Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Neurotische nieuwelingen

Neurotische nieuwelingen

Oh ja, die zijn er ook nog. Vergeten. Hebt u dat ook? Op zo'n dag als vandaag merk ik weer hoe belangrijk indices zijn, ook al is er niet één product op te krijgen, zoals onze AScX Index. De fondsen die er in zitten zijn In Beeld. Van mooie giganten (HAL) tot rommel, de Lokale Markt is een vergaarbak onder de radar.

Vandaag doen de beursnieuwelingen van dit voorjaar ASR, Philips Lighting (AMX), Basic-Fit, ForFamers en Sif (AScX) hun intrede in de Euronext indices. Van de meeste fondsen die daarin zitten heb ik zelf meestal globaal een beeld van hoe ze presteren. Ik geef het eerljk, ik had geen benul van deze fondsen. Tot nu toe dan.

Doe nooit mee aan een beursgang in een bullmarket, leerde ik ooit van een oude, wijze beursman. Dat is wel heel stellig, iets gekleurd door de dotcom-debacles rond 2000. Fondsen als ABN Amro (óch) GrandVision, Intertrust en Refresco die in de afgelopen jaren naar de beurs kwamen doen het beter dan de AEX.

Lucas Bols presteert in lijn met de index. Hoe anders is dat met de fondsen die dit voorjaar per strekkende meter naar de beurs kwamen. Nog even gauw cashen voor Brexit, was toen het verhaal. Natuurlijk is een paar maanden notering nog lang géén trackrecord, maar ze doen het tot dusverre wisselend. 

ForFarmers heeft exposure naar het VK toe en ik denk dat u het pond mag bedanken voor de underperformance. ASR is een verzekaar en daarmee is alles gezegd. Basic-Fit doet het verrassend goed, terwijl ook Philips Lighting de AEX voorblijft.

En dan hebben we nog één nieuw fonds over: Coca Cola European Partners dat liefst 17 miljard euro waard is. En toch een lokaaltje: 33% free float, is dat de reden?

Vind ik het stieken nog grappig dat Wessanen, dat uit de AMX degradeert naar de AScX, als de brandweer gaat. Zou chique en uniek zijn als ze dat misschien wel met een nieuwe hogere top doet. Hang ik nog even wat schilderijtjes op. Wat is de mooiste?

 

 

 

 

 

 


Arend Jan Kamp is senior content manager van IEX. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Brievenbus 20 september 2016 11:02
    En door in het volgende uur nog 's het enorme aantal van DUIZEND stukjes op de markt te gooien gaat het verlies richting 1,5%.
    Men noemt A'dam wel 's een Calimero beurs, maar, da's kwaadsprekerij natuurlijk.
    Of, maar dan serieus, hoe kan ik in zo'n boekje ooit m'n belang op een normale manier afstoten???
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links