weekend in zowieso
inflatie Duitsland 1,7 rood het weekend in ?
Ik zit long
boldie
0
405 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negenti...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

  1. 07:40 TA: Goud glimt en glanst 47
  2. 18 jul TA: US banken verdelen Wall Street 105
  3. 17 jul TA: ASML technisch op het vinken... 137

Gerelateerde instrumenten

  1. AEX 572,57 +0,17%
  2. DAX 12.227,85 -0,92%
  3. Euro Stoxx 50 3.482,83 -0,54%

Gesponsorde links