Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Beursjaar 2016 in tien grafieken

Beursjaar 2016 in tien grafieken

 

Beursjaar 2016, maar dan in grafieken. Commentaar en analyses lezen we in de comments en mocht ik er nog eentje missen of u heeft een verzoekje, dan kunnen we die er ook bij zetten. Bij alle grafieken een grote versie als u op de grafiek klikt. Laten we beginnen:

1. Het Britse pond:

 

 

2. Grondstoffenfondsen. Ik heb hier Glencore (oranje) en ArcelorMittal (paars), maar ik had ook net zo goed US Steel of een andere kunnen nemen. Wat een comeback dit jaar!

 

 

3. Deutsche Bank. Ik zal geen namen noemen, maar is er iemand die zich nog zorgen maakt?

 

 

4. Banca Monte dei Paschi di Siena... Die zien we mogelijk nooit meer terug, dus daarom maar de gehele grafiek:

 

 

5. Nog een aandeel waar we nooit meer iets van zullen horen. Ja, eind dit jaar komt er een einde aan de notering van Imtech. Einde van een tijdperk. Ik heriner mij Imtech als mijn eerste trade. Het was nog voor ik bij IEX kwam werken in maart 2014.

Ik weet het nog goed. Op een vrijdag begin van de avond zat ik in de auto te luisteren naar BNR Beurswatch. Daar werd verteld dat een Amerikaans hedgefund zei dat Imtech naar 3 euro zou gaan. Dus toen heb ik voor het eerst met echt geld op maandagochtend turbo's short Imtech gekocht en verdraaid het lukte. Zo heb ik mijn eerste euro's verdiend met beurshandel.

Natuurlijk geen flauw idee wat ik aan het doen was, maar het beviel goed. Paar dagen later toen er dus 3 euro op het bord stond. Turbo's short verkocht en daarvoor turbo's long gekocht met een stoploss op 2,50. Want ja, als het naar drie euro kan, kan het ook weer terug naar zeven, toch? Twee dagen later was ik voor het eerst uitgestopt...

 

 

6. De Amerikaanse (oranje) en Duitse (paars) tienjaarsrentes:

 

 

7. Als we denken aan de Amerikaanse rente, dan denken we aan Aegon:

 

 

8. Royal Dutch Shell in dollars en de prijs van WTI:

 

 

9. EUR/USD naar het laagste punt in 13 jaar.

 

 

10. Als afsluiter de Dow Jones Industrial Average, want we hebben dit jaar menig uren naar de grafiek zitten turen, want het ding scheerde tegen 20.000 punten aan, maar er doorheen...

 

 

De uitsmijter :-)

 

 


Nick Bakker is marketwatcher bij IEX.nl. Nick Bakker kan posities innemen op de financiële markten. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX redactie.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Ole Elliottwave
0
tmaster
0
Pak eens de grafiek van de pond/euro van de laatste 5 jaar en dan krijg je een heel ander beeld.
Namelijk dat het pond in 2012 al net zo laag stond als nu.. De berichten doen voorkomen alsof de brexit de pond hebben laten crashen. Maar in 2012 sprak men nog helemaal niet over een brexit en stond de pond/euro net zo laag/hoog als nu..
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Column door: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte va...

Meer over Nick Bakker

Recente columns van Nick Bakker

  1. 20 jul Liveblog: Trump en BAM 3
  2. 19 jul Liveblog: Microsoft 7
  3. 19 jul Slotcall: Shell en Unies 3
Gesponsorde links