Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Rutte II in cijfers

Rutte II in cijfers

 

U mag zelf weten wie u hiervoor de credits geeft: de regering, de markt, het bedrijfsleven, de centrale banken, de sterren, of een combinatie. Feit is dat de AEX sinds de vorige verkiezingsuitslag +52,3% deed (op basis van de slotkoers gisteren) en met herbelegd dividend zelfs +74,2%

 

 

Reuters Datasteam heeft mooie landenoverzichten met allerlei basisdata en daar vis ik deze Nederlandse cijfers uit:

 

 

 

Duidelijk is dat ons land er financieel-economisch een stuk beter voorstaat dan vier jaar geleden. Nogmaal, u bepaalt of u daar de regering de lof voor geeft, of ze verwijt dat het nog beter had kunnen zijn. Helaas kan ik geen belastingdrukcijfers in Datastream vinden, maar u begrijpt waar ik naar toe wil... 

Verder bemoei ik mij er maar even niet tegenaan met die stembusgang morgen. Als u verzoekjes hebt voor data lees ik die in de comments. Als ik dat heb, plant ik er graag voor u nog een paar grafieken bij. Tot slot nog deze, die u denk ik nog het meest interesseert. Het blijft moeilijk om de AEX te verslaan :-)

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 maart 2017 14:50
    we worden beschuldigd momenteel, las ik op mijn msn nieuwsblaadje, door de heer erdogan, van het ombrengen van 8000 doden in sebrenica.

    dat de heer erdogan daar niet eerder mee is gekomen. dat moet de turkse ministeries toch ontzettend veel overuren en kopzorgen hebben gekost. om uberhaupt iets te weten over nederland. om het vervolgens volledig te verdraaien.

    ik twijfel zelfs door de leugenachtigheid, of het er wel 8000 waren. trouwens ik moet helemaal niet met dit soort dingetjes bezig zijn trouwens.
  2. [verwijderd] 14 maart 2017 15:04
    ik heb inmiddels 2 volkskrantjes moeten kopen, stuur de rekening wel door naar ankara.

    als iemand op een leugenachtige manier, manipulatieve manier je huis probeert in te komen. niet witheet worden, maar poot stijf houden. persoonlijk advies. gelukkig hebben we daar politici voor, die het hoofd in dit soort tijden koel houden.

    ik zelf was al helemaal overspannen, schuimbekkend, witheet van woede, om me heen gaan schelen en tieren. contra productief, dat dan weer wel.

    maar goed, ik probeer in ieder geval, wow te spelen. jammer voor slachtoffer en nabestaande, en de militaire die onder de vlag van de vn, naar eer een geweten, de boel daar hebben proberen te beschermen.
  3. [verwijderd] 14 maart 2017 17:23
    ik ga zo even het zes uur journaal kijken. misschien dat mevrouw hennis plasschaert ook nog even aan het woord komt. omdat tot nu toe het een brulapen competitie lijkt te worden. sinds die uitlating over sebrenicia. lijkt me het leuk om een onrein dier in erdogans poten te laten bijten.

    complimenten nogmaals aan de nederlandse politiek, om er geen geloofskwestie ervan te maken, ik kan het even niet laten.

    ik heb namelijk uit betrouwbaar en degelijk wetenschappelijk onderzoek vernomen van meerder gerenommeerde wetenschappers, d. stapel en co. dat gelovigen zes extra chromosomen hebben. kan dit, jah dat kan dus blijkbaar.

    dus als je er een geloofskwestie van maakt, dan is dat als een olievlek over het broeinest van kwaad heen. en dan moet je op je tellen passen, want dan gaan de holenmensen viking. laat ik even een veilig en neutraal voorbeeld noemen. dan zeg je tegen siebrand buma, dat je zijn grapje niet kan waarderen, en dan staat van de staay je huis te molesteren.

    maar de heer erdogan heeft er alweer voor gezorgd. dus tjah, dan stop ik wel even met wow spelen. en koop ik potverdikkeme 2 focking krantjes van mijn laatste 25 euro bestedingsruimte.
  4. [verwijderd] 14 maart 2017 17:30
    quote:

    Beate schreef op 14 maart 2017 14:59:

    Nederland is toch mooi uit de crisis gekomen. Volgens goed Nederlands gebruik Zullen de kiezers daar geen credit voor geven....
    dat wordt vaak beweerd. en dat zie je soms in de peilingen terug, maar mensen zijn altijd geneigd, om naar de meest 'betrouwbare' partij te gaan. en dat zijn de partijen die toch echt geregeerd hebben. heeft sp weleens de meeste stemmen gekregen? groenlinks? zijn toch ook partijen die al langer meedraaien. misschien niet zo heel goed voorbeeld. okay die krijg je van mij.

    maar goed, lijkt me een mooi moment. omdat als je naar de peilingen kijkt, dan krijgt vvd cda en d66 geeneens de helft van de zetels. dan zou er dus een minderheids kabinet kunnen komen. wat misschien wel zelfs goed te doen is. omdat vvd, gaat shoppen voor de meerderheid bij pvv, sgp, cu? en d66 misschien voor het 1 en ander aan de linkerzijde kan zorgen.

    wat een optie is, groenlinks erbij nemen. dan ruiken die ook eens aan de macht. dan kunnen die ook rond snuffelen. normale partij, mer serieuze ideeen.

    want anders wordt het een beetje, jongen komt bij het uitzendbureau. meneer kan ik werk krijgen. heb je werkervaring als blikjes opstel medewerker. nee. dan sorry! kan dit, jah dat kan!
  5. [verwijderd] 14 maart 2017 17:34
    maar rutte wil geen groenlinks erbij. dan valt het op, wat voor koers hij wilt varen. ik vermoed zelf, groenlink in het kabinet, met vvd aan het roer. dat het goed is voor nederland. en dat je een veel bredere groep in de samenleving kan aanspreken. natuurlijk ook cda en d66 erbij.
  6. [verwijderd] 14 maart 2017 17:37
    waarschijnlijk is groenlinks de meest diverse partij van nederland. het zijn niet allemaal van die schreeuwerige koorballen. of van die kansarme, methadon verslaafde. het zou het nieuwe kabinet goed doen. vooralsnog, maar ik volg die peilingen niet tot nauwelijks. krijgen ze niet makkelijk een meerderheidskabinet met 3 partijen, dus zou je een vierde erbij moeten nemen, die het dichtbij de grote 3 partijen zit. kies maar. genoeg 4e plaatsen.
  7. [verwijderd] 14 maart 2017 17:39
    het zou zelfs kunnen om de pvda erbij te nemen. als we toch credit willen geven. die partij heeft zichzelf opgeblazen, en heeft ervaren politici genoeg. omdat te kunnen hebben voorspeld.

    dan geeft de kiezer die credit niet, maar dan kan meneer rutte, dat geven. omdat het wel een betrouwbare partner is gebleven.
  8. [verwijderd] 14 maart 2017 17:49
    ik heb een zeer scherp oog voor cijfers. het riekt ernaar dat het kabinet dit bewerkstelligt heeft. in ieder geval grote invloed op heeft gehad. denk maar aan de huizenmarkt die de laatste jaren welig tiert. veel geld voor andere zaken. daar heeft het kabinet heel veel maatregelen voor genomen. haas onorthodox zou je bijna kunnen zeggen(ik peuter wat uit mijn geheugen, dit is een wilde nacht scrollen geweest).

    ook hebben ze de schuldenberg laag gehouden. overigens was die al relatief laag. ze zijn vrolijk mee gaan bombarderen her en der, dat geeft internationaal ook wat vrolijke gezichten.

  9. forum rang 7 ffff 14 maart 2017 18:08
    Mathacan,

    Echt waar: De voorpaginaschrijvers hebben al diverse keren DUIDELIJK gezegd dat ze in de postings het liefst mijlenver van politieke zaken blijven.
    Dat is een opstelling, dat is een keuze.

    Voor politieke postings kunt U op zeer veel websites terecht.

    RESPECTEER graag dit verzoek van de voorpaginaschrijvers. Van IEX. Er zijn websites genoeg om uw mening te posten, maar hier graag over BELEGGEN.

    Peter
15 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links