Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Nederlandse beurs loopt uit

TA: Nederlandse beurs loopt uit

De weerstand in de AEX rond 530,83, gevormd door de toppen van mei tot en met juli, wordt nu opwaarts gebroken.  Met een overtuigende doorbraak wordt de hoofd-schouderformatie geactiveerd.

De hoofd-schouderformatie staat doorgaans aan de vooravond van een rally. Dit patroon moet gezien worden als een tijdelijke onderbreking in de (stijgende) trend. Het patroon bestaat uit meerdere koersbodems, op de grafiek afgebakend met de groene horizontale lijntjes.

De middelste bodem, het hoofd, ligt het diepst. De eerste linkerschouder bevindt zich rond 520, daarna een op 515,33, het hoofd ligt rond 506,23.

Doorbraak kwestie van tijd

De eerste rechterschouder bevindt zich rond 517,33, vervolgens de laatste hogere bodem op 521,84.  De neklijn (blauwe stippellijn) werd gevormd door de toppen rond 530,83.

Na voltooiing van de hoofd-schouderformatie is de doorbraak boven top van 9 mei rond 537,84 een kwestie van tijd. Het berekende koersdoel van dit patroon ligt rond 555.

Euro Stoxx 50 maakt pas op de plaats

De dalende trend van de Euro Stoxx 50 verliest duidelijk aan kracht, maar is nog steeds niet gebroken. Houd rekening met een consoliderend koersverloop onder weerstand 3.539,48 (top van 13 juli).

Enkel bij een doorbraak en slotstand boven de weerstand komt er ruimte voor verdere stijging. Na een doorbraak is 3.666,80 het volgende koersdoel. 

Duitse beurs test dalende trend

Ook op de Duitse beurs (DAX) zie ik, binnen de dalende trend, een consolidatie. De koersdaling is opgevangen door de gap (koershiaat) van eind april, deze is afgebakend in het rode cirkel.

Het breken van de dalende trend zou de lucht verder doen opklaren. Aan de bovenkant komt pas meer potentieel vrij na een doorbraak en slotstand boven weerstand 12.341 (gevormd op 26 juli). Na een doorbraak is 12.951,54  het volgende koersdoel. 

Franse beurs zoekt richting

Het plaatje op de Franse beurs is niet anders. De CAC test de bovenkant van het neerwaartse trendkanaal. De dalende trend verliest aan kracht nu de CAC40 index begint te stabiliseren.

Ook de koersdaling van de CAC40 is opgevangen door de gap (koershiaat) van eind april. De steun ligt op 5.093,60 (berekend koersdoel).

Voor een concrete verbetering is het zaak dat de CAC40 index uit de dalende trend weet te breken. Pas bij een doorbraak en slotstand boven weerstand 5.259,47 (top van 13 juli) klaart de lucht weer op.

tostrams

Wilt u toegang tot Technische analyses en concrete Alert & Kooptips, meld u aan voor Tostrams

 • Dagelijks actuele en deskundige adviezen
 • Concrete koop- en verkooptips
 • Direct toegang tot NL Modelportefeuilles
Bekijk Tostrams
Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. De informatie in zijn columns is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente columns van Royce Tostrams

 1. 04 aug TA: Euro uit de schaduw 143
 2. 03 aug TA: Zwalkende Europese koersen 273
 3. 31 jul TA: Shell kwakkelt de zomer in 372

Gerelateerd

technische analyse

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

CAC 40

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

DAX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Euro Stoxx 50

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
342 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste | Omlaag ↓
342 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 18 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 557,94 04 aug
  0,00
  0,00%
 2. CAC 40 4.889,52 04 aug
  0,00
  0,00%
 3. DAX 12.600,87 04 aug
  -46,11
  -0,36%
 4. Euro Stoxx 50 3.254,29 04 aug
  +6,01
  +0,19%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare