Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Gebruik de dip

AEX op lange termijn positief

Graag introduceren wij de opvolger van Bas Heijink op IEX: Royce Tostrams gaat vanaf vandaag de dagelijkse AEX-TA verzorgen.

Welkom en succes Royce!


Op mijn eerste dag als nieuwe technisch analist voor IEX is er veel te bespreken, want de financiële markten zijn erg gespannen. Tot waar kan de AEX dalen, is de Nasdaq dusdanig verzwakt dat de bullmarkt is geëindigd en is er nu wel of niet een rode vlag gehesen?

Mijn strategie is dat ik een kortetermijnontwikkeling altijd in een langetermijnperspectief plaats voordat ik tot een oordeel kom. De forse tegenwind die thans over de aandelenbeurs waait, is pas de voorbode op een serieuze verzwakking (met meer verkoopdruk in aantocht) als ook de langetermijnplaatjes neerwaarts draaien.

Derhalve beoordeel ik eerst de langetermijngrafiek van de Nederlandse aandelenbeurs. Op langere termijn is de trend van de AEX nog steeds opwaarts gericht. Zelfs bij een stevige correctie blijft de beurs binnen de opwaartse langetermijnfase.

Nieuwe instapkansen

Een duidelijk koopsignaal trad dit voorjaar op bij de opwaartse doorbraak van de toppen van 2015, die tussen 506 en 510,55 zijn gevormd. Hiermee heeft de AEX voor langere tijd een positieve toon gezet.

Ten eerste werd boven de toppen van 2015 een zeer belangrijke barrière doorbroken. Daarmee werd ook de opgaande lijn bevestigd die in februari 2015, vanaf de 380-bodem, is gestart. Vooralsnog zou elke daling tot aan die voormalige weerstand 506 tot 510,55 een nieuwe instapkans moeten opleveren.

De stijgende koersbodems, die sinds begin 2016 zijn gevormd, geven immers nog altijd duidelijk aan dat beleggers op steeds hogere niveaus durven in te stappen en blijven bijkopen.

De glooiende rode lijn in de grafiek is de 200-dagenlijn. Het feit dat de lijn oploopt, terwijl de AEX er boven noteert, mag als positief beoordeeld worden.


Langetermijngrafiek AEX Index
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Verkoopdruk

Nu het technische langetermijnplaatje duidelijk is, kan ik de recente (kortetermijn)ontwikkeling beter plaatsen. Op korte termijn is de AEX teruggeworpen door de dalende toppenlijn (bovenste blauwe lijn op de AEX-grafiek hieronder). Het beeld wordt dus gedomineerd door verkoopdruk.

Ten eerste vormt de index lagere koerspieken. Bovendien is nu ook de steun rond 520,08 gebroken. De neerwaartsse doorbraak van de koersbodem 520,08 (gevormd op 28 april) lijkt het technische plaatje verder te ondergraven en ruimte vrij te maken voor verdere koersdalingen.

De eerste bodem ligt rond 506,23 (gevormd op 27 maart), hier ligt nu het eerstvolgende neerwaartse koersdoel. Dit vangnet komt aardig overeen met de steun op de langetermijngrafiek. Of de AEX daar ook daadwerkelijk naar toe gaat, valt te bezien, gegeven de uitermate sterke langetermijnconditie.

Mijn conclusie blijft dan ook om van deze dip gebruik te maken. Het is zelfs mogelijk dat de AEX de uitbraak onder 520,08 weer neutraliseert, in dat geval blijft de beurs in haar vlag-formatie. Daarover een volgende keer meer.

 


Langetermijngrafiek AEX Index
Klik op de grafiek voor een grote versie

 

Royce Tostrams is technisch analist en oprichter van de Tostrams Groep. Hij schrijft zijn analyses op persoonlijke titel. De informatie in zijn analyses is niet bedoeld als professioneel of particulier beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Wij informeren u graag over ons rendement.

IEX heeft de laatste jaren sterk geïnvesteerd in onze Beleggersdesk. Onze kooptips hebben een gemiddeld rendement per tip opgeleverd van ruim +25%.


Een gedetailleerd overzicht van alle kooptips en de gevolgde berekening is te vinden op de rendementenpagina.

Met een abonnement op IEX heeft u altijd als eerste toegang tot onze analyses en kooptips.
U leest deze al vanaf 2,41 per week. Word nu abonnee en profiteer van 30% korting!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Analyse door: Royce Tostrams

Royce Tostrams werkt sinds eind jaren zeventig op de financiële markten, onder andere bij Rabobank, Robeco, IRIS en de ING Groep als hoofd van de afdeling Technische Analyse. Hij heeft eind negentiger jaren de Tostrams Groep opgericht. Dit bureau biedt onafhankelijke beleggingsadviezen op basis van technische analyse voor par...

Meer over Royce Tostrams

Recente analyses van Royce Tostrams

  1. 07:30 Nasdaq Composite nog niet doorgebroken 30
  2. 23 apr Elektrische auto's hebben nog steeds panne 79
  3. 19 apr Nieuwe koopkansen aanstaande als de correctie doorzet 79

Gerelateerd

Reacties

316 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juni 2017 09:16
    :)

    16-6-2017 08:33:46

    IEX Group neemt Tostrams Groep over

    Geen financiele details.

    (ABM FN-Dow Jones) IEX Group heeft Tostrams Groep overgenomen. Dit maakte IEX vrijdag voorbeurs bekend, zonder financiële details te melden.

    Tostrams, opgericht in 1999, is een leverancier van beleggingsinformatie en beleggingsadviezen gestoeld op basis van technische analyse.

    "De overname van Tostrams Groep past in de strategie van IEX Group om zijn dienstverlening uit te breiden met betaalde content diensten", zo liet IEX in een toelichting weten.

    De integratie van Tostrams zal in de tweede helft van dit jaar plaatsvinden. Oprichter Royce Tostrams blijft bij de activiteiten betrokken en zal het gezicht worden voor IEX op het gebied van technische analyse.

    De overname wordt met terugwerkende kracht geëffectueerd per 1 januari 2017 en zal naar verwachting direct positief bijdragen aan de omzet en het resultaat van IEX Group.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999

    Copyright ABM Financial News. All rights reserved

    (END) Dow Jones Newswires

    June 16, 2017 02:33 ET (06:33 GMT)

316 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 16 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links