Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

TA: Op en top

Zo voorzichtig als de AEX gisteren aan de dag begon, met zoveel enthousiasme werpt de index zich vanochtend al op hogere niveaus. De dienst doende steunniveaus voor de graadmeter kwamen geen enkel moment in gevaar

Ondanks de steile hellinghoek van de huidige beweging geldt onveranderd: trend is trend. Mijn twijfel of de index al gelijk in staat was om de volgende twintig punten op basis van het dubbele bodempatroon te realiseren, blijkt ongegrond.

De AEX richt zich op de doelzone van het patroon dat grofweg ligt tussen 509, de oude horizontale barrière en de top op 512. De koersontwikkeling in deze zone wordt in de komende dagen interessant.

Want behalve die dubbele bodemformatie die deze maand in de grafiek opduikt, ontwikkelt zich in het langere termijnplaatje van de AEX ook een dubbele bodemformatie.

Reactietop
Dinsdag gaf ik aan dat in die grafiek sprake is van een gelijke bodem rond grofweg 470, de bodems van december en maart. De tussenliggende reactietop bevindt zich in de zone 509-512. Net zoals ik de diepte van de dubbele bodem mag projecteren vanaf het doorbraakniveau, mag ik dat ook bij het grotere patroon.

Aarzeling
Vooralsnog is natuurlijk nog geen sprake van een doorbraak van de zone 509-512 en u kent mijn motto van reageren en niet anticiperen. Daarom kijk ik eerst naar 509-512. Een periode van aarzeling en/of terugval na het bereiken van de doelzone van de kleine dubbele bodemformatie acht ik het meest waarschijnlijke scenario.

Voor de candle sticks liefhebbers onder u: vandaag ga ik daarom op zoek naar de vorming van een toppatoon in de vorm van een doji, shooting star of hanging man.


Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert Jan Nikken is technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel. Nikken belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Uw reactie is welkom, klik hier.

Bekijk ook de commentaren van alle AEX-fondsen en de begrippenlijst in de speciale TA-sectie. Stel bovendien zelf vragen.

Geert-Jan Nikken is senior technisch analist. Hij schrijft zijn columns op persoonlijke titel en hij belegt niet. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Column door: Geert-Jan Nikken

Geert-Jan Nikken is dé technisch analist van IEX.nl. Gevraagd en ongevraagd levert hij zijn commentaar bij koersontwikkelingen aan de hand van grafieken. Nikken begon als trainee bij ABN Amro. Samen met zijn collega Gökhan Erem, met wie hij jaren een onafscheidelijk duo vormde, maakte hij de overstap naar Generale Bank om...

Meer over Geert-Jan Nikken

Recente columns van Geert-Jan Nikken

 1. sep '08 TA: Route 666 goud 68
 2. dec '07 In de aanval 267
 3. apr '07 TA: Adieu 168

Gerelateerd

Reacties

180 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. [verwijderd] 22 maart 2007 09:34
  quote:

  21years schreef:


  Ik mis wel de koersdoelen van GJ. Op 490 in januari was er duidelijk sprake van een top op 512. Nu hoor ik de 512 niet meer, maar ook geen andere koerstoppen.

  Volgens mij heeft hij het over het spiegelen van de range, of van de beweging. Bij 471-491 betekende dat 491-511. Dus nu..... Maar ik snap dat hij daar erg voorzichtig mee is ...
 2. [verwijderd] 22 maart 2007 09:37
  Effe uit hetr vorige draadje naar boven gehaald:
  quote:

  jvdlow schreef:


  Plaatsen in bredere context. Onderkant oude wigpatroon daggrafiek opzoeken. Wachten op ND op uurgrafiek en dan RSI zien afdalen (range rules). Omkeerpatroon afwachten. Bevestiging zoeken op andere beurzen. Plaatsen in bredere context van ND op AEX daggrafiek (RSI reageert op slotstanden).

180 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Onderwerpen: technische analyse

Gerelateerde instrumenten

 1. AEX 647,92 27 jan
  -10,62
  -1,61%
 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare