Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Periodiek beleggen: uitweg bij crash?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Marcel Tak

Marcel Tak is dé special product-specialist van IEX en IEXProfs, maar schrijft ook graag over rente, obligatiemarkt en toezicht als hij zich daartoe geroepen voelt. "De financiële sector is in belangrijke mate bezig met het verplaatsen van lucht. De werkelijke toegevoegd waarde is beperkt. In mijn columns wil ik r...

Meer over Marcel Tak

Recente artikelen van Marcel Tak

  1. dec '21 Van pindakaas tot bitcoin 10
  2. jul '21 AFM: Meer verbiedend dan bindend 1
  3. jan '21 Turbo: hoge hefboom in de ban? 41

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. goofert 24 mei 2017 15:27
    Er wordt in de vergelijking uitgegaan van een vast rendement van 7% dat is niet reëel. De koers zal veelal tussentijds op een neer gaan. Dit is in het voordeel van de periodieke belegger. Is de koers laag dan krijgt hij meer aandelen voor zijn 100 Euro, is deze hoog minder. Over de gehele periode zal hij de aandelen daardoor waarschijnlijk voor een lagere prijs in zijn bezit krijgen, dan bij een eenmalige aankoop. De vergelijking houdt hier geen rekening mee.
  2. forum rang 5 Bart Meerdink 24 mei 2017 23:40
    Het onderzoek naar de kosten van het periodiek beleggen mist o.a. DeGiro en Binck fondsbeleggen die mogelijkheden bieden om gratis of tegen 0,15% p/j in een ruime selectie van fondsen te beleggen waaronder fondsen met extreem lage kosten (zoals van Vanguard, ThinkETFs, Actiam) waarbij de laatste twee Nederlands zijn zodat je het dividend kunt terugvragen.

    Verder zou ik nog aan goofert's uitstekende punt willen toevoegen dat bij periodiek beleggen gemiddeld over de 10 jaar slechts €550 aan eigen kapitaal voor je 'werkt'. Met de helft van het kapitaal kun je uiteraard niet het volle rendement verwachten.

    Periodiek inleggen veronderstelt echter geen startkapitaal, maar je kunt het gaandeweg bij elkaar sparen. Dat betekent dat je vroeger kunt beginnen met geleidelijk opbouwen en een (veel) hoger eindbedrag kunt bereiken als de beurs zich een beetje redelijk gedraagt.

    Gebruikelijk is om een vergelijking tussen twee strategieën zoals in dit artikel uit te voeren aan de hand van historische data. Dus bijvoorbeeld een gemiddelde van 70 10-jaars perioden 1937-1947 t/m 2007-2017 op basis van een index als de S&P 500 o.i.d.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links