Login
 

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
horscamp
0
Nee het valt ook niet te voorspellen wanneer ergens op de wereld een vulkaan gaat spuwen ja achteraf is alles gemakkelijk te verklaren, toch? Ik weet ook hoe het weer gisteren is geweest
JansenH5
0
Het valt wel te voorspellen -dat- er ergens een vulkaan afgaat in de toekomst. En ook ongeveer waar.
Hedge-it!
0
Feit is dat de beurzen 1-2 jaar vooruitlopen op conjunctuuromslagen. Na herstel van afgelopen jaren neemt die kans natuurlijk gestaag toe. Maar eens met het charlatan gehalte van zo'n gedetailleerde 'roadmap'
Hedge-it!
0
Overigens heeft Roberts helemaal gelijk gekregen als je kijkt naar de mini crash aex onder 380. Hij had alleen moeten zeggen dan weer snel in te stappen. Een tweede is in hoeverre hij die minicrash mede heeft veroorzaakt en ervan heeft geprofiteerd.
macthamac
0
je kan drie dingen doen. niks, verkopen en kopen.

het gaat er niet om of de reden van paniek waar is, als er een grote groep mensen gehoor aan geven, en jij op korte termijn je knipt wilt vullen, dan kan je mee gaan.

het vervelende zit hem in, als de paniek korter is als je denkt. overigens is er een gelimiteerde geld voorraad. dus soms kunnen mensen niet meer geld erin gooien.

ik las laatst iets op iexprofs, over een gast, de rechterhand van warren buffet. die had geschreven over het lollapalooza effect, iets wat in mijn leven tot nu toe zeer negatief is. althans zo ervaar ik dat.

mensen bijten zichzelf in een waarheid vast(geen probleem) maar willen niet meer loslaten. in een groepje van 10 mensen, weet de 1 niet meer waar die het vandaan heeft, en staan alle neuzen dezelfde kant op.

ook kan je mensen zich laten focussen op een waarheid. als ik(misschien niet het goede voorbeeld, als een toonaangevend persoon) iets ga roepen over een aandeel(weer niet het goede voorbeeld, discutabel dat wel, maar wel iets daarvan gefundeerd met cijfers), kunnen mensen zich focussen op de negativiteit of positiviteit.

kennis kan handig zijn, soms kan je een waarheid van een ander ontkrachten, maar kan ook heel verblindend werken, omdat vooral bij dit soort dingen, zaken veranderen. ben je instaat, om de juiste kennis bij de juiste problematiek te halen?

ach, zo gaan die dingen.
heen en weer
0
Volgens mij zijn alle beursmensen voorspellers die niets weten. Maar voorspellen doen ze iedere dag. Ook de heren van IEX. Er is er één die standaard roept dat het omhoog gaat en daarvoor nog betaald wordt ook.
Dus of dit nou zo'n foute voorspelling is? Denk maar zo, dit heerschap is beter geinformeerd dan u. Succes en we zullen zien welke voorspellingen uitkomen en vooral: wanneer.
paulta
0
Het zijn wel specialisten die de materie kennen, ze roepen het niet zomaar!
Het zijn kanaries in de kolenmijn, ik neem ze serieus.
MAAR! de krachten om dit spel in de lucht te houden zijn simpelweg groter, er is meer voordeel om zo door te gaan dan morgen opnieuw, met wat anders te beginnen.

De wereldwijde schuldenmarkt is nu 3x groter dan de wereldwijde economie, de schuldenbusiness is booming, een groeimarkt, het vergt een andere mindset, het accepteren van een nieuw normaal.....
macthamac
0
bonost, ik ben best bereid om antwoord te geven, als je iets specifieker bent. over het algemeen, kijk ik nog geeneens de gesprekken terug. je hebt mazzel. bovendien heb ik nog wat afleveringen om te kijken. dus voel je vrij, zou ik zeggen.
theo1
0
@paulta:
De laatste keer dat ik echte, onvervalste euforie heb ervaren in beurskringen, was tijdens de dot-com hype. Toen was echt de sky de limit en iedereen die suggereerde dat de beurs ook kan dalen werd keihard uitgelachen. De crash daarna heeft kennelijk een enorm trauma veroorzaakt, want sindsdien wordt voortdurend de totale ineenstorting gepredikt.

En als de beurs dan toch stijgt, dan is dat natuurlijk nep (manipulatie door "de grote jongens", plunge protection team etc, je ken het wel). Dat trauma kreeg dan uiteraard nog bevestiging met de kredietcrisis, dus nu is er zowat iedere maand wel iemand die roept dat je alles moet verkopen en moet vluchten naar goud, bitcoins, landbouwgrond of weet ik veel wat. Het zal nog wel even doorgaan op die manier.

Ik vind het wel OK dat Arend Jan af en toe eentje uitpikt en een jaar later ziet wat er van geworden is.
ed.p
0
Een Nasdaq die van vanaf 2009 na de eerste QE is gestegen is van rond de 1000 naar nu +5000 is een factor 5, dus 500% stijging. Gewoon opgepompt met gratis geld. Het is het verschuiven van problemen, een kind snapt nog dat dit niet goed kan blijven gaan.
Bonost
0
macthamac, het is niet kwaad bedoeld en ik lees je stukjes graag. Gelukkig heb je een andere kijk op de zaken. Maar dit stukje kon ik echt niet begrijpen en met andere stukjes van je moet ik het een aantal keren lezen wil ik precies weten wat je bedoeld.
Vandaar dat ik mijn opmerking plaatste, omdat je het soms verdomde ingewikkeld neerzet.
macthamac
0
bonost,

waarschijnlijk vanwege mijn taalprestatie, die is niet je van het. ik sta ook niet op mijn achterste benen. maar kon uit je ene zin niet halen wat je precies bedoelde. vandaar dat ik het vroeg, en zei dat ik bereid ben om er antwoord op te geven.

dus als ik je goed begrepen heb, dan is mijn antwoord op je vraag: waarschijnlijk lijk ik verwarrend voor mijzelf, omdat ik op de 1 of andere manier, taalkundig aardig faal.
14 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. V...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

  1. 27 mei Vooruitblik: Happy Friday! 7
  2. 26 mei Ach und wee mit DB 17
  3. 26 mei Slot: Weekje, hé? 1
Gesponsorde links