Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

D66-stemmers aan kop in Turbocompetitie

Leer beter beleggen in de Turbocompetitie

De tweede maand van de Turbocompetitie ligt achter ons. Nu de verkiezingsmaand aangebroken is, is het wellicht aardig om te kijken welke politieke partij tot nu toe aan kop gaat: dat blijken de D66-stemmers te zijn. Zij sluiten de maand af met een gemiddeld rendement van 2,92%.

Als we de resultaten uitsplitsen naar leeftijd, presteert de leeftijdscategorie van 70- tot 75-jarigen, net als vorige maand, het best. Nu haalt deze groep zelfs een rendement van gemiddeld 3,13%, waar dit vorige maand nog 1,8% was.

Dames nog steeds aan kop

Ook altijd amusant: The battle of the sexes. De vrouwen gaan nog steeds aan kop. Hoewel het aantal portefeuilles dat beheerd wordt door een vrouw zwaar in de minderheid is (205 portefeuilles tegenover 2067 portefeuilles door mannen), behalen zij wel een iets hoger rendement: 0,98% gemiddeld, tegenover 0,81% gemiddeld bij de heren.

Wat verder opvalt is dat is dat BMW-rijders het erg goed doen: zij weten een rendement van bijna 6% te bewerkstelligen. Kia- en Skoda-rijders doen het ook niet verkeerd; zij vervullen met respectievelijk 3,59% en 2,53% de tweede en derde plaats.

Beste belegger februari

De beste belegger van februari is speler GvW. Hij behaalde de afgelopen maand het prachtige rendement van bijna 80%. Dat was onder andere te danken aan zijn longposities in ArcelorMittal en Aalberts, en zijn long op de DAX. 

Kans maken op de volgende maandprijs of uw collega's, vrienden of familieleden verslaan (met fictief geld) op de beurs? Speel dan mee met de Turbocompetitie.


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. BASF en BAYER kopen 5 september 2018 19:10
    Minnares doet boekje open over relatie met Alexander Pechtold
    Op tv lijkt hij wellicht een knuffelbeer, maar volgens Anne Lok is dat schijn. De vrouw had volgens Privé vier jaar een relatie met de leider van D66.

    DOOR: REDACTIE PANORAMA FOTOGRAFIE: ANP
    5 september 2018 12:38
    Minnares doet boekje open over relatie met Alexander Pechtold
    Anne Lok
    Terwijl VVD’er Han ten Broeke afgelopen week moest opstappen vanwege een relatie met een medewerkster van de VDD, lijkt nu ook Alexander Pechtold wat aan zijn kerfstok te hebben hangen. In weekblad Privé doet Anne Lok een boekje open over de D66’er, maar de vraag is natuurlijk wat wel en niet waar is. Volgens haar hadden de twee bijna vier jaar lang een geheime relatie, waarbij hij haar zelfs tot abortus dwong. Volgens Lok heeft hij haar helemaal geestelijk kapot gemaakt en is het voor haar onmogelijk om raadslid te blijven in het Drentse Meppel. Daar was ze lid voor de partij van Pechtold.

    Ontmoeting
    De twee ontmoetten elkaar in 2014 op een landelijke partijbijeenkomst en vielen als een blok voor elkaar. Opvallend detail was dat leider toen nog getrouwd was met zijn inmiddels ex-vrouw Froukje. Lok liet daarentegen haar man Fred in de steek met ze drie kinderen had.

    Zwanger
    Tijdens de relatie werd Lok zwanger van een tweeling. De vrouw die toen ook nog een keer het bed gedeeld had met haar ex, vertelde dat aan Pechtold. De politiek leider wilde weten wie de vader was, maar Lok gaf daarop geen antwoord. Volgens haar dwong Pechtold haar toen tot abortus. Dat heeft ze niet gedaan. Lok weigert nog steeds een DNA-test te doen om met zekerheid te kunnen zeggen wie de vader is. Zij zegt er een passend antwoord op te hebben.

    Opnieuw abortus
    Afgelopen voorjaar ging het definitief mis. De vrouw zegt opnieuw ongepland zwanger te zijn geworden van Pechtold, nadat ze onveilige seks hadden. Hij drong opnieuw aan tot abortus. Hij zou zelfs gezegd hebben: “Ik maak je helemaal kapot als je de baby laat komen!.” Hij raakte volgens haar zo in paniek dat hij onwel werd. Uiteindelijk heeft ze toen wel toegestemd tot abortus. Vervolgens zou hij haar achter hebben gelaten als oud vuil.

    Reactie Pechtold
    In hetzelfde blad laat Pechtold weten niet in te gaan op een privéaangelegenheid. Hij vindt het een zeer ernstige schending van zijn persoonlijke levenssfeer. Wel zegt hij zich absoluut niet in te herkennen in het beeld dat Lok over hem schetst.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links