Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Weekwinnaar: "AEX deze week onder 450"

Weekwinnaar: "AEX deze week onder 450"

De Slimste Belegger-competitie heeft er alweer drie weken op zitten. Welke kandidaat heeft afgelopen week het beste gepresteerd, mag zich de derde weekwinnaar noemen en sleept een iPad mini in de wacht? 

Wij belden met Rick Zelst uit Zuidlaren (Rickket), één dag voor zijn negentiende verjaardag.

Je bent nog vrij jong! Waar komt je interesse in de beurs vandaan?

“Die is eigenlijk met de paplepel ingegoten. Mijn vader heeft vaak RTL Z op staan waardoor ik in aanraking kwam met beursnieuws. Ik vond het interessant en ben me erin gaan verdiepen. Ik wil mezelf graag verder ontwikkelen en lees dus veel. Ik ben dag en nacht met de beurs bezig!”

Dus je bent een actieve belegger?

“Ja, dat kun je wel zeggen. Ik heb een aandelenportefeuille en ben ook bezig met opties. Dat gaat goed, hoewel je natuurlijk altijd wat beginnersfouten maakt.” 

Terug naar de Slimste Belegger. Wat is je strategie?

“Ik probeer er steeds bovenop te zitten. Afgelopen week bijvoorbeeld, toen gingen we uit het niets 1,5% omhoog. Ik weet uit ervaring dat beleggers dan terughoudend worden. Ik ben toen short gegaan. Ik houd steeds goed het sentiment in de gaten.” 

“Verder zijn natuurlijk de kwartaalcijfers belangrijk. Denk ook aan dollargevoelige bedrijven als Heineken of Unilever. Nu er een renteverhoging aan zit te komen, zorgt dat voor opwaartse druk voor de dollar en dat heeft zijn invloed op deze bedrijven.”

Waar kijk je aankomende week vooral naar?

“Ik let op de ontwikkelingen bij de OPEC-besprekingen en houd ook de centrale banken in de gaten. Verder denk ik dat de AEX deze week onder de 450 punten terechtkomt.”

Nog tips voor de laatste spelweek?

“Volg de markt, maar switch op tijd als het een andere kant op gaat dan je verwachtte.”


Ook meedoen met de Slimste Belegger? Klik dan hier om u aan te melden. De competitie loopt tot en met vrijdag 4 november en u maakt kans op prachtige prijzen waaronder de hoofdprijs van 2.500 euro. 


De Redactie van IEX bestaat uit een team van content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan honderd jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Redactie IEX

Het redactieteam van IEX bestaat uit content managers, journalisten en analisten, met opgeteld meer dan 100 jaar ervaring in het produceren en publiceren van beleggingsinformatie en -opinies. De redactie is verantwoordelijk voor de dagelijkse inhoud op de diverse beleggersplatforms van IEX Media, zoals IEX.nl, Belegger.nl, B...

Meer over Redactie IEX

Recente artikelen van Redactie IEX

  1. 19 apr IEX BeleggersPodcast: Waarom JET-topman Jitse Groen beleggers niet overtuigt 3
  2. 18 apr Morgen in de IEX BeleggersPodcast: JET, ASML, de Halculator en nog veel meer 1
  3. 16 apr Just Eat Takeaway trekt stekker uit Nieuw-Zeeland 4

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links