Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

BeursVandaag: Rood

Wat doet de AEX vandaag? Aandelen, obligaties, olie, goud, DAX, Dow Jones, S&P 500, HangSeng en Shanghai Composite

 

Wen er maar aan als u van de leg bent van een koerdalinkie op Wall Street van -1,2%.

 

 

Anders wens ik u heel veel sterkte in de toekomst op de beurs. Heel normaal, hoort er bij, maar het was al weer zo lang geleden, hé? Meestal beweegt de beurs onder het motto gewoon omdat het kan, maar vooruit: hier hebt u een reden:

 

 

Intussen staan de futures en Aziatische koersen alweer te muffen. Begin van dip, bearmarket of krach vraagt u zich af? Kan, maar dat weet u altijd pas als het een feit is en dan is het al heel servicegericht ingeprijsd in uw portefeuille. Vertrouw gewoon op uw strategie, stoplosses, doorlopende orders et cetera.

Grootste nieuws nu op het Damrak is dat Gemalto een winstwaarschuwing geeft. Da's vrij vroeg en inderdaad, het is een forse. Zeker 10% minder winst dan eerder voorzien.

  • Gemalto voelt druk op de opbrengsten bij zijn Payment-activiteiten in de VS. Ze  rekent nu op een operationele winst op een gelijk niveau als in 2016. Vorig jaar kwam dit resultaat uit op 453 miljoen euro en begin maart rekende Gemalto nog op 500 miljoen euro tot 520 miljoen euro.

 

 

Klein bier nieuws

Verder zijn er wat nieuwtjes Galapagos (mijlpaalbetaling), Intertrust (eigen aandeleninkoop), en Euronext (schuld). Deze feiten springen wellicht meer in het oog.

  • Het Openbaar Ministerie (OM) neemt ING onder de loep in verband met smeergeldbetalingen door het telecombedrijf VimpelCom aan een Oezbeekse regeringsfunctionaris. De bank wordt ervan verdacht corruptie en witwassen te hebben mogelijk gemaakt door nalatigheid.
  • John de Mol beraadt zich op vervolgstappen in de overnamestrijd rond de TMG, nadat zijn mediabedrijf Talpa dinsdag bot heeft gevangen bij de Ondernemingskamer in Amsterdam. De kansen van De Mol op een overname van het krantenconcern lijken evenwel vrijwel verkeken.
  • Acomo neemt notenhandelaar Delinuts over. Delinuts was vorig jaar goed voor een omzet van 70 miljoen euro. Het bedrijf liet weten dat de koopsom deels wordt voldaan in eigen aandelen van 7,9 miljoen euro. Hoeveel daar nog bijkomt in contanten, werd evenwel niet vermeld.

Nabeurs Wall Street kwamen Nike (hiero) en FedEx (daaro) met KW4-cijfers en ze handelden -3,5% en +2,3% nabeurs. Advies dan:

  •  Coca Cola European Partners: naar 36 van 32 euro - Jefferies

Paar lokaaltjes, de agenda ziet er niet echt swingend uit. Er is gewoon niks te doen:

  • 08:00 Porceleyne Fles KW4-cijfers
  • 08:00 Atrium KW4-cijfers
  • 09:00 Eurocastle notering ex-dividend
  • 10:30 Sligro AVA
  • 15:00 VS verkopen bestaande woningen feb 5,54M
  • 15:30 VS weekrapport olievoorraden

Veel plezier er mee en laat u niet gek maken door rode tinten op het koersbord. Als de koerse niet kennen dale, kenne ze ook niet stijge, zou wijlen Johan Cruijff zeggen. Of het nou Damrak of Coolsingel is :-)

 

En dan nog even dit

Iedereen noemde het een Trump-rally. Krijgen we dan ook een Trump-dip, áls?

 

 

Hoe is het mogelijk:

 

 

BMW, Volkswagen en Daimler zijn populaire aandelen hier op IEX hebben wij door de jaren heen geleerd:

 

 

Niet pluis daar in het Verre Oosten. Vandaag neemt Japan vliegdekschip Kaga in gebruik, vernoemd naar een van de zes carriers die ooit Pearl Harbor aanvielen. Dat de buren het even weten, zeg maar.

 

 

Aldus de grootste vermogensbeheerder ter wereld:

 

 

Of emerging markets, maar u kunt ook alweer veel te laat zijn:

 

 

En welke dan?

 

 

Van de talkshows en actualiteitenprogramma's is het nu terug naar de vertrouwde wandelgangen en achterkamertjes, Bloomberg:

 

 

Vergeet u geen glas-plas-was-scenario voor Europa dit jaar?

 

 

De uitsmijter is van - mag ik dat zeggen? - een populistische Jeroen Dijsselbloem :-)

 

 

Veel succes vandaag. U volgt de koersen, het nieuws, de agenda, de beurstwitter en zelfs het IEXBeursblog in de real time IEX One Monitor in Nederlandse, Belgische, Duitse, Franse, Britse en Amerikaanse variant (rechtsboven). >

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links