Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cijfers Apple

Cijfers Apple

Nog even alle gegevens op een rijtje. Apple verdiende dit kwartaal 1,67 dollar per aandeel, een cent beter dan de consensus onder analisten. De omzet kwam uit op 46,94 miljard dollar, vrijwel in de prik. 

De omzet voor de zo belangrijke laatste drie maanden van het jaar wordt geschat op 76-78 miljard dollar. Dat valt dan weer mee, de verwachtingen lagen rond de 75 miljard dollar. Apple verwacht daar een nog een klein kontje te krijgen van de problemen die Samsung momenteel heeft.

Omzetcijfers per unit

Dan zijn de omzetcijfers per onderdeel wat teleurstellend. Bij alle grote producten is de omzet minder dan vorig jaar. Alleen Services stijgt hard: met 24%. 

 

 

De omzet uit 'Greater China' daalt van 12,52 miljard dollar vorig jaar naar 8,79 miljard dollar nu. Een daling van 29,7%.

 

 

De gemiddelde verkoopprijs van de i-phone komt uit op 618 dollar. 

 

 

Apple heeft inmiddels aardig wat geld in kas. Eddy rekent even uit hoeveel het de man is:

 

 

De verkopen per artikel:

iPhone sales: 45.51M

iPad sales: 9.27M

Mac: 4.89M

De omzet bij de Mac computers valt tegen. Vorig jaar werd een omzet geboekt van 6,9 miljard dollar, nu maar 5,74  miljard dollar. Verwachting voor dit kwartaal was 6,2 miljard dollar. 

Koers zakt weg

Koers zakt nu toch wat weg, hoewel de guidance voor het komende kwartaal best in orde was:

 

 

En hier is Nick met de headlines uit Reuters inzake de verkopen per unit:

 

 

 

En daar zijn ze: 

 

Winst per aandeel een cent beter dan verwacht, op 1,67. Omzet krap 47 miljard dollar. Reactie op koers was eerst omhoog 121 dollar, nu weer richting 119 dollar.   

 

Apple sloot licht hoger op een negatief Wall Street. Het aandeel steeg 0,5% tot 118,25 dollar. De S&P500 zakte 0,38% weg en de Nasdaq daalde met 0,5%. De dollar gaf iets toe, op 1,0885.

De Apple cijfers komen rond 22.30 uur. 

Nog even wat verwachtingen van Marketwatch geplukt:

ASP's (Average Selling Prices):

Iphone; 618 dollar

Ipad: 478 dollar

Mac: 1208 dollar

Omzet en nettowinst: de verwachtingen

De omzet voor het kwartaal zou moeten uitkomen rond de 47 miljard dollar, en voor het hele jaar (dit is KW4 voor Apple) op 215 miljard dollar.

De nettowinst voor dit kwartaal wordt op 1,66 dollar per aandeel geschat, voor het gehele jaar wordt dat 8,27 dollar (k/w 14.3) per aandeel. 

Andere fondsen:

Ondertussen komt Chipotle alvast door met de cijfers. De reacties zijn gemengd :)

 

 

Voorbeschouwing Apple cijfers

Vanavond presenteert Apple de KW3-cijfers, of eigenlijk, zoals ze zelf zeggen: de KW4-cijfers. Het is de eerste keer sinds de introductie van de Iphone 7 (op 7 september j.l.) dat de gigant uit Cupertino met verkoopcijfers naar buiten komt.

Een ander belangrijk aandachtspunt is in welke mate de problemen met de in brand vliegende mobieltjes bij grote concurrent Samsung de cijfers hebben beinvloed.

Voor de echte liefhebbers is er om 23.00 een conference call die op verschillende manieren is te beluisteren. Onderaan dit blog meer informatie daarover. 

De verwachtingen

Wat wordt er verwacht: de gemiddelde consensusverwachting van de specialisten (bron: Nasdaq.com): 1,66 dollar per aandeel, 15% lager dan vorig jaar (1,96 dollar). 

 

 

De omzet zou moeten uitkomen op 47 miljard dollar. Dat is 8,74% lager dan het vorige jaar. De cijfers komen van Factset. Dat maakte ook een omzetverwachting per product bekend:

iPhone: 27,78 miljard dollar (-12%)

iTunes, Software, and Services: 24,12 miljard dollar (+21%)

Mac: 23,29 miljard dollar (-8%)

iPad: 20,28 miljard dollar (-12%)

Apple Watch: 4,57 miljard dollar (-67%)

 

 

De koers van het aandeel Apple kende een paar flinke dips dit jaar, maar staat sinds half september weer op een mooie winst van momenteel 14%. 

 

 

Benieuwd hoe de afzetcijfers in China eruit zien. Daar is de laatste kwartalen enigszins de klad in gekomen.   

 

 

Vanaf ongeveer 22.30 uur komen de cijfers door.  

 

Voor de echte die-hards. de gegevens over de conference call:

 

 


Tot 1 december 2020 was Nico Inberg verbonden aan IEX. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Inberg kan posities innemen op de financiële markten. Reacties, of vragen?Mail naar nico.inberg@iexgroup.nl.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nico Inberg

Nico Inberg maakte deel uit van onze Beleggersdesk: een team van 7 beleggingsexperts op het gebied van fundamentele en technische analyse. Onze fundamentele experts zijn op en top professionals met tientallen jaren ervaring in het vak. Zij bestuderen jaarverslagen, kwartaalrapportages, prospectussen, brancherapporten, de pre...

Meer over Nico Inberg

Recente artikelen van Nico Inberg

  1. nov '20 IEX Weekend: ING, Pharming, ABN en PostNL 1
  2. nov '20 BAM: Pas op de plaats
  3. nov '20 HAL: Deal or no deal?

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. Eventus docebit 26 oktober 2016 10:27
    Ik blijf het rondom Apple grappig vinden dat het bedrijf redelijk conservatieve guidance geeft en binnen die guidance levert. Wall Street verzint de wildste omzetdoelen en klaagt dan dat Apple die niet waarmaakt. En het beeld wat uiteindelijk blijft hangen is dat Apple een onderpresterend bedrijf is, terwijl het een van de meest winstgevende bedrijven in de US is :-)
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links