Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Gele Trui Accell

Gele Trui Accell

Graag rekenen we het altijd precies uit hier op IEX, maar deze keer is dat niet echt nodig. In 1999 schoof René Takens als CEO van Accell zijn broodtrommeltje onder zijn snelbinders vandaan en in april gaat hij met pensioen. In de tussentijd werd in Heerenveen onder zijn leiding iedere euro een twintigje waard.

 

 

Strikt genomen is dat eigenlijk vooral met fietsen assembleren gebeurd. Het hoeft niet altijd jong, wild, snel, sexy en technologisch hoogstaand te zijn. Hoe langer ik op de beurs rondloop, hoe meer ik zelf ook voorkeur krijg voor bedrijven met simpele, domme, saaie en bewezen business.

 

 

Dom is goed

Een eeuw geleden fietsten we, we fietsen nu en over een eeuw zullen we ook nog wel fietsen. Wat dat betreft hoeft u zich over de toekomst van Accell zonder Takens geen zorgen te maken. Dat de lat voor zijn opvolger hoog ligt is evident. Grootste gevaar is denk ik dat die onbezonnen overnames gaat doen.

Wat dat betreft hebben we weer een lesje geleerd: Arcadis. CEO Harry Noy die eerst letterlijk een jaar ging nadenken voor hij iets kocht en vervolgens zijn opvolger die dat eventjes met een som op een bierviltje deed. Jaren outperformance vervolgens als sneeuw voor de zon verdampt, u weet er alles van.

U kent die quote van Warren Buffett toch? Zoiets: doe mij maar een bedrijf met domme business waar een idioot nog leiding aan kan geven, want vroeg of laat gebeurt dat een keer! Op de een of andere manier hangt er op de beurs ook een zweem dat u de allerhipste bedrijven moet hebben voor spectaculaire koerswinst.

Accell is een bewijs - er zijn er talloze - dat het ook met ouderwetsche producten kan. Hier, kijk maar. Ik gooi Apple er ook even bij. Alles in euro's en met herbelegd dividend. Oh. Hihi. Ik had gedacht dat Apple en Accell vergelijkbaar presteerden, maar er is toch wel een verschilletje :-)

 

 

Dom is fout

Dat SnapChat noem ik trouwens niet zomaar. in die tweet. Mag het natuurlijk niet hardop zeggen, maar beleggers die... Nou ja, moet ik doorgaan? Hoe d.o.m. ben je als je het verkeerde aandeel koopt?! Niet voor het eerst ook. Mag ik ook niet hardop zeggen, maar dan verdien je het ook om uitgekleed te worden. 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 hjs64 9 februari 2017 12:16
    Leuk stuk Arend Jan, volkomen terecht om Accell eens in het zonnetje te zetten. Nog zo'n saai niet tot de verbeelding sprekend bedrijf is SIF (funderingen van windmolens). Heeft mijns insziens ook het potentieel om op termijn een soortgelijke grafiek te produceren.
    Zeg provi-zent noem eens wat.
  2. forum rang 5 Endless 11 februari 2017 16:19
    Mooi bedrijf Ben zelf ingestapt toen Nick dit aandeel kocht, stond toen op ongeveer 13-14 euro.
    Iedereen had toen commentaar op Nick maar ik vond zijn redenatie en overweging goed weergegeven,dus bedankt Nick ik ben er blij mee. Mooie stijging, leuk dividend. Op beurs vind ik zelf hoe saaier en simpeler hoe fijner ik het vind. -))
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links