Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Jos Versteeg over BAM, Akzo, Arcelor en Shell

Jos Versteeg laat zijn licht schijnen over populaire Nederlandse aandelen

Aanstaande maandag 26 juni is het weer tijd voor de Hollandse Aandelenweek. Aan het eind van de Hollandse Aandelenweek presenteren op maandagavond 3 juli zes Hollandse Meester-analisten hun favoriete aandelen van Nederlandse bodem. 

In het Bimhuis in Amsterdam zullen die avond de volgende analisten hun beste tips voor het komende jaar van de hand doen:

  • Corné van Zeijl
  • Nico Bakker
  • Jim Tehupuring
  • Nico Inberg
  • Royce Tostrams
  • Jos Versteeg

U kunt daar live (en gratis!) bij aanwezig zijn en uw vragen stellen aan deze topanalisten.

Schrijf u hier in voor de Hollandse Aandelenavond
 

Vandaag blikken we met Jos Versteeg, aandelenanalist bij Theodoor Gilissen, vast even vooruit op het thema. We vragen hem zijn licht te laten schijnen over enkele populaire Hollandse aandelen.

We leggen hem BAM, AkzoNobel, ArcelorMittal en Shell voor.

BAM: Wind mee

“Over BAM zijn wij positief. Het bedrijf heeft de markt op dit moment mee. De bouwsector herstelt zich, niet alleen in Nederland maar ook in het Verenigd Koninkrijk, waar BAM een belangrijk deel van de omzet behaalt. Wat daar tegenzit is de zwakte van het Britse pond.”

“Wat ik jammer vind bij dit bedrijf is dat het niet goed communiceert met beleggers. Het bedrijf zou beter moeten uitleggen waarom projecten soms leiden tot financiële tegenvallers, en soms tot meevallers. Beleggers houden niet van verrassingen. BAM heeft hier de laatste tijd wel aan gewerkt en het bedrijf heeft de wind mee. Ze hoeven geen orders meer aan te nemen met te lage marges. Ik verwacht dat zowel de marges als de kwaliteit van het orderboek verbeteren.”

AkzoNobel: Gemiste kans

“Ik vind de afgeketste overname door PPG een gemiste kans. Het sentiment in de media is steeds dat bedrijven Nederlands moeten blijven, maar dat is onzin. Veel grote bedrijven zijn zo internationaal actief dat er weinig meer Nederlands aan is, en omgekeerd zijn ook veel ondernemingen in het buitenland in Nederlandse handen.”

“Ik vind dat zogenaamde beschermen van ondernemingen een slechte zaak; je krijgt er luie bedrijven van. Dat je overnamekandidaat bent, betekent gewoon dat je beter kunt presteren dan je nu doet. Het had beter geweest als ze zich hadden aangesloten bij PPG, dan hadden ze veel betere resultaten kunnen behalen. AkzoNobel vinden wij als aandeel nu niet meer interessant.”

ArcelorMittal: Te traag herstel

“Het probleem bij Arcelor is dat de wereldwijde economie gestaag herstelt, het is gewoon niet zo stevig. Dit soort bedrijven hebben een sterk economisch herstel nodig waarbij de vraag naar staal flink aantrekt en de prijs omhoog schiet, maar het gaat maar mondjesmaat.”

“De koers is ondertussen wel vooruitgelopen op verbetering. Naar mijn mening is die wel erg hard opgelopen. Ik zie het aandeel dan ook niet als koopwaardig.”

Shell: Lage waardering

“Heb je het over Shell, dan heb je het over de olieprijs. En die is aanzienlijk afgekomen de laatste tijd. Het gaat binnenkort ook pijn doen in de VS. Ik denk dat verschillende schaliebedrijven de productie gaan stilleggen. Niemand kan leven met een olieprijs die richting de 40 dollar per vat gaat.” 

“Nu is het wel zo dat de grote oliebedrijven in de wereld ook niet stil hebben gezeten wat betreft het snijden in kosten. Shell weet ondanks alles al drie kwartalen op rij een sterke operationele kasstroom te genereren. Ik vind Shell te laag gewaardeerd en zie het aandeel als een koopkans.”

3 juli Hollandse Aandelenavond

Bent u benieuwd naar de toppicks van Jos Versteeg, Nico Inberg, Corné van Zeijl, Jim Tehupuring en Nico Bakker?  

Schrijf u dan hier in voor de Hollandse Aandelenavond

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links