Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fondsenrondje: Ordina en grondstoffen!

Fondsenrondje: Ordina en grondstoffen!

Ook vandaag kun je weer een kanon afschieten op het Damrak. Weinig omzet en weinig beweging. De Europese indices liggen er stilletjes bij. Dat er vuurwerk komt eind van de week is een zekerheidje, maar op de beurs zou ik er niet te veel op rekenen.

De meeste Europese indices noteren lichtjes lager tot onveranderd. Uitzondering is de Belgische index (-0,3%) waar financials als KBC, Ageas en ING niet mee kunnen komen.

De AEX dobbert wezenloos rond in de buurt van het slot van gisteren. Enige actie is te bespeuren bij de kleinere AScX-index, waar Ordina (+4%) het op de heupen heeft gekregen. het lijkt erop dat we ons vanmiddag opnieuw met het grote 20.000-spel bezig kunnen houden.

 

 

Even langs wat handelsgoed:

  • Olie: weer hoger, boven de 54 dollar nu
  • Goud: licht hoger op 1141 dollar
  • Eurodollar: 1,044 

Dan maar eens gekeken naar het speelveld op het Damrak:  

  • ArcelorMittal is de grootste stijger. Overal in Europa stijgen grondstoffenaandelen. In Engeland noteren alle grondstofjongens 2 à 4% hoger. 
  • Oliefondsen doen het ook redelijk, nu de olieprijs alweer boven 54 dollar (Brent: 56 dollar) staat.
  • NN Group daalt 1,6%. Het bezit van de zaak... 

Een treetje lager naar de Midcap:

  • Besi en Intertrust leiden de dans, met beiden bijna 2% koerswinst. In het FD wordt nogal wat aandacht besteed aan de PanamaPapers en de strengere beleidsregels in Luxemburg per 1 januari. Intertrust haalt circa 20% van de omzet uit Luxemburg. Dat betekent weer extra werk...
  • TomTom ligt ook vandaag sterk, een plus van 1,1% op 8,68. Feest op het forum neem ik aan. Oh nee, men is nu bezig met een kwis...
  • Onderaan bungelt Air France-KLM....


Verder weinig noemenswaardige bewegingen, zoekt u vooral uw eigen posities op in onderstaande lijstjes. Wanneer er wat te doen is melden we dat in ons liveblog.  

 

 

 De midkappers, onder aanvoering van Besi en Intertrust:

 

 

En het kleine grut, waar Ordina de lijst aanvoert:

 


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Kompas 28 december 2016 12:54
    Beste Nico,
    Recent schreef je na de Q3 resultaten reeds uitgebreid over Ordina. Ik plaatste daar persoonlijk een licht kritische noot bij vanwege de wijze waarop de verdachtmakingen rondom Zembla door jou werden belicht. Verder wat mij betreft een prima artikel!
    Hoe schat jij nu persoonlijk de voortgang van Ordina's turn around in 2017 in?

    En weet jij waar eventueel (Overheidssite?) meer nieuws is te vinden betreffende onderstaande quote uit het Financieel Dagblad na de Q3 resultaten betreffende de aanvullende gunning aan Ordina van een aantal mantelovereenkomsten vanuit De Overheid?

    "Bovenop de vijf raamovereenkomsten heeft het Rijk voorlopig nog een beperkt aantal mantelcontracten aan Ordina gegund. Bij het definitief rondkomen daarvan, maakt de onderneming hier meer over bekend."

    Normaal zou dit nu 2 maanden verder toch reeds bekend moeten zijn lijkt me.

    Groeten, en ik kijk uit naar je reactie!
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links