Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Unibail-Rodamco: de witte raaf

Unibail-Rodamco: de witte raaf

De vastgoedgroep heeft een prachtig jaar achter de rug. Zowel het directe als het indirecte resultaat steeg flink. 

De groep bulkt van het zelfvertrouwen en verhoogt het dividend van 9,70 euro naar 10,20 euro. Te betalen in twee termijnen later dit jaar: 

De huurinkomsten gingen over een breed front omhoog. Afgezien van de zuinige Hollanders wist de groep in alle landen meer huur uit de stenen te peuren.

 

 

Het indirecte resultaat, de waardeverandering van het vastgoed zelf, zat ook behoorlijk in de lift. De activa werden ruim 6% hoger gewaardeerd.

U ziet hieronder de waardeontwikkeling per aandeel. We beginnen op 186,70 euro per aandeel eind vorig jaar. Het dividend gaat er natuurlijk af, net als de verkochte onderdelen. 

 

 

Vanaf die 172,75 euro gaat het weer omhoog met vooral de winst per aandeel, en de waardetoename van het vastgoed. Eind vorig jaar bedroeg de NAV 201,50 euro. 

In tegenstelling tot veel beursgenoteerd vastgoed staat de koers van het aandeel Unibail daarmee ruim boven de netto vermogenswaarde, bijna 7%. Wereldhave, dat morgen met cijfers komt, staat juist zo'n 20% ónder de boekwaarde. Die zouden morgen weleens wat af kunnen waarderen.

Dan is dit een mooi tabelletje. De risicopremies rijzen de pan  uit, zegt Unibail. De risicopremie is het verschil tussen de risicovrije rente, gemeten naar de tienjaars staatsobligaties van het onderhavige land, in verhouding tot de huuropbrengsten die Unibail in rekening brengt.

In plaats van dat de risicopremies oplopen zou je ook kunnen zeggen dat Unibail haar huren weigert te verlagen ondanks het feit dat de rente het afgelopen jaar in elkaar is gedonderd.

Dat heeft de Frans-Nederlandse groep veel geld opgeleverd, want met een leverage van 33% zet de verlaging van de gemiddelde rentevoet van 2,2  naar 1,6^% redelijk wat zoden aan de dijk.

 

 

 

Ik was van de week bezig met Wereldhave. Die gaan hun probleemproject in Finland herpositioneren. Ze bouwen een bioscoop erbij , om op die manier meer voetjes over de vloer te krijgen.

Hoe aangenaam om te lezen dat grote broer Unibail, getuige het FD-interview met topman Tonckens, dezelfde ideeën heeft. Ook Unibail probeert de Nederlandse winkelcentra op te leuken met filmzalen. Winkelcentrum Leidsenhage in Leidschendam-Voorburg valt die eer te beurt. 

Vrijdag komt Wereldhave met haar cijfers op de proppen. Dan zal blijken of Unibail-Rodamco inderdaad een witte raaf in vastgoedland is, of Wereldhave een zwart schaap. 


Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Gerelateerd

jaarcijfers

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Wereldhave

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
JohnCrab
0
Jammer dat de aandelen zo slecht te verhandelen zijn. Voor het schrijven van een gedekte call moet je gelijk 21.500,- wegleggen, waardoor Unibail meteen een substantieel stuk van de portfolio wordt.
NicoInberg
0
quote:

belegger1986 schreef op 2 feb 2017 om 10:49:


Waarom wordt Unibail afgestraft op zulke mooie cijfers?!


Moeilijk te zeggen. Cijfers zijn inderdaad prachtig. Rentes gaan wel oplopen komende tijd dus wat dat betreft is het feest wel een beetje over.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: jaarcijfers

Column door: Nico Inberg

Sinds 1 juni 2016 is Nico Inberg verbonden aan IEX. Inberg heeft ruim twintig jaar ervaring op de beurs als voormalig partner van handelshuizen Optiver en Cebulon. Inberg is te volgen op Twitter: @...

Meer over Nico Inberg

Recente columns van Nico Inberg

  1. 17 okt NSI: Winstverwachting omhoog 1
  2. 17 okt Sligro: Oog op lange termijn 1
  3. 16 okt D'Ieteren: Winst nog verder omhoog

Gesponsorde links