Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

BeursVandaag: Nou nou

BeursVandaag: Nou nou

 

De VS een paar tienden in de min - niks raars aan als de indices net van een all time high komen - versus de AEX future die op bijna -1,5% sloot. Het verschil is wel heel erg groot dit keer, maar wel symbolisch voor de beurzen dit jaar. De VS is weer de beste. En dan trekt de dollar ook nog aan.

De opening van de futures is ook exemplarisch voor 2016. De boel is weer niet voor- of achteruit te branden. Het is dat we olie hebben - Opec is er uiteraard nog lang niet uit - - anders handelde zo'n beetje alles met een nul voor én achter de komma. Toet toet, daar zijn ze dan:

 

 

Heel veel nieuws is er ook niet. Royal Dutch Shell overweegt zich terug te trekken uit Irak en heeft ruzie met de vakbonden, Aalberts rijgt weer een kraaltje en jan en alleman - waaronder de ECB - waarschuwen voor oververhitting van de Nederlandse huizenmarkt. Waarschuwen inderdaad.

Tja, wat moeten we daar nou praktisch mee? Zelf de prijzen op Funda.nl verlagen? Zo aan de ontbijttafel nu: Nou, wat denk je Truus, tonnetje er af dan maar, want anders krijgen Jeroen en Mario hun krentebol niet door hun keel? Nee, ik kan me er weinig bij voorstellen.

Gauw over naar de adviezen dan maar en dat is nog een aardig rijtje. Let vooral op Unibail-Rodamco, want dat is een flinke verlaging van JoeBieEs:

 • Heineken: naar 83 van 88 euro - HSBC
 • Unilever: naar 45 van 46 euro - Berenberg
 • NN: naar 31 van 30 euro (market-perform) - Bernstein
 • Eurocommercial: naar neutral van sell en naar 35 van 37 euro - UBS
 • Unibail-Rodamco: naar 220 van 245 euro - UBS

Op papier is er nog best een aardige agenda voor deze tijd van het jaar. De VS komt met de derde schatting van het BBP over KW3. Als dat nu nog niet is ingeprijsd... Idem dito Frankrijk. Belangrijkste cijfer is de eerste schatting - das ist schnell! - van de Duitse inflatie over november.

Die Case Shiller index verrweg de beste en meest uitgebreide huizenindex van de VS - er zijn er velen - maar is zo lagging als wat: twee maanden oud. Dat is de makke en daarom is er nooit impact.

 • 08:00 Duitsland import- en exportprijzen okt -0,8% en 0,7%
 • 08:45 Frankrijk BBP KW3 0,2% QoQ
 • 14:00 Duitsland inflatie CPI nov 0,1%
 • 14:30 VS BBP KW3 3,0% QoQ
 • 15:00 VS S&P Case Shiller huizenprijzenindex sep 5,2%
 • 16:00 VS consumentenvertrouwen nov 100,0

Verder is het weer go with the low flow en veel succes vandaag. Tot slot de twee vast tweet nog. De AFM meldt Aperam (2x). Wereldhave (2x), AkzoNobel en TomTom,:

 

 

Lukas nog met de grafieken:

 

 

 

AJ Kamp


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. Kamp belegt iedere maand vooral voor zijn pensioen uitsluitend in beleggingsfondsen. Klik hier voor zijn actuele posities. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Column door: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes After Hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente columns van Arend Jan Kamp

 1. 06:30 IEX Podcast: Trump, Biden of PostNL 4
 2. 30 okt BeursVandaag: Slecht 1
 3. 30 okt Oeps, de futures 2

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 533,88 30 okt
  -0,55
  -0,10%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare