Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gaat het nog, Unilever?!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. bdj 20 maart 2017 14:40
    Die Polman moet zich realiseren dat de beurs geen zaterdagmarkt is voor Jan modaal maar dat er ook grote jongens meedoen. Zijn advies om aandelen te kopen was inderdaad precies de bedoeling van Kraft en nog voor een hogere prijs ook. Toen stonden er opeens traantjes van schrik in zijn ogen.
  2. Hjvd 20 maart 2017 15:02
    als unilever slim is nemen ze de KPN route en schrijven ze nieuwe certificaten uit. daarmee verwatert het aandeel, maar ze kunnen dan wel sneller nieuwe overnames en investeringen doen.

    KHC zit in financiële problemen en aast daarom kapitaal krachtige concurrenten, dat bedrijf zou dus voor unilever een mooie prooi zijn.
  3. [verwijderd] 20 maart 2017 15:07
    Het blijft toch best zuur dat je mee moet doen aan de rat race (uitkleden en maximaal met schuld behangen) om je de concurrentie van het lijf te houden. Er is weinig alternatief om je bedrijf te verdedigen tegen rondzwemmende haaien. Schuld (om daarmee een overname te financieren) is te goedkoop, en autonoom groeien is lastig in de voedingsmarkt.

    Polman dacht in zijn idealisme dat hij rustig kon bouwen aan een beter Unilever, en dat overnemers hem met rust zouden laten. Heeft hij eindelijk z'n balans schoon, mag hij verdorie bijna z'n eigen overname zelf betalen met de winst uit het verleden... Thou shalt have debt!
  4. Bonost 20 maart 2017 15:40
    Als hij zo nodig moet of wil knippen, waarom dan niet de boters zelfstandig voortzetten middels een beursgang. Kijk naar Philips, hoe die dat hebben gedaan met hun Lightning divisie. Je tast dan niet de cultuur aan van het bedrijfsonderdeel, maar laat het zelfstandig voortzetten. Het dagelijks bestuur van deze eenheid kan zich dan extreem focussen op hun marktaandeel (incl. ontwikkeling nieuwe producten) terwijl je als grootaandeelhouder nog steeds een vinger aan de pols houdt.
  5. forum rang 7 ffff 20 maart 2017 16:07
    Allez mensen,

    Ik lees hier een hoop, al of niet terechte kritiek, maar hoe je het ook wendt of keert...
    Die koers gaat subliem, fantastisch

    Toen het bod van Buffett / Heinz kwam was het al een SUPER-beleggingsdag. Wat een winst. Maar nog geen 70 uur later schreef ik: Zo gewonnen, zo geronnen, bij het terugtrekken van het bod.

    En op 20 maart: Hoe is het toch allemaal mogelijk maar het staat er echt: 46,64 Euro en zelfs 46,72 geweest.
    En dan te bedenken dat je op 17 oktober voor 39,05 ; en op 26 oktober voor 38,65 en op 4 november op 37,55 en als klap op de vuurpijl op 10 november voor 36,45 Euro had kunnen bijkopen.

    Dus gewoon: " gedachten lezen " bij CEO Polman, maar dan 5 maandjes eerder......

    En ondertussen is er ook dividend uitbetaald. 0,3201 per aandeel Ook dat nog. Ik bedoel maar: MIJ hoor je over Unilever niet al te kritisch zijn... Ik denk dat het het best presterende aandeel van 2017 gaat worden...

    Peter
  6. Manofaction 20 maart 2017 16:20
    Ja, dit valt ook mij erg tegen. Ik verdedigde Polman in eerste instantie vanwege zijn beleid dat is gericht op duurzaamheid. Maar hier schrik ik van. Ik was benieuwd naar de aangekondigde plannen in april. Dit doet echter het ergste vermoeden. Men wil de ( plotselinge en exorbitante )koersstijging handhaven als bescherming, maar niet door een waardevermeerdering van het bedrijf, maar door de vraag naar aandelen te vergroten door een koersadvies voor het eigen aandeel. Dat laatste is sowieso dubieus, maar geeft ook aan dat er momenteel geen alternatief is. Dit had ik dus niet verwacht van Polman en zijn management. Ook al gaan een paar grote investeerders dit advies ook nog volgen, dan is dat slechts een tijdelijke remedie en krijgen we een kunstmatige koers. Maar wat daarna ?

    Bovendien riekt dit wel erg naar handelen met voorkennis. De heren gaan langs grote klanten, die daarmee weten dat de prijs van de aandelen kunstmatig zal worden opgedreven door een aantal grote partijen. Kleinere partijen die short gegaan zijn, zoals ondergetekende, naar de recente extreme verhoging, hebben nu het nakijken. Ik leid een behoorlijk verlies en vroeg mij de laatste dagen al voortdurend af, waarom die koers van Unilever tegen de AEX in , toch bleef stijgen. Kleine aandeelhouders, beleggers en handelaren zijn dus benadeeld door deze acties.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links