Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winnaar Slimste Belegger: "Ik profiteerde vooral van olie"

Winnaar Slimste Belegger behaalde rendement met olie

De Slimste Belegger is achter de rug en dat betekent dat we een winnaar hebben: Arne Wegman uit Zwolle. Onder de naam Blauwvinger 80 wist hij een rendement van maar liefst 64,7% te behalen en daarmee sleept hij de hoofdprijs van 2500 euro in de wacht! Wij spraken met de Slimste Belegger van Nederland.

Van harte gefeliciteerd! Hoe heeft u dit voor elkaar gekregen?

“Ik heb vooral gespeculeerd op olie, met name op een daling. Als je kijkt naar mijn rendement, zie je dat olietrades goed zijn voor 55% van het resultaat. Het andere deel is vooral te danken aan indices.” 

Kunt u iets meer vertellen over die olietrades?

“Ik volg een aantal analisten en een Amerikaanse analist voorzag een behoorlijke daling van de olieprijs. Op een dag daalde de koers met 5%, en als je dan short zit met een flinke hefboom, gaat het hard. En als de prijs iets steeg, zag ik net weer long. Ik heb dus heel goed getimed.” 

Hoe verliep de competitie verder?

“De beurzen bewogen allemaal een beetje vlak en iedereen zat short. Ik stond op een gegeven moment bovenaan, maar richting het einde werd het nog spannend, omdat iedereen nog even flink long ging. Toen moest ik wel op mijn handen blijven zitten en dat was lastig, maar het is een goede beslissing geweest.”

Belegt u in het echte leven ook?

“Zeker, vooral in aandelen en een aantal hefboomproducten. Maar het is erg makkelijk om met hefbomen de mist in te gaan, dus dan ben ik een stuk voorzichtiger dan in het spel.”

Wat zou u willen meegeven aan deelnemers van volgende edities?

“Ik zou willen meegeven dat zij er rekening mee moeten houden dat de markt ook zijwaarts kan bewegen. Dan is het lastig om rendement te maken. Houd daarnaast de verwachtingen van vooraanstaande analisten goed in de gaten.”

Heeft u al een bestemming voor de 2500 euro?

“De zomermaanden komen eraan en ik ga een deel besteden aan een vakantie met mijn gezin. Maar er zal ook zeker een deel naar mijn beleggingsportefeuille gaan!”


Meneer Wegman kreeg donderdagmiddag zijn cheque overhandigd uit de handen van Rogier San Giorgi van BNP Paribas. 


Jim Tehupuring beste coach

Net als voorgaande editie mag Jim Tehupuring zich de beste coach noemen. Hij realiseerde een rendement van 5,4%. Als we kijken naar de teams hebben de deelnemers van Guy Boscart het beste gepresteerd.

Nieuwe kansen

Vindt u het, net als wij, jammer dat de Slimste Belegger alweer voorbij is? Niet getreurd! In het najaar gaan we van start met een nieuwe editie.

In de tussentijd nodigen wij u graag uit om mee te spelen met onze Slimste Belegger Turbocompetitie. Daarin kunt u gedurende het hele jaar door fictief handelen met Turbo's en maakt u maandelijks kans op een iPad.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 15:30 IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links