Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Over Onno, GLPG en de VRH

Over Onno, GLPG en de VRH

Er gaan veel geruchten. Sjon (long) spotte deze vanochtend op ons forum:

 

 

Of is het dit? Uit een stukje van Nico over Galapagos van september vorig jaar:

Vorige week heeft van de Stolpe inderdaad 15000 aandelen verkocht, verkregen uit warrants. In overleg met de toezichthouder is besloten dit min of meer automatisch te laten verlopen zodat het management niet getriggerd wordt door hogere of lagere koersen van het aandeel.

Overigens zijn die 15000 aandelen voor Onno een druppel op een gloeiende plaat. Uit een persbericht van mei j.l. bleek dat van de Stolpe inmiddels 628.289 aandelen bezit. Dat is een belang van 1,36%. Totaal staan er ruim 46,1 miljoen aandelen uit.

Hoe dan ook? Dat was even schrikken vanochtend bij dat bericht dat CEO Onno van der Stolpe van de Belgische biotech eventjes 150.000 eigen stukjes heeft verkocht. Nota bene, net nu het fonds op een all time high staat. Vrouwen, kinderen en cavia's eerst dus? Ka-ching, 10 miljoen euro in de tas.

Inderdaad, als het zomaar een verkoop zou zijn, had de koers zeker een duikeling gemaakt. Insider-trades, het heten de beste marktindicatoren te zijn, want niemand weet beter hoe het met een bedrijf gaat, dan de board van een ondernemeing zelf. Het is alleen niet zomaar een verkoop.

Oefent Onno gewoon automatisch zijn warrants uit? Nee, FD heeft met hem gebeld en dit is wat Onno zei. Haha, wat een heerlijke husi-tuin-en-keuken reden. Hij moet gewoon de roemruchte vermogensrendementsheffing betalen en hij wil zijn vermogen wat meer spreiden.  

De topman heeft zijn vermogen sterk zien toenemen dankzij de koersstijging, zo zegt Van de Stolpe zelf, maar "ik moet nu wel veel meer vermogensbelasting aftikken. Dat geld moet ergens vandaan komen. Ik heb ook maar een kwart van mijn aandelen verkocht of 11% als je mijn opties of warrants meerekent."

Ja en we hebben allemaal geleerd dat als je iets wil verdienen op de beurs, je laag moet kopen en hoog moet verkopen. Onno doet het. Hij ontkent overigens dat hij plannen heeft om te vertrekken bij de biotech en voorspelt - uiteraard - leuke jaren bij Galapagos.

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links