Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Overnameperikelen

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Ja, als die rentestijging door zet, is het niet moeilijk te bedenken wat de gevolgen zijn. EU Zuid heeft niet al te veel vet op de botten. Het is tenslotte ook nog maar acht jaar na de kredietcrisis. Geen tijd gehad er iets aan te doen, natuurlijk:

 

 

Deze week maakt het KW2-cijferseizoen een voorzichtige start en u leest daar alles over in mijn vooruitblik van gisteren op deze beursweek. Ik ben alleen vergeten te melden dat Fed-voorzitter Janet Yellen deze week voor Congres en Huis van Afgevaardigden moet getuigen. Komt alleen zelden wat uit.

Waren we dagen in de ban van de G20 in Hamburg, intussen is daar helemaal niets meer van terug te vinden in de financiële pers. Het raakt de markten ook niet. Wat zien de futures en koersen er trouwens aardig uit. Er is niet echt een duidelijke aanleiding voor.

 

 

Overnamenieuws

Zowaar nieuws op de vroege maandagmorgen, vooral M&A. Er is nog geen witte rook van Refresco en PAI Partners, of er inderdaad een verhoogd bod van de laatste is. Warren Buffett heeft gezegd niet vijandig te willen bieden, maar volgens Susquehanna komt Kraft Heinz terug naar Rotterdam.

  • Het is mogelijk dat Kraft Heinz met een vijandig bod komt op Unilever, na de eerder mislukte overnamepoging door de Amerikanen. Volgens analisten van Susquehanna is er een kans van 75% dat Kraft Heinz een vijandig bod zal uitbrengen.
  • Jumbo heeft Sligro nooit onder druk willen zetten voor de aankoop van EMTÉ en dat wil de supermarktketen volgens financieel topman Ton van Veen ook niet doen.  Jumbo ziet af van het bod als Sligro blijft volharden in de afwijzing van de offerte.
  • Air France-KLM heeft in juni meer passagiers vervoerd. In totaal stapten negen miljoen passagiers aan boord bij de Frans-Nederlandse luchtvaartgroep, een stijging van 8,2% ten opzichte van een jaar eerder
  • Air France-KLM heeft de stijgende lijn die in het eerste kwartaal werd ingezet, de afgelopen maanden kunnen doortrekken. De boekingen voor het zomerseizoen laten bovendien een gezonde groei zien, zegt topman Jean-Marc Janaillac.
  • Het nieuwe kabinet moet de postmarkt helemaal herzien. Alleen dan is de komende jaren betrouwbare en betaalbare publieke postbezorging vol te houden. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken maandag aan de Tweede Kamer
  • Euronext heeft tot zo'n 2 miljard euro klaarliggen voor mogelijke overnames. Dat heeft topman Stephane Boujnah dit weekeinde gezegd in een gesprek met Bloomberg Television.
  • Euronext heeft een meerderheidsbelang genomen in het Nederlandse iBabs. Voor 60% van de aandelen legt de beursuitbater 30,1 miljoen euro neer.
  • Nederland heeft er sinds maandag een bank bij. Brand New Day heeft van De Nederlandsche bank (DNB) een volwaardige bankvergunning gekregen en kan nu ook spaarproducten gaan aanbieden.

Adviesjes:

  • RELX: verlaging naar neutral - Goldman Sachs
  • IIMCD: naar 54 van 53 euro (buy) - HSBC


Opletten bij onze kleintjes, De Tijd pakt uit met onder meer ideetjes van onze Nico: 

 

De agenda nog, die stelt bitter weinig voor:

  • 03:30 China inflatie CPI jun 1,5%
  • 07:30 Air France-KLM vervoerscijfers juni
  • 08:00 Duitsland handelsbalans mei

 

En dan nog even dit

Het CBS heeft nieuws:

   

 

-0,2% op maandbasis:

 

 

Rotspul:

 

 

Moeilijk verhaal, zeg maae:

 

 

Japan gaat door tot het gaatje:

 

 

Voor de liefhebbers:

 

 

Overname:

 

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links