Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Beter Bed schrikt wakker

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Reacties

2 Posts
| Omlaag ↓
  1. Mr Greenspan 19 maart 2017 13:13
    Dit zijn dus de cijfers over 2016 die inderdaad al in januari bekend waren (ook de resultaten behaald in Duitsland).
    Beter Bed is pas in het derde kwartaal afgelopen jaar fors in gaan grijpen in Duitsland. Toen zijn ze ook pas fors in gaan zetten op de box-spring markt. Daarvan waren november en december al de eerste voorzichtige resultaten van te zien maar men verwacht pas de echte resultaten in 2017 te zien. De toelichting aan ABM geeft toch aan dat het er voor 2017 beter uit ziet dan in 2016.
    NB uit steeds meer onafhankelijke vergelijkingsonderzoeken blijkt dat een goedkoop matras zeker niet minder is dan een duur matras.

    ING handhaaft zelfs het koersdoel van 27,50

    Redactie ABM Financial News - 17 maart 2017, 10:05
    Beddenverkoper ziet expansiemogelijkheden in Zweden.
    (ABM FN-Dow Jones) Beter Bed Holding wil in 2017 profiteren van de investeringen over de afgelopen twee jaar in winkelvernieuwing, marketing en online vernieuwing. Verder mikt het concern uit Uden op een verlaging van de kosten per winkel en ontstaan er uitbreidingsmogelijkheden in Zweden. Dit meldden de CEO en CFO van de beddenverkoper desgevraagd aan ABM Financial News vrijdag in een toelichting op de rapportage van de jaarcijfers.
    "We willen na de investeringen in de afgelopen twee jaar daar nu de revenuen van incasseren en de kosten per winkel terugbrengen naar het oude niveau", zei CEO Ton Anbeek. "In de Benelux blijven de resultaten uitstekend en in Duitsland beginnen onze investeringen in promotie van de boxsporing-artikelen via winkelketen Matratzen Concord en ons e-commerce tegenoffensief tegen nieuwe online aanbieders goede resultaten op te leveren", voegde de topman toe.
    "Het klopt dat we dit jaar willen focussen op kostenbeheersing, maar dat zal niet gepaard gaan met grote herstructureringen of ontslagrondes", voegde CFO Bart Koops toe.
    Het concern uit Uden ziet goede mogelijkheden voor uitbreiding van winkels in Zweden. "We hebben daar met de overname vorig jaar van Sjängjätten 16 eigen winkels en 9 franchise winkels, die we nu qua productaanbod, promotie en resultaten op het niveau van Beter Bed in Nederland hebben gebracht en zijn zeer tevreden over de resultaten die we daar in het eerste kwartaal van dit jaar realiseren", zei de financieel directeur.
    "Ervan uitgaande dat de concurrentie daar tot meer dan 100 winkels heeft en er veel interessante nieuwe locaties in het land nog open liggen, kijken we serieus naar expansie van het winkelbestand in de tweede helft van dit jaar", voegde CEO Ton Anbeek toe.
    In Frankrijk, waar het concern nu zes winkels heeft, kijkt Beter Bed vooral naar uitbreiding in het Rhône-dal in het zuiden van het land en niet meer naar nieuwe vestigingen in de regio Parijs. "Met ons budgetconcept zijn de kosten voor huisvesting en personeel daar eigenlijk te hoog", lichtte Anbeek toe.
    In het Verenigd Koninkrijk, waar groothandelsdochter DBC producten levert aan de lokale winkelketen Dreams, verwacht het concern geen grote problemen als gevolg van de aanstaande Brexit. "We verrekenen de levering en verkoop van onze artikelen bij Dreams in euro's en dus hebben wij geen last van het lagere pond", lichtte Anbeek desgevraagd toe.
    Op een rood Damrak noteerde het aandeel Beter Bed vrijdagochtend 1,6 procent lager op 15,60 euro.

    Door: ABM Financial News.
2 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links