Login
 

D66-stemmers aan kop in Turbocompetitie

D66-stemmers aan kop in Turbocompetitie

De tweede maand van de Turbocompetitie ligt achter ons. Nu de verkiezingsmaand aangebroken is, is het wellicht aardig om te kijken welke politieke partij tot nu toe aan kop gaat: dat blijken de D66-stemmers te zijn. Zij sluiten de maand af met een gemiddeld rendement van 2,92%.

Als we de resultaten uitsplitsen naar leeftijd, presteert de leeftijdscategorie van 70- tot 75-jarigen, net als vorige maand, het best. Nu haalt deze groep zelfs een rendement van gemiddeld 3,13%, waar dit vorige maand nog 1,8% was.

Dames nog steeds aan kop

Ook altijd amusant: The battle of the sexes. De vrouwen gaan nog steeds aan kop. Hoewel het aantal portefeuilles dat beheerd wordt door een vrouw zwaar in de minderheid is (205 portefeuilles tegenover 2067 portefeuilles door mannen), behalen zij wel een iets hoger rendement: 0,98% gemiddeld, tegenover 0,81% gemiddeld bij de heren.

Wat verder opvalt is dat is dat BMW-rijders het erg goed doen: zij weten een rendement van bijna 6% te bewerkstelligen. Kia- en Skoda-rijders doen het ook niet verkeerd; zij vervullen met respectievelijk 3,59% en 2,53% de tweede en derde plaats.

Beste belegger februari

De beste belegger van februari is speler GvW. Hij behaalde de afgelopen maand het prachtige rendement van bijna 80%. Dat was onder andere te danken aan zijn longposities in ArcelorMittal en Aalberts, en zijn long op de DAX. 

Kans maken op de volgende maandprijs of uw collega's, vrienden of familieleden verslaan (met fictief geld) op de beurs? Speel dan mee met de Turbocompetitie.


De Redactie van IEX.nl bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Gerelateerd

De Slimste Belegger

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: De Slimste Belegger

Column door: Redactie

De centrale redactie van IEX.nl bestaat uit: Pieter Kort (hoofdredacteur), Arend Jan Kamp, Nico Inberg, Fleur van Dalsem, Rob Stallinga, Barbara van Cooten, Maaike Tienkamp,Lucia Rodenburg...

Meer over Redactie

Recente columns van Redactie

  1. 22 mei Vaste kosten bepalen rendementen...
  2. 16 mei IEX Premium: Wekelijkse optietip 10
  3. 16 mei Teun legt u shorten écht uit 16
Gesponsorde links