Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Drie signalen AEX

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 18 apr Olieprijs nog niet uitgebroken 59
  2. 17 apr Paniekbarometer springt op Alert-fase I 79
  3. 16 apr ASML oogt wispelturig 101

Reacties

232 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 ttroo 25 juni 2017 20:31
    Arabie. Een schier-eiland wat in de belangstelling staat doordat de zes golf staten er eentje mogelijk uit wilt gooien. De beurs van Saoedi Arabie is gered door de machtswisseling op woensdag. Een nieuwe Prins is benoemd in Saoedi Arabie. De Tadawul had een relatief smalle, maar wel lange ´driehoek´. Het beslissingmoment lag een paar weken later in het verschiet, maar ze hebben nu al gekozen. Een mooie spike up in de dag- en week grafiek.

    Opvallend is hoe slecht Abu Dhabi en Dubai het hebben. Abu Dhabi ligt onder de dag weerstanden. Dubai kan maar ternauwernood steun vinden op de lange termijn steun in de daggrafiek. In de weekgrafiek ligt zowel Abu Dhabi als Dubai onder de weeksteun. Op de maandgrafiek ligt Abu Dhabi net boven de maandsteun en Dubai er net onder. In de maandgrafiek van Abu Dhabi zit ook een mooie driehoek, waarbij de maandsteun als oplopende lijn fungeert. Er mag de komende beursweek niets fout gaan voor Abu Dhabi!

  2. forum rang 6 ttroo 25 juni 2017 20:37
    India, de Nifty Fifty is mooi gestegen van een 8200 punten naar de huidige bijna 9600 punten. Ondanks dat de NF nog goed ligt op de daggrafiek, verschijnen er wel verkoopsignalen aan de horizon voor de NF. China krult steeds heel lichtjes omhoog. Ze kunnen nog wat hoger, maar het is wel oppassen voor de Chinese beer.

    Mijn plaatje van TTROO II krijgt u morgen. Waarschijnlijk rond het middag uur. Ik heb hulp nodig om het plaatje goed op te slaan.

    Prettige avond allen!
  3. [verwijderd] 25 juni 2017 20:44
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 25 juni 2017 20:20:

    www.ezelsbruggetje.nl/algemeen/ochten...
    OIL, beetje long beetje shorte, altijd winst.

    the only whay is uop trallala. liedje.
    je kan beter even wat verder kijken op die site. Ik denk het niet maar misschien kun je er nog iets van opsteken...
    www.ezelsbruggetje.nl/nederlands
  4. Pomper 25 juni 2017 21:25
    quote:

    ttroo schreef op 25 juni 2017 09:47:

    De DAX. De meningen zullen verschillen, maar hierbij mijn visie/versie. Een koers onder de 12725 zie ik ten alle tijde als zwakte. Een koers onder de 12675 doet mijn vreugde sprongen versnellen. De range van de DAX wordt steeds kleiner. Was het eerst een range van 12600 a 12800 punten, inmiddels lijkt het meer op een bijna 12700 a 12800 range. Ze braken er op maandag uit die range met een slot van bijna 12900 punten. Maar sindsdien is de DAX weer keurig in zijn range geduwd. Een slot onder de 12692 kan een dalingsgolf activeren. Kortom hoe je het ook bekijkt, de DAX mag voor de Long Ones niet te veel dalen!

    Ik heb voor de Nikkei een slot gezet op de 19.900 punten in het begin van de week en ik verhoog dat naar een slot onder de 20.000 punten aan het einde van de week. Zo wie zo is een slot nabij de 19.800 punten een slecht teken voor de Nikkei.

    De Dow Jones heeft eindelijk wat zwakte laten zien. Ik verwacht verder verzwakking in de Dow Jones. In het begin van de week heb ik het slot gezet op 21.200 punten en aan het einde van de week op 21.300 punten. Een slot onder de 21.000 punten is simpelweg negatief voor de Dow Jones.

    De S&P500 is het meest kansrijk voor de shorters. Een slot onder de 2434 punten is een eerste teken van zwakte. De vrijdag gesloten future ligt er een fractie boven. De S&P500 laat meer zwakte zien dan de Dow Jones, steun mag worden verwacht rond de 2400 punten. Een slot hieronder is dus negatief voor de S&P500.

    Mijn oplopende wig in de weekgrafiek is nog steeds niet gebroken. Volgende beursweek, morgen dus, een nieuwe kans. De Long Ones zijn met hangen en wurgen er precies boven op geknald. In het midden van de week gingen ze voor meer ruimte, maar de horizontale weerstandslijn en de dalende weerstandslijn van mijn wig, zorgden voor voldoende weerstand.

    Ik zal nog een plaatje maken van een andere parameter en die als bijlage hier toevoegen. Dat wordt later op de middag, inclusief een update over goud, zilver en olie en voor de geïnteresseerden Arabie en Azia (China en India). Kijkt u eens wat de afgelopen week de beurs van Saoedi Arabie heeft gedaan! De Topper van de Week.

    Kan ook allemaal net anders zijn
  5. Pomper 25 juni 2017 21:26
    quote:

    ttroo schreef op 25 juni 2017 09:17:

    De VIX. Donderdag en vrijdag waren tegenvallers. Vrijdag kon de VIX net boven de 10 blijven. Een slot net onder de 10 kwam eigenlijk beter uit.

    Niettemin is de VIX (te) hard gezakt. Een aanval de komende 3 beursdagen (maandag t-m woensdag) lijkt me minder waarschijnlijk dan een aanval komende donderdag en.of komende vrijdag. Een vereiste is wel dat de VIX niet verder wegzakt en het liefst de komende 3 beursdagen wat aansterkt.

    De 12 als korte termijn weerstand heb ik de komende beursweek vervangen door de 11 en wordt aan het einde van de komende beursweek verder verlaagd. Op dit moment is het verschil rond de 10%. Dit zijn geen schokkende percentages voor de VIX, maar ik had liever een verschil gezien van onder de 5% (of zelfs nog lager).

    De linker been in de weekgrafiek van de VIX is niet gestart. De grafiek is er wel klaar voor om de linker been te activeren. Bij activatie verwacht ik (flink) hogere VIX-koersen. Eerst maar de 10 houden, dan een 10 midden en dan de 11 veroveren. Dat zijn de eerste voorzichtige stappen voor een hogere VIX.

    Misschien moet je een boek schrijven
  6. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 25 juni 2017 22:51
    De wereldwijde beurzen mogen dan op een top staan, de AEX laat het even afweten. Vooral oliewaarden zijn hier debet aan, maar ook Ahold. De top 537,84 van begin mei lijkt ver weg, maar dat geldt ook voor die stagnatie 480-485 van rond de jaarwisseling, Beide kunnen echter in een oogwenk op het bord staan.

    Misschien een idee voor een straddle of strangle ook al ivm lage Vix een straddletje c/p juli 510 kopen.. Verkopen kan linke soep zijn/worden
  7. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 25 juni 2017 22:58
    DEN HAAG - Vrijwel alle lijsttrekkers gaan maandag en dinsdag nog een keer langs bij informateur Herman Tjeenk Willink. Alleen PVV-leider Geert Wilders is er niet bij. De informateur nodigde hem wel uit, maar Wilders bedankte daarvoor, aldus een woordvoerder.

    Wel de lusten (oa. financieel en bla.. bla.. bla..) niet de lasten (oa. verantwoordelijkheid nemen)

  8. Trendfriend2 25 juni 2017 23:40
    quote:

    Pomper schreef op 25 juni 2017 21:26:

    [...]

    Misschien moet je een boek schrijven
    Pomper, wellicht last van een chagrijnig katertje? Waardering voor analyse van een mede-forumlid mag hoor.....en anders gewoon niets posten want het voegt niet toe.

    Troo, thnx voor je bijdragen aan dit forum. Ik waardeer het zeer zeker!

    $ucce$ all
232 Posts
Pagina: «« 1 ... 7 8 9 10 11 12 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links