Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slimste Belegger tipt: Shell, ING, Arcelor en meer

Slimste Belegger tipt: Shell, ING, Arcelor en meer

Dinsdagavond 9 mei was het Nico vs. Nico, fundamenteel tegen technisch, tijdens het gratis webinar van de Slimste Belegger 2017. Dit waren hun beste tips. 

Tijdens de Slimste Belegger Masterclass van dinsdagavond deelden fundamenteel analist Nico Inberg en TA'er in hart en nieren Nico Bakker hun beste tips. Presentatrice Janneke Willemse moest van deze twee visies één verhaal maken. Een uitdaging. Of viel het toch mee? In het begin jutten beide analisten elkaar een beetje op, maar wanneer ze bij de tips komen lijkt er alleen maar overeenstemming te zijn… 

Maar voordat de tips aan bod komen leggen de Nico's nog even hun verschillende strategieën uit. Nico Inberg kijkt tijdens de Slimste Belegger sowieso naar kansen, risico en spreiding. "En bij elke positie die ik inneem zal ik mijn team uitleggen waarom ik dat doe vanuit een fundamentele visie", belooft hij. Hij ziet kansen bij EUR/USD, maar minder bij goud. 

Doe ook mee met de Slimste Belegger en stap in #TeamInberg

Daarna noemt hij vier kansrijke aandelen met een hoog risico, en drie met een lager risico, waaronder ArcelorMittal. Inberg: "Interessant om te kopen de komende maand zijn Akzo en Accell, mits de juiste condities zich voordoen."

Nico Bakker 

Technisch analist Nico Bakker heeft niet alleen een winnaarsstrategie voor het spel, ook dit webinar gaat hij er vol in. "Team Nico, wij gaan 100% voor het echie!", roept hij trots. Hij heeft vier winstrategieën, en belooft zijn team dagelijkse buy/sell tips in de ochtend. "En heb je een vraag, stuur me dan een tweet. Ik ben er klaar voor."

Meld u nu aan voor de Slimste Belegger en stap in #TeamNico

Bij het innemen van posities zal Bakker altijd werken met grootheden van 5000. "Dus per positie 5000 euro. En in principe een hefboom van maximaal vijf, in heel uitzonderlijke gevallen tien. Als je consequent een vast bedrag per investering doet dan blijft je portefeuille goed gespreid." Inberg is het daar roerend mee eens. 

Waar Nico Bakker zijn volgers ook blij mee maakt? "De leuke dingetjes die je tegenkomt als je door het landschap van aandelen fietst."

Kooptips: Shell, ArcelorMittal en ING

Bij drie aandelen wordt de technische visie en de fundamentele visie besproken: 

Shell 

Beide analisten zijn positief over Shell, maar Nico Inberg geeft aan toch maandag niet meteen Shell in zijn Slimste Belegger-portefeuille te stoppen. Voor de langere termijn is het wel een goed aandeel met een mooi dividend volgens hem. Nico Bakker geeft aan dat de risk/reward-situatie zeer goed is, maar dat je wel op tijd winst moet pakken, zo rond de 26 euro. 

ArcelorMittal

Dat Arcelor een risicovol aandeel is, daar hoeven de Nico's niet over te discussiëren. Aanstaande vrijdag komen de eerste kwartaalcijfers. "Ik ben ervan overtuigd dat de koers nog veel omhoog kan, maar afhankelijk van de cijfers ga ik maandag meteen long of niet." Ook Nico B. ziet een mooie uptrend. "Maar of de timing nu helemaal goed is?" 

Bekijk hieronder de technische visie van Nico Bakker:


ING

"De spanningsmeter geeft aan dat we gaan toppen en corrigeren, dus let op", geeft de TA'er aan. Inberg is het daar mee eens en raad mensen vooral aan te wachten met instappen. Nico Bakker: "Ik zal je een seintje geven wanneer de dagkaart weer op de bodem is."

Bekijk hieronder de technische visie van Nico Bakker:


Wanneer je meedoet met de Slimste Belegger 2017 krijg je dagelijks gratis handelstips van deze twee beleggingsexperts én maak je kans op 2.500 euro en vele andere prijzen. Vergeet je dus vooral niet aan te melden als je dat nog niet gedaan hebt. Aanstaande maandag gaan we officieel van start. Weet jij die duizenden andere beleggers achter je te laten? 

Benieuwd geworden naar het hele webinar? Kijk hem hier terug

 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links