Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beurs Vandaag: Flauwe dinsdag?

Beurs Vandaag: Flauwe dinsdag?

 

Vroeger was het flauwe dinsdag, vaste week. Waar dat vandaan komt, Joost mag het weten, het kwam alleen achteraf wel eens uit. Vandaag dan eindelijk wat actie in de tent?

De relatieve kalmte begint menigeen al aardig op de zenuwen te werken. Later in de week mogen we misschien wat actie verwachten met vooral op donderdag een aantal potentiele disrupters zoals de Britse verkiezingen en een ECB-beslissing.

Over naar Azië

Vannacht liet de Australische bank de rente onveranderd. De beurs in Sydney gleed 1,3% weg. In Japan zakte de Nikkei 0,5% maar houdt stand boven de 20.000. De Hang Seng index daarentegen zet zijn opmars voort met een stijging van 0,4%. 

Op Wall Street gisteravond gebeurde weinig bijzonders, de indices bleven dicht bij huis en zakten gemiddeld 0,1%. Goud noteert op 1284 dollar en de olieprijs (WTI) handelt momenteel rond de 47,5 dollar.

De FTI-future op de AEX noteert momenteel 1,4 punt lager op 522,6 wat licht lagere opening indiceert van 523.

Nieuws

ASR begint een hypotheekfonds. Dat is een mooie liefhebberij, ook andere verzekeraars hebben al zoiets opgezet. 

 

 

Bosz naar Dortmund

Dan het nieuws waar we al op zaten te wachten. De afgelopen dagen werd dit nul keer ontkend door Ajax en Peter Bosz. Gefeliciteerd met de overgang naar Dortmund. Voor deze ene keer Willem bij IEX in plaats van bij Harry Mens: 

 

 

Koersgevoelige informatie natuurlijk, kijken hoe het Ajax-aandeel hier op reageert vandaag. Speculaties over de nieuwe coach kunnen vanaf nu ook officieel van start.  

Agenda

De agenda is bijna helemaal leeg...

  • 11:00EU detailhandelverkopen apr2,3%
  • 14:00Novisource AVA
  • 16:00VS JOLTS apr

  

Adviezen

  • Liberum zet Heineken op 100 euro van 80 euro (buy). 
  • Morgan Stanley verhoogt koersdoel ASR van 29,20 naar 33,80 euro, het advies gaat van gelijkgewogen naar overwogen.

En dan nog even dit

Mocht er vandaag weer weinig gebeuren, kunt u zich hiermee onledig houden. De namen op een rijtje van alle potentiele opvolgers:

 

 

 In India is het al niet anders dan elders: aandelen omhoog, volatility omlaag.  

 

 

De Belgische verzekeraar Ageas ontvouwt haar plannen vandaag in Londen. Dit jaar nog weinig spektakel bij de meeste verzekeraars, Ageas staat na 5 maanden op een min van 4%. 

 

 

Opmerkelijk nieuws van Euronext voor wie dacht dat deze maand mei een rustige maand was. De transactiewaarde ligt 42% hoger dan een jaar geleden. Mei 2016 was de pre-Brexit-maand... 

 

  

Hier hebben onder meer de staalboeren last van. Zwakte in staal- en ijzerertsprijzen:

 

  

Michael Phelps neemt plaats in de board van het Australische biotechbedrijf Medibio dat hem gedurende zijn carriére hielp bij zijn psychische aandoeningen.  

 

  

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven).

 

 


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links