Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Hollandse Aandelenavond: Alle Tips!

Hollandse Aandelenavond: Alle Tips!

Gisteravond vond in het Bimhuis in Amsterdam de 7de editie van de Hollandse Aandelenavond plaats. Het jaarlijks terugkerende evenement, georganiseerd door BNP Paribas en IEX, werd gepresenteerd door Erik Mauritz van BNP Paribas en IEX-hoofdredacteur Pieter Kort.

Gedurende de avond kwamen zes beursexperts aan het woord die elk drie aandelen tipten. In de paneldiscussie daarna werden de beursexperts vragen uit de zaal gesteld en gevraagd naar hun shortkandidaat.

Voorafgaand aan het spektakel konden de circa 200 bezoekers zich alvast vergapen aan het vernieuwde IEX-Magazine, dat afgelopen weekend voor het eerst van de persen rolde:

 

 

De opzet van de avond was als volgt: elk van de zes sprekers kreeg negen minuten spreektijd om drie tips te presenteren. Daarna was het de beurt aan het publiek om vragen te stellen aan de experts tijdens een paneldiscussie.  

Klik hier om het webinar terug te kijken

 

Corné van Zeijl: Brunel, Bam en Flow Traders 

Oude rot in het vak Corné van Zeijl (Actiam) beet het spits af met zijn drie kansrijke aandelen: Brunel, Bam en Flow Traders.  

 

 

Corné van Zeijl:'Brunel is een aandeel dat het momenteel moeilijk heeft, maar blijft een overnamekandidaat met een riante kaspositie.'

Verder noemde Van Zeijl BAM ('overal staan hijskranen') en Flow Traders. Flow Traders betitelde hij als een 'unloved' aandeel met een uitstekende balans en een goede bescherming bij een beursdaling.

Nico Bakker: SBM Offshore, Wessanen en Bam

Bouwbedrijf BAM werd ook genoemd door de volgende spreker, Nico Bakker (BNP Paribas). Bakker is technisch analist en ziet BAM stijgen vanaf het huidige niveau naar 5,50 euro. Daarnaast noemde hij SBM Offshore ('kan naar 16 euro') en Wessanen.

 

 

Volgens Bakker moet SBM niet onder de 13 euro komen en gaat Wessanen zijn sterke trend vervolgen. Pikant genoeg noemde Corné van Zeijl Wessanen als shortkandidaat omdat het aandeel tegen 30 keer de geschatte winst voor 2017 handelt. 

Nico Inberg: Eurocommercial, TomTom en Pharming

Nico Inberg van IEX noemde de Nederlandse vastgoedaandelen ondergewaardeerd en koos Eurocommercial Properties als zijn favoriete Nederlandse vastgoedaandeel. De stijgende prijzen van ook winkelvastgoed zou Eurocom in de kaart moeten spelen. 'Kopen en wegleggen', aldus de marktvorser.

  

 

Naast TomTom tipte Inberg Pharming als koopkandidaat. Volgens Inberg gaat Pharming eindelijk winst maken, nu ze vorig jaar de verkooprechten voor de VS, Canada en Mexico hebben terug kunnen kopen. 

Jim Tehupuring: Ahold, TomTom en Flow Traders 

Jim Tehupuring (Probeleggen) tipte net als Inberg TomTom, en net als Van Zeijl Flow Traders. Ook Ahold stond op zijn lijst. Volgens Tehupuring is de afstraffing die Ahold kreeg twee weken geleden overdreven en hij noemde de situatie rond de grootgrutter 'een perfect storm'. 

 

 

Hetzelfde gold volgens Tehupuring voor Flow Traders, dat momenteel te kampen heeft met een lage volatility (beweeglijkheid) op de beurs, waardoor er weinig te verdienen valt. 'Die volatility zal terugkeren', aldus Tehupuring.   

Royce Tostrams: Unilever, Philips en ASML 

Daarna was het podium aan Royce Tostrams (sinds kort met zijn Tostrams Groep aangesloten bij IEX), de nestor van de Nederlandse Technische Analyse. Royce had een duidelijke boodschap:'Buy the dip!'. Hij gaf concrete koersdoelen mee aan zijn tips Unilever (55 euro), ASML (142,50 euro) en Philips (41 euro).

 

 

De man die dagelijks de TA op IEX verzorgt benadrukte dat de opgaande trend nog steeds sterk is en dips moeten worden gebruikt om te kopen.

Jos Versteeg: Ahold, Galapagos en Takeaway.com

Als laatste was het woord aan Jos Versteeg van Theodoor Gilissen. Versteeg trapte af met Ahold. Volgens Versteeg zit Ahold letterlijk in de goede hoek (de Noord-Oostkant van de VS), behaalt het grote synergievoordelen en komt er een beter tweede halfjaar. Zijn koersdoel voor Ahold is 20 euro.

  

 

Zijn andere twee tips waren Galapagos (koersdoel 100 euro) en Takeaway.com. Wat betreft de laatste waagde hij zich niet aan een koersdoel, maar vond hij Takeaway.com, eens een marktpositie is veroverd, wel zeer winstgevend.

Mocht de verovering van de Duitse markt niet lukken, dan ligt een overname altijd nog in het verschiet, aldus Versteeg.

De shortkandidaten

Tijdens de paneldiscussie vroeg discussieleider Pieter Kort de heren naar hun favoriete shortkandidaten. Van Zeijl vond Wessanen duur (k/w van 30 momenteel) en Versteeg verbaasde zich over de koersstijging bij AirFrance-KLM. 

Inberg noemde er zelfs twee: GrandVision en Forfarmers ('die kopen als gekken eigen aandelen in') terwijl Tehupuring Heineken nog steeds een duur aandeel vond. Nico Bakker tenslotte had het niet op RELX (het voormalige Elsevier).

Op de vraag van Kort hoe men momenteel tegen de beurs aankeek waren de meesten toch wat voorzichtig. Een breed gedragen advies was wel wat geld achter de hand te houden in het geval van wat lagere koersen. TA-er Tostrams was nog het meest positief met een scenario van AEX 568.

Terugkijken?

Wilt u het webinar nog eens terugkijken, of de sheets van de presentaties zien, klik dan op deze link om op de webinarpagina van BNP Paribas te komen.  


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 1
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pokerface 4 juli 2017 10:56
    Tja, hoe serieus moet je analisten nemen als zes verschillende analisten met verschillende favorieten komen. En wat als de ene Wessanen top vindt en de ander flop. Blijkbaar kijkt men niet puur naar de cijfers, maar speelt onderbuik een grote rol. En iedereen heeft een onderbuik dus iedereen kan zich analist noemen.

    IEX: misschien interessant om voor alle analisten een mandje samen te stellen van hun favorieten en te kijken hoe ze er eind van het jaar voor staan. Dan kunnen we een waardeoordeel aan hun voorspelling hangen.
  2. forum rang 9 objectief 4 juli 2017 11:53
    quote:

    Pokerface schreef op 4 juli 2017 10:56:

    Tja, hoe serieus moet je analisten nemen als zes verschillende analisten met verschillende favorieten komen. En wat als de ene Wessanen top vindt en de ander flop. Blijkbaar kijkt men niet puur naar de cijfers, maar speelt onderbuik een grote rol. En iedereen heeft een onderbuik dus iedereen kan zich analist noemen.

    IEX: misschien interessant om voor alle analisten een mandje samen te stellen van hun favorieten en te kijken hoe ze er eind van het jaar voor staan. Dan kunnen we een waardeoordeel aan hun voorspelling hangen.
    Heel serieus...ik zou me pas zorgen maken als alle analisten hetzelfde aandeel zouden adviseren; toch zeker als je fundamentele en technische analisten hebt.

    Wat betreft 2e alinea: zie de uitkomst van hun voorspellingen van 1 jaar gelden: zeer indrukwekkende resultaten.
  3. Buyknow 14 juli 2017 16:32
    Nou wat pharming betreft klopt, afgelopen 6 maanden met 98% gestegen. Het zou me niet verbazen als het aandeel explodeert naar 1 euro. 2e kwartaal zijn er geen kosten bekend dan de rente lasten, omzet zal weer flink verbeterd zijn. De netto winst werd al voorspeld door de Vries. In het verleden stond het aandeel hoger zonder winst. Het aandeel kan dus nog veel hoger klimmen dan de huidige 0,48 cent
  4. forum rang 4 lanciared 17 augustus 2017 13:02
    En niemand AMG op hun lijstje gezet ?
    Verbazend ?
    Volgen ze wel de actualiteit, het nieuws en de beurs ?
    Mij lijkt het van niet.
    Volgend jaar komt levering van Lithium op gang, en de bijdrage ervan bij de winst ; en voor de overige activiteiten betaal je nu iets van een 18 x de winst , en dit terwijl de prijs van het ganse gamma van grondstoffen aan het stijgen is.
    Dit aandeel gaat beslist nog hoger. (misschien hun aandelen ook wel, maar moet het eerst nog wel zien)
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Gerelateerde instrumenten

  1. 27,380
    +0,88% +0,240
  2. 3,788
    -1,10% -0,042
  3. 9,980
    0,00% 0,000
  4. 20,750
    -0,48% -0,100
  5. Flow Traders 19 apr
    19,620
    +0,15% +0,030
  6. Galapagos 19 apr
    27,180
    -0,73% -0,200
  7. 13,360
    -5,11% -0,720
  8. 0,881
    +1,50% +0,013
  9. 18,850
    -0,24% -0,045
  10. SBM Offshore 19 apr
    14,560
    +0,69% +0,100
  11. TomTom 19 apr
    5,700
    -4,68% -0,280
  12. UNILEVER PLC 19 apr
    44,470
    +0,54% +0,240

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links