Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Heijmans, te vroeg maar interessant

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Alexander Sassen van Elsloo

Alexander Sassen van Elsloo is directeur van Sassen Research & Consultancy Company. Voorheen was hij head of research bij Hobart Capital Markets in Londen en deed hij aandelen- en hedgefundsales bij onder andere SNS Securities en Rabo Securities. Sassen van Elsloo is ook te volgen op Twitter: @sassenvanelsloo. Sassen van E...

Meer over Alexander Sassen van Elsloo

Recente artikelen van Alexander Sassen van Elsloo

  1. dec '16 Het afscheid van de euro en van mij 40
  2. nov '16 Obligatiefeest voorbij 6
  3. okt '16 "ETF’s leiden tot crowded trades" 6

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. Maan Arkenbosch 3 november 2016 18:58
    Wanneer €.50 miljoen aan nieuwe aandelen ge-emitteert worden, dan zal het dividend rendement met een Heijmans portefeuille van €.2,4 miljard, waarin mogelijk nog meer lijken zitten weinig risico premie bevatten. Weliswaar is er meer infra nodig, maar de belastingschroef is dol geworden, dus kredietvraag en rente gaat stijgen.Dat brengt de PIGGS in moeilijkheden. En hoe verder met het E.U. begroting limiet van 3%? Duidelijk is dat de inflatie gaat stijgen.Kortom, eerst maar eens de V.S.verkiezingen en 4 december referendum in Italië afwachten. Er zitten nog enkele beren op de weg.
  2. @iPlof 3 november 2016 19:11
    Deze column van Sassen van Elsloo verbaast me.
    Wat mij betreft is Heijmans pure verliesgevende bagger.
    Een bedrijf dat ondanks de georchestreerde opleving van de woningmarkt en verdere subsidie van infra nog steeds dikke verliezen maakt en teleurstelt.

    Beide sectoren lijken me overigens vrij kwetsbaar en juist vatbaar voor een stevige terugval die zeer zeker de genadeklap zal blijken voor dit bedrijf.

    Om dan long te gaan in de hoop dat de overheid komende jaren nog meer geld kapot gooit aan Heijmans..Nee ik denk eerder het tegenovergestelde.
  3. Starbuck 3 november 2016 19:36
    Bijzonder stukje hier, eens met plof. Reden voor mij om nooit meer in Heijmans te stappen zijn de loze beloftes en geen openheid van zaken geven, maar meest kwalijke is nog dat ze zelf schijnbaar niet eens weten hoe de toko er voor staat en ze geen betrouwbare prognose kunnen geven. Ze hebben de aandeelhouder keihard laten vallen met hun amateuristische handelswijze van de afgelopen dagen: Heijmans zegt desgevraagd de inspanningen van de bank niet „te herkennen”. Hou toch op - schud het hoofd - en zet je helm maar op als je in dat bedrijf wilt blijven zitten, Zet mijn centen dan liever in op kopen van wat bammetjes.
  4. NewEnergy 4 november 2016 09:01
    Merkwaardige column. Als mogelijke reden voor investering wordt het stimuleringsbeleid van de overheden genoemd voor infra projecten genoemd (infra is overigens de grootste bleeder van Heijmans). Maar waarom dan Heijmans en niet BAM of een andere buitenlandse bouwer? En waarom vanaf 5 euro? En is dat voor of na een emissie?
  5. forum rang 4 Brimily 4 november 2016 09:09
    Volledig met Plof eens. wat een onbegrijpelijke column!
    Heijmans is over en uit.woon zelf in West Friesland waar zij de West Frisia aan moeten leggen en wat nu door hun is stop gelegd.
    ze zijn kansloos in hun verhaal om geld op te halen bij de provincie NH.Hoe zullen de andere gegadigden reageren als zij alsnog geld krijgen terwijl ze de aanbesteding kregen na rechtzaken tegen de andere aanbieders? Ben bang dat wij nog een flink aantal jaren zitten met een half afgemaakte weg.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links