Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Drilling sector nabij bodem

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Paul Weeteling

Paul Weeteling is sinds 1 maart 2020 verbonden aan IEX als onafhankelijk beleggingsanalist. Al vanaf zijn 13e is hij bezig met beleggen en de beurs. Weeteling is met name een langetermijnbelegger met passie voor (bio)technologie, grondstoffen en dividendaandelen. Af en toe handelt hij actief. Weeteling heeft een international...

Meer over Paul Weeteling

Recente artikelen van Paul Weeteling

  1. mrt '23 Amazon versus Alibaba: wie heeft de beste kaarten? 2
  2. mrt '23 ASMI maakt zich op voor nieuwe groeispurt
  3. feb '23 Nvidia: beleggers gaan mee in virtuele wereld

Reacties

9 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brogembank 12 juni 2017 12:26
    Interessant stuk; het was mij even ontgaan dat er eindelijk activiteit in deze veelgeplaagde sector is want betreft fusies/overnames; wie weet inderdaad een bodembel.

    ik kijk het aan en kijk met een schuin oog naar mijn zwaar gehavende posities in Transocean en Noble... wie weet koop ik er wel een paar bij, verkopen heeft weinig meer om het lijf ;-)

    Dank voor een interessant stuk!

    mvg
    Brogem
  2. Paul Weeteling 12 juni 2017 17:03
    Seadrill is een geval apart waar inderdaad faillissement dreigt. Of het ook zo ver komt is moeilijk in te schatten. Er kan altijd nog een durfal langskomen die er geld in durft te steken. De oprichter en grootaandeelhouder zelf doet dit vooralsnog niet en het bedrijf heeft aangegeven dat aandeelhouders rekening moeten houden met het ergste. Het bedrijf is inmiddels gedecimeerd tot een smallcap en staat daarmee los van de andere genoemde bedrijven. Ik heb zelf een kleine, puur speculatieve positie in dit fonds.

    Voor meer over Seadrill kunt u hier terecht: www.iex.nl/Column/262846/Seadrill-kop...
  3. [verwijderd] 13 juni 2017 12:58
    Beste heer Weeteling,

    Bedankt voor het artikel en het inzicht. Ook de meegegeven link uit april gelezen. Je geeft aan dat Seadrill voornamelijk als speculatieve belegging aanmerkt in een groep van verschillende drillers. Waarom kies je een aantal bedrijven uit en wijs je niet uit naar een ETF om het nog breden te spreiden. Zijn er goede ETF's te vinden die echt specifiek in deze groep drillers investeerd om van een eventuele herleving te kunnen proviteren?

    Groet!
  4. Paul Weeteling 13 juni 2017 14:40
    Seadrill is inderdaad een zeer speculatieve belegging. Wat betreft spreiding kan een ETF ook uitkomst bieden. Vaak zitten er echter ook een hoop ongewenste bedrijven in zo'n ETF. Persoonlijk ben ik wat minder bezig met ETF's. Een korte speurtocht levert de ticker XES op waar onder andere een aantal drillers in zitten. Zou redelijk liquide moeten zijn. Hier zou eens naar kunnen kijken als u interesse heeft, dit is uiteraard geen beleggingsadvies en geheel op eigen risico.
  5. Ruud, Frankrijk 18 juni 2017 11:03
    Ik denk dat er voor de toekomst een overcapaciteit aan rigs is en dat er veel uit de huidige vloot zullen verdwijnen.
    Als men er dan toch voor kiest om hierin te beleggen, zou mijn advies zijn: beleg niet in bedrijven die relatief veel vroegere generaties rigs in hun vloot hebben.
    Ensco-Atwood kan best een actie zijn om de gezamenlijke vloot te "verjongen", dat zou dan wel tegelijkertijd een behoorlijke kapitaalvernietiging zijn.
9 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links