Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Gong en ASML

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Wat is uw meest prangende vraag aan ASML? Vandaag zijn wij te gast bij het bedrijf in Veldhoven voor rondleiding en presentatie. Uiteraard gaan wij veel vragen stellen en laat in de comments horen wat u wilt weten. Dan mogen wij ook oor de Week van de Technische Analyse van Euronext de gong luiden.

Altijd eervol! Kortom, we zijn voor deze ene keer een beetje erg met onszelf bezig vandaag en wat minder met site en blog. Martin bewaakt het fort en hopelijk laten jullie de boel een beetje heel. Daar ziet het vooralsnog wel naar uit. Stil koersenbord zoals u ziet en er is ook amper nieuws, reuring en agenda.

 

 

Hallo, waar is iedereen?

Dit wordt een kort en saai stukje, want niet alleen moet ik vroeg weg voor die gong, het is ook nog een ongeïnspireerde bedoening op dit moment. Het nieuws dan, er is een schuldendeal met Griekenland. EUR/USD en de rentes bliepten er niet op gisteravond, het interesseert de markten niet meer. Verder:

  • Fugro heeft een tweejarig contract binnengesleept bij het Zwitserse netwerkbedrijf Swissgrid. De bedrijven zijn overeengekomen dat Fugro het volledige 3800 kilometer lange hoogspanningsnet van Swissgrid gaat inspecteren.
  • De Brits-Nederlandse afvalverwerker Renewi, ontstaan uit de recente fusie tussen Shanks en Van Gansewinkel, denkt na over een tweede beursnotering in Amsterdam naast die in Londen.
  • De Amerikaanse chemiereuzen Dow Chemical en Dupont hebben toestemming gekregen van de Amerikaanse mededingingsautoriteiten voor hun voorgenomen fusie. Dat bleek donderdag uit een bij de rechtbank ingediend document.
  • Amazon heeft zijn oog laten vallen op de zakelijke chatapp Slack. De webwinkel- en technologiegigant zou 9 miljard dollar willen neertellen voor de populaire app, zo meldt persbureau Bloomberg donderdag op basis van ingewijden.
  •  De Japanse centrale bank handhaaft zijn monetaire beleid en blijft positief gestemd over de economische vooruitzichten. Dat bleek vrijdag na afloop van de tweedaagse beleidsvergadering van de Bank of Japan (BoJ).
  • De Griekse regering kan op korte termijn 8,5 miljard euro uit het Europese noodfonds tegemoet zien om volgende maand schulden af te lossen. Dat zijn de ministers van Financiën van de eurolanden (de eurogroep) donderdag in Luxemburg overeengekomen.

Analistenadviezen zijn er ook nog niet en de agenda stelt niet zo heel veel voor, kwalitatief en kwantitatief:

  • 01:50 Japan handelsbalans mei
  • 08:30 BoJ rentebesluit
  • 11:00 EU inflatie CPI apr -0,1% MoM
  • 14:30 VS building permits mei 1,249M
  • 14:30 VS housing starts mei 1,210M
  • 15:55 VS consumentenvertrouwen Michigan jun 97

Sorry, ik kan er niet veel meer van maken. Nogmaals, meld ons uw dringende vragen aan ASML en maak er wat van vandaag. 

En dan nog even dit

Hebben we dit ook weer gehad:

 

 

Het is wat:

 

 

De AEX doet 3,5% dividendrendement:

 

 

Komt ie nu mee:

 

 

Lidl:

 

 

Nog eentje dan:

 

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 juni 2017 08:48
    De gong slaan! laat hem niet van de standaard flikkeren door hem doormidden te slaan.
    Let wel! hoe harder de klap, hoe hoger de dagsluiting(zie grafiek)...enjoy the moment en vraag de foto om mee naar huis te nemen...

    Ben benieuwd op het commentaar van RTLZ..."wat is dat IEX eigenlijk?..het klinkt als een chemisch bedrijf! vertel het ons Djurk"
  2. [verwijderd] 16 juni 2017 13:15
    Wat is weleens zou willen weten van of over ASML is, zijn er nu al eens andere bedrijven / serieuze concurrenten aan het ontstaan, die kunnen wat ASML kan? Of hebben ze nog steeds het alleenheerschappij vwb het maken van de meest geavanceerde chipmachines? En begint het EUV orderboek nu al eens een keer echt vol te stromen.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links