Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Abracadabradis

Abracadabradis

 

Bij -10% of erger op het bord moet er toch iets bijzonders zijn: een overwachte, niet-ingeprijsde zeperd of tegenvaller. Hoofdpijndossiers en zwakke cijfers zijn er genoeg. Wat er vandaag ook allemaal onder het tapijt uit rolt en uit de kasten klettert, al te schokkende vormen van nieuwe narigheid en ellende zitten er niet bij.

Een dooddoener en cliché van jewelste, maar de beste beleggingsideeën zijn vaak de eenvoudigste: kopen, wegleggen,  niet naar omkijken en over een jaartje maar weer eens zien. Misschien zelfs een leuk idee voor een hoogrisicobeleggingsfonds met gevallen engelen. Zoals Arcadis, want daar heb ik over.

Gelet op de grafiek en de volumes heeft Arcadis misschien de bodem gezien. Dan moet het vanaf  nu crescendo gaan met het bedrijf. En misschien is dit wel de crux van de rapportage en afstraffing vandaag. Vooralsong is er weinig wat daar op duidt en wellicht dat er vandaag daarom weer een lichting beleggers capituleert. 

Wat zeg ik? Met nog een halve handelsdag te gaan begint het volume - excusez le mot - uitkots-achtige trekjs te vertonen:

 

 

Gebakken lucht

Opgeteld, afgerond, doormidden gekliefd en weer aan elkaar gelijmd zijn de cijfers niet al te ver uit de prik. Wat mee- en tegenvallers, maar wellicht vooral gebrek aan perspectief. Neem de outlook: veel wol en geen cijfers. Nee, hier staat concreet zelfs helemaal uiks. Dit is gebakken lucht, Arcadis.

Market outlook 2017 

  • In general positive business sentiment with private sector clients, with uncertainty in Asia
  • Higher oil prices contribute to an improved business climate in the oil & gas sector
  • New US Administration sends positive signals for Infrastructure and Buildings. Large corporations and cities/states continue to support sustainability goals
  • Increased Infrastructure spending planned in many countries
  • Uncertainty around Brazil remains, improvement in economy expected for 2nd half 2017

Leadership priorities 2017

Our leadership priorities are geared towards improving our financial performance: 

  • Focusing on Clients, leading to growth in backlog and revenues
  • Reducing costs by simplifying organization structure, strengthening project management and expanding Global Excellence Centers
  • Reducing working capital
  • Finalizing the strategy, including innovation through digitalization

Daaronder vindt u een kopje nieuwe CEO, die er in de near future moet komen. Laten we inderdaad hopen dat die er snel komt, want dit interimmanagement zit de tijd uit te zitten. Hoeft u niets van te verwachten. Buitenkansje zou ik zeggen voor een goede manager. Prachig bedrijf en grote puinhoop: daar kun je scoren.

U als belegger ook en dan hoeft u echt niet alleen aan stockpicken en long gaan te denken. Zo lopen de netto short-posities nog altijd op en daar zitten ook niet-usual uspects als BlackRock en JPMorgan Chase tussen. Blijkbaar menen zij dat er nog lijken in de kast zitten, of dat de business nog meer klappen krijgt. 

Kortom, ik kan mij voorstellen dat velen vandaag hun geld in arren moede van tafel halen. Per saldo schiet het niet op met dit fonds en elders stijgen de markten zo lekker stiekem gestaag. Daar valt voorlopig even meer te verdienen. Want voordat het bij Arcadis weer wat kán worden zijn we misschien een jaar verder. 

Nieuwe CEO en board aanstellen, dossies vreten en nieuwe strategie opstellen: er is werk aan de winkel. En tóch en dat blijft voorlopig misschien de echte fantasie in Arcadis: de mooiste bloempjes groeien aan de rand van het ravijn, ofwel staat er op die lousy 12 euro van nu niet een geweldige stockpick voor onze neus?

En dat blijft de komende tijd onze aandacht vast wel naar het koersenbord en wel en wee van Aracdis zuigen.  


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 16 februari 2017 13:30
    Het probleem blijft dat dit soort warmvleesverhuur te groot geworden is, en dat bedrijven liever direct goede mensen inhuren. Bij Arcadis zit er zoveel management overheen dat het niet interessant is, en qua projectbeheer verwacht ik er ook niet veel meer van. Ja, een goede CEO kan veel doen (zie Heijmans), maar ik vrees dat dit bloempje door en door verrot is, en alleen nog door de vorst overeind gehouden wordt.
  2. Orava 19 februari 2017 09:34
    Als er beleid wordt gemaakt op basis van onderzoek in Groningen (naar mijnbouwschade), dan is daarbij de regie van het onderzoek stevig in handen van een kleine groep: NAM, TNO, KNMI, TCBB, Deltares en Arcadis. (aldus GBB) De rol van Arcadis, de "grote expert" hier, is paladijn van de NAM spelen ten koste van de Groningers!! Zie Lubach op Zondag.
  3. [verwijderd] 19 februari 2017 10:26
    quote:

    Orava schreef op 19 februari 2017 09:34:

    Als er beleid wordt gemaakt op basis van onderzoek in Groningen (naar mijnbouwschade), dan is daarbij de regie van het onderzoek stevig in handen van een kleine groep: NAM, TNO, KNMI, TCBB, Deltares en Arcadis. (aldus GBB) De rol van Arcadis, de "grote expert" hier, is paladijn van de NAM spelen ten koste van de Groningers!! Zie Lubach op Zondag.


    Verbazingwekkend dat de Groningers geen toeslag eisen bovenop de huidige gasprijs, omdat het bij hen uit de grond wordt getrokken. Bijv. een 1/2 cent op elk kub. 24 mld * halve cent = 12 miljard cent = 120 miljoen euro = 200 euro per Groninger als jaarlijkse onttrekkingscompensatie. Lijkt mij redelijk bovenop schadecompensatie van de afgelopen 60 jaar aan gasonttrekking. Life can be simple....
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links