Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Twaalf kerstaandelen AMX en AScX

Accell, Arcadis, Beter Bed, Brunel, Corbion, Fagron, Flow Traders, GrandVision, Heijmans, Interust, Wereldhave en Wessanen

Zit de truc 'm hier? Het advies is van gisteren, maar toen reageerde de koers er eigenlijk niet op. En vandaag ziet u op aardig volume Corbion het ruime sop kiezen. Het is het enige wat ik kan vinden dat de koerssprong van Corbion kan verklaren. Verder zijn er geen nieuws en geruchten.

 

 

In ieder geval ziet u de Corbion richting de jaartop racen.

 

 

Dit brengt mij alleen op een ideetje. Ik scroll door de grafieken van een zwik AMX- en en AScX-aandelen en ik kom er een aantal tegen die hetzij tegen een top aanschurken, of juist - de meeste - van een bodem lijken op te klauteren. Het zijn veelal aandelen waar dit jaar een en ander over te doen was.

Niet dat ik nou een harde koop of verkoop afgeef - ik zou niet durven - maar wellicht dat ik sommige echt actieve beleggers op een ideetje breng. De AEX staat op geen procent van haar eigen jaartop op 466,17 meer. Bij een uitbraak zijn misschien afgestrafte en opkrabbelende fondsen een aardige dobbel.

Gelooft u hier niet in, dan kan u misschieen beter weg blijven. Hoe dan ook, ondergetekende loodst u als Rudolph the Red Nosed Reindeer langs twaalf grafieken. Om met een van de beruchtste van dit jaar te beginnen: Arcadis. Dat bonkt tegen een weerstandslijntje aan? Fundamenteel is dit aandeel ongewis.

 

 

Als de AEX uitbreekt, is dat wellicht op basis van verwachte, betere economsiche tijden. Kijk maar naar Wereldhave. De rente stijgt, wat op papier in haar nadeel is, maar de koers loopt toch op. Verwachten beleggers weer huuropbrengsten van de B-locatie winkelcentra, om kort door de bocht te gaan?

 

 

Als het beter gaat met AEX en economie moeten pur sang beursbedrijven ook kunnen profiteren. Flow Traders dus. Laat ook weer een teken van leven zien. Binck staat niet in de buurt van een topje of bodem, om uw vraag voor te zijn. Daar kijk ik namelijk specifiek naar.

 

 

 GrandVision kreeg ook onderuit de zak dit najaar, maar heeft intussen iets meer zicht

 

 

Intertrust durft ook voorzichtig weer in de brievenbus te kijken.

 

 

Schakel ik over naar de AScX en wel naar die aandelen die nog een beetje gewicht, free float en liquiditeit hebben. Bij Corbion denk ik zelf altijd onmiddelijk Wessanen en andersom. Beide zijn schoolvoorbeelden van bedrijven die zichzelf ten goede opnieuw hebben uitgevonden. Ook hier topje in zicht.

 

 

Spannendste AScX-aandeel is Heijmans. Haar bloempje groeit dicht langs het ravijn. Dat heeft het vaker gedaan, hoor ik u al mopperen, maar er waait een nieuwe wind en wie weet.

 

 

Fagron is ook zo'n naam. Ook hier topje in zicht. Met de nadruk op je, want u mag de grafiek beslist niet langer trekken.

 

 

Brunel dan, dat ook gebukt gaat onder de malaise in de olie-industrie.

 

 

Beter Bed lijkt de kussen ook op te schudden. Nico nam het aandeel vorige week nog fundamenteel op de korrel en vindt het te duur.

 

 

Tot slot nog Accell. Nee, dat staat niet bij een top of bodem. Om toch nog een voorspelling te geven: Tom Dumoulin wint volgende Tour de France. Hoewel hij op een ander merk van een andere fabrikant rijdt, weet Accell vast wel van een racefietsenverkoophausse te profiteren :-)

 

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen/trackers. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie of vraag is altijd welkom.



Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 7 december 2016 15:29
    die 2 kim young un aandelen ventas inc, die trekken waarschijnlijk de boel binnen kort bij mij wel naar beneden, en vermoedelijk leveren mijn 2 blizzard aandelen op korte termijn ook wel ietsjes in. hoe noemen ze dat? correctie?

    ik ga super profesioneel mijn spreiden door er ook later een obligatie bij te nemen. u hoort het, 1 hele obligatie, moet alleen nog even die markt wat nauwkeurige bestuderen, even kijken waar ik in ga stappen op welk moment. hoop er eentje bij de bodem op te kopen.

    vond oliebedrijven amerika wat minder interessant ogen. althans zo op het eerste gezicht, daar zaten volgens mij al veel te veel mensen met hun hele stack in de pot.

    even kijken hoe die sterke dollar uitwerkt volgend jaar. en dat boek van mishkin maar eens uitlezen. eerlijk gekocht op bol.com. kan geen kwaad wat oppervlakkige dingetjes doornemen.

    super veel boeken voor nop bij de kringloop op de kop getikt. binnenkort maar even mijzelf fotograferen bij mijn boekenkast. en proberen van die labiele schrijvers vrouwtjes het hof te maken. oorlogswinter is zo'n beetje enigste boek wat ik heb uitgelezen. en kijk mij nou!

    net of naar school gaan belangrijk is. nou die mensen bewijs ik even het tegendeel.

    knal er zo even een top plaat van die radicale henkie wijngaard in. hoppah, winning, epic winning, absolute victory. i am on a quest.
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links